Τρ. Αλεξιάδης : Καυχώνται τους σπουδαίους, αλλά η ανικανότητα δεν κρύβεται Τρ. Αλεξιάδης : Καυχώνται τους σπουδαίους, αλλά η ανικανότητα δεν κρύβεται
Αθήνα 16.06.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης : Καυχώνται τους σπουδαίους, αλλά η ανικανότητα δεν κρύβεται     Για στοιχεία που αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη σεβασμού... Τρ. Αλεξιάδης : Καυχώνται τους σπουδαίους, αλλά η ανικανότητα δεν κρύβεται

Αθήνα 16.06.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης : Καυχώνται τους σπουδαίους, αλλά η ανικανότητα δεν κρύβεται    

Για στοιχεία που αποδεικνύουν την παντελή έλλειψη σεβασμού στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, την άρνηση διαλόγου, την αδυναμία απάντησης και την προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων του παρόντος, αλλά και του εφιαλτικού παρελθόντος τους, έκανε λόγο ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για το ΤΧΣ.   

Η σπουδαιότητα ενός νομοσχεδίου κρίνεται και από τη στήριξη που του παρέχουν οι βουλευτές και η άρνηση ή αδιαφορία του 85% των βουλευτών της ΝΔ να εγγραφούν σαν ομιλητές και να στηρίξουν το νομοσχέδιο για το ΤΧΣ, η παρουσία μόνο τριών Νεοδημοκρατών βουλευτών στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της 45λεπτης ομιλίας του Υπουργού Οικονομικών και οι δεκάδες παρεμβάσεις του μετά από ομιλίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτυπώνουν την κατάσταση διάλυσης που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

 Η σπουδαιότητα του νομοσχεδίου απαιτεί και ευρύτερη συναίνεση, η οποία μπορεί να διαλαλείται με όμορφα λόγια από το βήμα της Βουλής, αλλά με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης σκοντάφτει στην άρνηση ουσιαστικού διαλόγου για το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Εκροές καταθέσεων πριν το 2015, δάνεια κομμάτων δανεικά και αγύριστα, ανυπαρξία εγγυήσεων, τρόπος χορήγησης των δανείων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και αποπληρωμή τους, διαπλοκή τραπεζικών και κομματικών στελεχών, κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών σε νησιά και απομακρυσμένα σημεία της χώρας, μείωση αριθμού εργαζομένων, αναφορές περί «εύλογων αμοιβών» παράλληλα με τα χρυσά  μπόνους σε μεγαλοστελέχη τραπεζών, συντριπτική πλειοψηφία μικρομεσαίων επιχειρήσεων εκτός τραπεζικού δανεισμού, αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα, δημιούργημα αυτών που αρνούνται τον διάλογο και προσποιούνται ότι γεννήθηκαν το 2019, όταν έγινε κυβέρνηση η ΝΔ. Οι κυβερνητικές θέσεις που κατείχαν όμως στο παρελθόν, οι ευθύνες που τους βαραίνουν δεν αποκρύπτονται.

Το παρελθόν δεν είναι ο μόνος εφιάλτης τους, η ένδεια επιχειρημάτων και η αδυναμία τεκμηριωμένης απάντησης τους οδηγεί πλέον σε προσωπικές επιθέσεις, σαν και αυτές εναντίον του Ευκλ. Τσακαλώτου και της Ε. Αχτσιόγλου, στην οποία μάλιστα επιτέθηκε ονομαστικά παραβιάζοντας κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού και θεσμικού πρωτοκόλλου το Γραφείο Τύπου του Υπ. Οικονομικών !

Αρνούνται να δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία που τους ζητούνται, όπως για τον ΕΝΦΙΑ ανά νομό και ανά κλίμακα περιουσίας (50-100.000 ευρώ, 100-150.000 ευρώ… 1.000.000-1.100.000 ευρώ κ.ο.κ.), ώστε να αποκαλυφτεί ότι οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ ευνόησαν κυρίως τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους. Κομπάζουν, παραθέτουν πίνακες, αλλά για την …ταμπακιέρα κουβέντα.  Θα τεθούν η ομιλία, οι συγκεκριμένες καταγγελίες και τα κατατεθειμένα έγγραφα από τον Π. Πολάκη, που έχουν σχέση με φοροδιαφυγή, με οικονομικό έγκλημα και πιθανά και με άλλα αδικήματα, υπ’ όψη των αρμοδίων αρχών για διεξαγωγή έρευνας;

Στίγμα που θα τους ακολουθεί και πολιτική ντροπή η απαράδεκτη κυβερνητική τροπολογία  για τη ΛΑΡΚΟ που κατετέθη βράδυ, παραμονής τριημέρου, μετά από το τέλος τεσσάρων συνεδριάσεων της Επιτροπής Οικονομικών για το νομοσχέδιο.

Ντροπιαστικές και οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Τσακίρη ενάντια στους λογιστές – φοροτεχνικούς, για τις οποίες ο Τρ. Αλεξιάδης είπε:. 

«Διαβάζω ότι ακόμα είναι Υπουργός της Κυβέρνησής σας ο κ. Τσακίρης. Να τον χαίρεστε ! Πανευτυχείς οι λογιστές, οι οικονομολόγοι για όσα είπε. Καταθέτω στα Πρακτικά για να μην ξεχαστούν και χαθούν, τις πρωτοφανείς δηλώσεις του κ. Τσακίρη. Τι είπε;

«Θα ήθελα να σας πω το εξής, τουλάχιστον οι μισοί από εσάς θα πρέπει να απολύσετε τους λογιστές σας ή τους συμβούλους που πήρατε να σας κάνουν είτε επιστρεπτέα προκαταβολή είτε οτιδήποτε του ΕΣΠΑ, να μην τους πληρώσετε ποτέ». Αυτά είπε ο κ. Τσακίρης, να τον χαίρεστε!

Κι ένα συγγνώμη, δεν αρκεί. Δεν μπορεί να κάνεις ένα τόσο μεγάλο ατόπημα και να προσβάλλεις έναν κλάδο που σήκωσε από την πρώτη περίοδο της πανδημίας και μέχρι τώρα ένα τόσο μεγάλο βάρος. Τους λογιστές, οικονομολόγους, τους φοροτεχνικούς δεν μπορείς να τους προσβάλλεις. Και δεν μπορεί τα στελέχη της Ν.Δ., που προέρχονται από αυτό τον χώρο, να σιωπούν. Μια σειρά από φορείς, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αθήνας, η ΕΛΦΕ Ηλείας, η Ένωση Μεσσηνίας, οι σύλλογοι της Αρκαδίας, της Κορινθίας, η ΠΟΦΕΕ, μια σειρά από φορείς καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται. Να τον χαίρεστε τον κ. Τσακίρη! Και όσο τον κρατάτε στην Κυβέρνηση, υιοθετείτε αυτά που έχει πει.

Δείτε το video:

error: Content is protected !!