Ο Δήμος Σαλαμινας με αφορμή την γιορτή του πατέρα κάνει τον Ιούνιο μήνα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον προστάτη Ο Δήμος Σαλαμινας με αφορμή την γιορτή του πατέρα κάνει τον Ιούνιο μήνα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον προστάτη
Σαλαμίνα, 22.06.2022  Ο Δήμος Σαλαμίνας, με την ιδιότητά του ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού... Ο Δήμος Σαλαμινας με αφορμή την γιορτή του πατέρα κάνει τον Ιούνιο μήνα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον προστάτη

Σαλαμίνα, 22.06.2022

 Ο Δήμος Σαλαμίνας, με την ιδιότητά του ως μέλος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγή Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, συμμετέχει ενεργά  και στηρίζει προγράμματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σαλαμίνας με τα στελέχη του τιμώντας την 19η Ιουνίου ως παγκόσμια ημέρα γιορτής του πατέρα αναλαμβάνει την πρωτοβουλία διεξαγωγής εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου γένους αρσενικού.

Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Σαλαμίνας κ.κ. Λέκκα Ευαγγελία (Δ/ντρια) και Μιχάλαρου Αγγελική (υπεύθυνη), με θετικό πρόσημο στην διασφάλιση της υγείας του άνδρα, διοργανώνουν δράση προληπτικού ελέγχου για τον Ca προστάτη ενάντια στην απειλή παθήσεων που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό ανδρών.

Οι αρμόδιοι ιατροί είναι:

κ. Μπισκιτζή Ραφαήλ (Χειρουργός Ουρολόγος / Ανδρολόγος)

κ. Νάννο Σπύρο (Χειρουργός Ουρολόγος / Ανδρολόγος)

κ. Φωκά Κωνσταντίνο (Χειρουργός Ουρολόγος / Ανδρολόγος)

Ο εργαστηριακός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στο Διαγνωστικό Κέντρο “Medi One”, Λ. Ιπποκράτους 196, (πλησίον Τραπέζης Πειραιώς), το οποίο συνδράμει τη δράση με μηδενική συμμετοχή επί του παραπεμπτικού.

Στην εξέταση μπορούν να υποβληθούν:

Όλοι από 50 ετών, PSA και δακτυλοσκόπηση προστάτη ανάλογα με το αποτέλεσμα (και μόνο με τη συναίνεση του ενδιαφερόμενου)

Οι άνω των 45 ετών, όταν υπάρχει συγγένεια πρώτου βαθμού με άτομο (αδελφός, γονέας ή παππούς) με κακοήθεια προστάτη

Όσοι έχουν 2 άτομα, πρώτου βαθμού συγγένειας, με κακοήθεια προστάτη (δηλ. παππούς, πατέρας, αδερφός) θα γίνεται από τα 40 έτη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα καταβάλουν τη συμβολική τιμή των €5, στο γιατρό για τη συνταγογράφηση της αιματολογικής εξέτασης. Η δράση θα πραγματοποιείται στο ιατρείο τους, κατόπιν ραντεβού που θα κλείνεται από τους ενδιαφερόμενους στο τηλέφωνο 2132027584 (κα. Αγγελική Μιχάλαρου).

Ο Δήμος Σαλαμίνας φροντίζει την λεπτομέρεια και ιδιαιτέρως στα θέματα υγείας παραμένει με αφοσίωση στο πλευρό σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Θ. ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

error: Content is protected !!