Δήλωση του Γ. Ραγκούση, σχετικά με τη νέα αύξηση των ναύλων της πορθμειακής γραμμής Σαλαμίνα-Πέραμα και την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Δήλωση του Γ. Ραγκούση, σχετικά με τη νέα αύξηση των ναύλων της πορθμειακής γραμμής Σαλαμίνα-Πέραμα και την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο.
Νίκαια 5-7-2022​ Ανικανότητα κι αδιαφορία επιδεικνύει η κυβέρνηση της ακρίβειας για τις νέες αυξήσεις-φωτιά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για 3η φορά μέσα στο 2022, οι... Δήλωση του Γ. Ραγκούση, σχετικά με τη νέα αύξηση των ναύλων της πορθμειακής γραμμής Σαλαμίνα-Πέραμα και την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Νίκαια 5-7-2022​

Ανικανότητα κι αδιαφορία επιδεικνύει η κυβέρνηση της ακρίβειας για τις νέες αυξήσεις-φωτιά στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, για 3η φορά μέσα στο 2022, οι οποίες φθάνουν στο 40% συνολικά, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας για τα νησιά μας  και καθιστώντας αδύνατη τη χρήση των επιβατικών πλοίων, κυρίως από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.Η κυβέρνηση, αρνείται να εφαρμόσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο που νομοθέτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μειωθεί το κόστος μεταφοράς για τους μόνιμους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τα εμπορεύματα.

Ειδικότερα, για τη Σαλαμίνα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της πορθμειακής γραμμής Πέραμα-Σαλαμίνα από την 1 Ιουλίου αυξήθηκαν εκ νέου έως και 10%,  οδηγώντας σε οικονομική ασφυξία τις εμπορικές επιχειρήσεις, σε απόγνωση τους καθημερινούς επιβάτες και σε περαιτέρω φτωχοποίηση τους πιο ευάλωτους κατοίκους του νησιού. Η πιο εμπορική γραμμή της Ευρώπης, στην οποία μετακινούνται  ετησίως άνω των 4 εκατ. οχήματα και άνω των 11 εκατ. επιβάτες,  γίνεται καθημερινός βραχνάς για τους εργαζόμενους και τους κατοίκους που δεν έχουν καμία έκπτωση, όπως συμβαίνει σε άλλες ακτοπλοϊκές γραμμές.
Τώρα, παρά ποτέ, είναι ανάγκη να λειτουργήσει άμεσα το Μεταφορικό Ισοδύναμο και για τη Σαλαμίνα, αποπληρώνοντας έγκαιρα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να μειωθεί ο ΦΠΑ των ναύλων στο κατώτατο όριο, να μειωθεί ο ειδικός φόρος στα καύσιμα, να μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, βέβαια, ούτε θέλει ούτε μπορεί  να λάβει ουσιαστικά μέτρα για την ανακούφιση του λαού από την ακρίβεια, γι’ αυτό είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η πολιτική αλλαγή και ο σχηματισμός μίας νέας προοδευτικής κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.


Γιάννης Ραγκούσης
Βουλευτής Β’ Πειραιά

K.E. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 

error: Content is protected !!