Μια περίεργη δημοσίευση… Μια περίεργη δημοσίευση…
Πρόσφατα σε τοπική εφημερίδα διαβάσαμε, στην στήλη που γράφει ο ιδρυτής της, μια αρκετά περίεργη δημοσίευση-σχόλιο. Και πριν αναφερθούμε σε αυτή, να ξεκαθαρίσουμε ότι,... Μια περίεργη δημοσίευση…

Πρόσφατα σε τοπική εφημερίδα διαβάσαμε, στην στήλη που γράφει ο ιδρυτής της, μια αρκετά περίεργη δημοσίευση-σχόλιο. Και πριν αναφερθούμε σε αυτή, να ξεκαθαρίσουμε ότι, ναι, διαβάζουμε όλο τον τοπικό τύπο (ακόμα και αυτόν που… δεν διαβάζεται) ώστε να έχουμε μια σφαιρική αντίληψη των απόψεων για τα πράγματα, ανεξάρτητα από το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτές τις αντιλήψεις.

Λέει λοιπόν το εν λόγω σχόλιο, στην εφημερίδα «Ανατροπές» του Ιουνίου 2022 (φύλλο 95) στην σελίδα 2:

«Α! Και κάτι ακόμα, νέος πολιτικός που υποτίθεται πρεσβεύει το καινούργιο θα πρέπει πάνω από όλα να αντέχει στην κριτική και να μην αντιδρά με εξώδικα στους πρώην φίλους του. Ξέρετε θέλει αρετή και τόλμη η εξουσία και πάνω απ’ όλα ταπεινότητα και δημοκρατικές αντιλήψεις καθώς και ανοιχτά μυαλά»

Στην αρχή νομίσαμε ότι πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο της γνωστής πολεμικής που έχει η συγκεκριμένη εφημερίδα απέναντι στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα Μπόγρη. Μια προσεκτικότερη ανάγνωση όμως, μας δημιούργησε κάποιες άλλες υποψίες, συνεκτιμώντας ορισμένα δεδομένα.

Πρώτον, ο πρώτος που αντέδρασε με εξώδικο σε δημοσίευμα τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας, η οποία και στήριξε στο παρελθόν την υποψηφιότητά του, ήταν ο ίδιος ο Δήμαρχος. Δεύτερον, είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολύ στενές επαφές και σχέσεις της συγκεκριμένης εφημερίδας με κορυφαίο Δημοτικό Σύμβουλο της Δημοτικής Παράταξης του Δημάρχου, ο οποίος έχει εκφράσει κατά το παρελθόν την πρόθεση του να διεκδικήσει το αξίωμα του Δημάρχου και σε προηγούμενη συνέντευξή του έχει δώσει μια άκρως διφορούμενη πολιτική απάντηση για την στήριξή του απέναντι στον Δήμαρχο.

Τρίτον, και ιδιαίτερα σημαντικότερο, είναι ότι ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος τον τελευταίο καιρό έχει επιδοθεί στην καλλιέργεια σχέσεων με προσωπική χροιά- βέβαια, με διακηρυγμένο σκοπό την στήριξη της δημοτικής Αρχής. Αναμφίβολα όμως, τέτοιες στρατηγικές κινήσεις προσδίδουν στην ίδιο ιδιαίτερη πολιτική προστιθέμενη αξία, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Έρχεται λοιπόν αβίαστα το ερώτημα: μήπως τούτο το μικρό σχόλιο είναι η πρώτη βολή εναντίον του νυν δημάρχου, είτε ως προειδοποίηση είτε ως «στρώσιμο» εδάφους; Βέβαια, αυτές είναι απλώς υποψίες – κανείς δεν έχει πραγματικό λόγο να μην πιστέψει τα λόγια του δημάρχου περί αρραγούς μετώπου της δημοτικής αρχής εν όψει των ερχόμενων δημοτικών εκλογών. Όμως ο καιρός όχι μόνο δεν είναι εγγύς, αλλά είναι μακρύς. Σημάδια διαφοροποιήσεων υπάρχουν και είναι ορατά. Και είναι γνωστή η λαϊκή ρήση ότι «τα κάστρα πέφτουν από μέσα» – είτε είναι από συμπαγή πέτρα είτε είναι από άμμο.

Νικόλας ο Ψαράς
και για την αντιγραφή
Νἰκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!