Ανεξαρτητοποίηση Μάνου Δερτούζου με κεραυνούς κατά του π. Δημάρχου Γ.Τσαβαρή Ανεξαρτητοποίηση Μάνου Δερτούζου με κεραυνούς κατά του π. Δημάρχου Γ.Τσαβαρή
ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΠΙΣΤΑ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ... Ανεξαρτητοποίηση Μάνου Δερτούζου με κεραυνούς κατά του π. Δημάρχου Γ.Τσαβαρή

ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟΧΩΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΠΙΣΤΑ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΩΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ.

Με λύπη παρακολουθώ τον τελευταίο χρόνο την αλλαγή αντιπολιτευτικής τακτικής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών Σαλαμίνας» στην οποία ανήκω , όχι μόνο να στηρίζει αλλά και να προσχωρούν ο ένας μετά τον άλλο εκλεγμένοι αιρετοί , στην παράταξη της Συμπολίτευσης.

Η τελευταία απόφαση Δημάρχου να ορίσει Αντιδήμαρχο Αμπελακίων τον κ. Γκίνη εκλεγμένο με τον Συνδυασμό «Πρωτοβουλία Πολιτών» έδειξε , ότι πλέον η «Πρωτοβουλία Πολιτών» «παραδόθηκε» στον κ. Παναγόπουλο.

Με συνεχή δελτία τύπου τα δύο πρώτα χρόνια ο κ. Τσαβαρής κατηγορούσε τον κ. Παναγόπουλο ότι,

– ξεπερνά κάθε όριο αλαζονείας και ανευθυνότητας,

– χρησιμοποιεί τον Δήμο σαν λάφυρο για προσλήψεις ημετέρων,

– είναι σκόπιμα ημιμαθής και οπαδός της πολιτικής αναλήθειας,

– προβαίνει σε κατά συρροή απ’ ευθείας αναθέσεις και κατατμήσεις έργων,

– απαξιώνει τους θεσμούς και την Επιτροπή Διαβούλευσης,

– ασχολείται με κουμπαριλίκια και έχει στρατιά ειδικών συμβούλων και ειδικών συνεργατών,

– βολεύει ημέτερους και ανεξαρτητοποιηθέντες άλλων συνδυασμών,

– εξυπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα με εκπρόθεσμες περιβαλλοντικές μελέτες,

– παραπλανά τους δημότες με μεγαλοστομίες για ισότητα …..

Τι άλλαξε άραγε από τότε για να φθάσουμε στο σημείο να ταυτιστούμε σήμερα μαζί του; Ποια κοινά σημεία έχουμε με την παράταξη του κ. Παναγόπουλου;

Το σπουδαιότερο όμως που έλεγε ο κ. Τσαβαρής ήταν :

«Αλλοίμονο εάν μπούμε στην λογική να πηδήξουμε τον φράκτη και να πάμε όλοι με τον κ. Παναγόπουλο. Είναι δημοκρατική διαδικασία να πάμε όλοι μαζί; Τότε ποιος θα μας ελέγχει; Αυτή είναι αντίληψη ολοκληρωτικού καθεστώτος»

Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να κάνει τις πολιτικές επιλογές του, αλλά δεν μπορώ να συνεχίζω να είμαι σε ένα συνδυασμό ο οποίος έχει “παραδοθεί” στον κ. Παναγόπουλο και από αντιπολίτευση έγινε μέλος της συμπολίτευσης.

Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου, σε αυτή την «ανώμαλη» πολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για πρώτη φορά στο νησί , όπου η μείζονα αντιπολίτευση προσχώρησε κατά μεγάλη πλειοψηφία στην συμπολίτευση δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι ένας κρίκος από την αλυσίδα.

Εγώ δεν θα πηδήξω τον φράκτη. Θα παραμείνω πιστός στον αντιπολιτευτικό μου ρόλο ελέγχοντας την Διοίκηση, όπως μας έδωσε εντολή ο λαός της Σαλαμίνας.

Αποχωρώ από τον Συνδυασμό Πρωτοβουλία πολιτών παραμένοντας ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος

error: Content is protected !!