Από το μνήμα στο λίκνο… Από το μνήμα στο λίκνο…
Ο π. Αντιδήμαρχος πολιτισμού Κωνσταντίνος Μαριδάκης, ως απλός εθελοντής βοήθησε στη διοργάνωση του 1ου ποδηλατικού Δρόμου από την Αδελφότητα Σκουληκαριτών Άρτης. Η εκκίνηση έγινε... Από το μνήμα στο λίκνο…

Ο π. Αντιδήμαρχος πολιτισμού Κωνσταντίνος Μαριδάκης, ως απλός εθελοντής βοήθησε στη διοργάνωση του 1ου ποδηλατικού Δρόμου από την Αδελφότητα Σκουληκαριτών Άρτης.

Η εκκίνηση έγινε από τον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου (μνήμα Γ. Καραϊσκάκη) στη Γενέτειρα του, Σκουλικαριά Δήμου Καραϊσκάκη, 385 χλμ με ποδηλάτη τον παλαίμαχο της ΑΕΚ Ανδρέα Γεωργόπουλο.

Ο Κωνσταντίνος Μαριδάκης συνεργάστηκε για το κάλεσμά των επισήμων και των ομάδων που έλαβαν μέρος στην υποδοχή και συνοδεία ως στο Πορθμείο της Φανερωμένης. Στην εκδήλωση, στην οποία έλαμψε με την απουσία της η Δημοτική Αρχή του τόπου, δείχνοντας με αυτό το τρόπο πόσο πραγματικά πιστεύει στην ανάδειξη της Σαλαμίνας απαξιώνοντας καθ΄όλη την διάρκεια της θητείας της ένα από τα κυριότερα μνημεία του τόπου, όπως ο τάφος του Γεώργιου Καραϊσκάκη, παρέστησαν ο Βουλευτής Β Πειραιώς της Ν.Δ Δημ. Μαρκοπουλος, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σωσώ Σακελλαρίου, η γραμματέας της ΤΟ ΝΔ Γώγα Δρυγούτη, η Κοινοτική σύμβουλός Αμπελακίων Μαρία Γεροντιώτου, ο Δ/ντης ΕΠΑΣ Ισίδωρος Τσούτσουρας και ο τ. πρόεδρος Λ. Τ. Ιωάννης Λένης. Οι ομαδες που ανταποκρίθηκαν ήταν 1) οι Pouregers με τις μηχανές τους, 2) ο Πρωτέας ποδηλατικός όμιλος Σαλαμίνας, 3) ο ΣΕΒΑΣ με τους Βετεράνους Μαραθωνοδρόμους Μιχάλη Σπλαγγούνια και Χρήστος Κάτρη. Επίσης ο κος Μάνος Κιλημάντζος που κάλυψε φωτογραφικά την εκδήλωση, ο Πατέρας Ανάργυρος θεματοφύλακας του Ιερού ναού, ο Μανώλης Καπετανάκης με την Λαογραφική Στέγη Σαλαμίνας και τις κοπέλες με την παραδοσιακή στολή της Κούλουρης που πλαισίωσαν την τελετή και της έδωσαν την απαραίτητη κουλουριώτικη αίγλη, καθώς και απλός κόσμος του νησιού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Βάσω Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη λόγω προγραμματισμένης επίσκεψης στην Νήσο των Σπετσών διαβίβασε τις ευχές της και τις ευχαριστίες της.

¨Ήταν μια εκδήλωση που ευχή όλων μας είναι να αποτελέσει θεσμό και έναυσμα ώστε τα Καραϊσκάκεια να επανέλθουν και να αποτελέσουν ακόμα μια πολιτιστική σειρά εκδηλώσεων ώστε να αναδειχθεί το μνημείο. Άλλωστε δεν υπάρχουν πολλοί τόποι που έχουν την τύχη να είναι θαμμένος στα χώματά τους, ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες της Εθνικής μας παλιγγενεσίας.

error: Content is protected !!