Τρύφων Αλεξιάδης: Μπορούν τα «λεφτόδεντρα» να κρύψουν τον οχετό των παρακολουθήσεων; Τρύφων Αλεξιάδης: Μπορούν τα «λεφτόδεντρα» να κρύψουν τον οχετό των παρακολουθήσεων;
Αθήνα 22.08.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Άρθρο του βουλευτή Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχη Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Τρ. Αλεξιάδη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»... Τρύφων Αλεξιάδης: Μπορούν τα «λεφτόδεντρα» να κρύψουν τον οχετό των παρακολουθήσεων;

Αθήνα 22.08.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Άρθρο του βουλευτή Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχη Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Τρ. Αλεξιάδη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»

Μπορούν τα «λεφτόδεντρα» να κρύψουν τον οχετό των παρακολουθήσεων;

Η πολιτική κρίση που ξέσπασε στη χώρα δημιουργεί νέα δεδομένα και ανατροπές, ενώ πρόκειται να εξελιχθεί σε επιταχυντή γεγονότων. Χωρίς μαντικές ικανότητες και προσφυγή σε … καφετζούδες, κάποια πολιτικά συμπεράσματα είναι εμφανή : 

  • Η εποχή του «Μωυσή» πρωθυπουργού, του «τσιτάχ», του «κατόπιν εντολών του π/θ»>, τελειώνει εκκωφαντικά και με το θόρυβο που κάνει άδειος ντενεκές στην κατηφόρα. Η σιωπή κεντρικών στελεχών της δεξιάς πολυκατοικίας, προϊδεάζει για το τι έρχεται, ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις και οι υπόγειες διαδικασίες για την αντικατάστασή του. Το τέλος αυτό ας αποτελέσει σοβαρή παρακαταθήκη για επόμενους υποψήφιους πρωθυπουργούς της χώρας, κυρίως για το με ποια θέματα ΔΕΝ πρέπει να ανακατεύονται, αλλά και για το που οδηγεί το συγκεκριμένο σύστημα διακυβέρνησης.
  • Είμαστε ακόμα στην αρχή καταιγιστικών αποκαλύψεων, που θα επιταχυνθούν όταν το πέπλο προστασίας του Μαξίμου διαρραγεί και ανοίξουν τα στόματα όσων κληθούν από δικαστικές – ελεγκτικές – διοικητικές υπηρεσίες να απαντήσουν σε δύσκολα ερωτήματα. Τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας έναντι του δημοσίου συμφέροντος, θα μοιάζουν πρόστιμα τροχαίας παράβασης μπροστά σε όσα θα αποκαλυφθούν από την δικαστική έρευνα.
  • Θυμίζω ότι σε άλλες χώρες, Πρόεδροι, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί κ.λπ. έχουν βρεθεί στο στόχαστρο ερευνών με σοβαρότατες κατηγορίες. Μέχρι να αποδοθούν ευθύνες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι έβλαψαν ανεπανόρθωτα τη χώρα, πρέπει όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες και ειδικά οι προοδευτικές δυνάμεις να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα κοινής δράσης, συντονισμού και παρέμβασης, για να μην αφήσουμε τον οχετό να μολύνει την κοινωνία.

Είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση με την …ευγενή και …αφιλοκερδή προσφορά συγκεκριμένων ΜΜΕ και γνωστών κυβερνητικών προπαγανδιστών, θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το γεγονός, να στρέψει την προσοχή αλλού, να αλλάξει την ατζέντα. Η ΔΕΘ και οι σχετικές εκδηλώσεις- ομιλίες τους δίνουν μια καλή ευκαιρία και έχει ήδηξεκινήσει η ανάλογη προπαγάνδα. 

Στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός θα εμφανιστεί σαν ο καλός κηπουρός, που θα μαζέψει τους καρπούς από τα «λεφτόδεντρα» που ξαφνικά θα ανθίσουν, θα καρπίσουν και θα συνεισφέρουν στην αλλαγή της ατζέντας. Μερικές επισημάνσεις για αυτό το ζήτημα:

  • Όποτε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει προτάσεις για την ελάφρυνση της κοινωνίας, με πλήρη κοστολόγηση και υπευθυνότητα, τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και οι αρμόδιοι Υπουργοί (που ξεχνούν να κοστολογήσουν διατάξεις και τροπολογίες που φέρνουν στην Βουλή) μας κουνούν το δάκτυλο. Τώρα θα τα ξεχάσουν όλα, θα φορέσουν το κοστούμι του λαϊκιστή και θα προχωρήσουν σε παροχές.
  • Εάν υπάρχει η δυνατότητα παροχής έστω και ενός (1) ευρώ στους πολίτες, γιατί αυτό πρέπει να περιμένει την ΔΕΘ και να μην έχει γίνει ήδη ;
  • Με δεδομένη την καθυστέρηση εκταμίευσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα μεγάλα ελλείμματα για τα έτη 2019-20-21 και μάλλον για το 2022, η κυβερνητική παραχολογία, οδηγεί ή όχι τη χώρα σε δρόμους που είχαν σαν αποτέλεσμα όσα επακολούθησαν και τις περιόδους μνημονιακής βαρβαρότητας;

Αλλά για όλα αυτά θα επανέλθουμε μετά την ΔΕΘ!

error: Content is protected !!