Τρ. Αλεξιάδης : Με την οικειοποίηση έργων άλλων και την ακροδεξιά ρητορική δεν σώθηκε κανείς Τρ. Αλεξιάδης : Με την οικειοποίηση έργων άλλων και την ακροδεξιά ρητορική δεν σώθηκε κανείς
Αθήνα 24.08.2022 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης : Με την οικειοποίηση έργων άλλων και την ακροδεξιά ρητορική δεν σώθηκε κανείς «Οι εμφανίσεις στελεχών της ΝΔ»,... Τρ. Αλεξιάδης : Με την οικειοποίηση έργων άλλων και την ακροδεξιά ρητορική δεν σώθηκε κανείς

Αθήνα 24.08.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης : Με την οικειοποίηση έργων άλλων και την ακροδεξιά ρητορική δεν σώθηκε κανείς

«Οι εμφανίσεις στελεχών της ΝΔ», υποστηρικτικές προς τις άθλιες μεθοδεύσεις παρακολουθήσεων και υποκλοπών που πηγάζουν από το Μαξίμου, «δείχνουν τον πανικό τους και την ακροδεξιά ρητορική που θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν το επόμενο χρονικό διάστημα», τόνισε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο 105.5 ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνοντας σαν χαρακτηριστικό παράδειγμα τη θλιβερή εμφάνιση Γεωργιάδη με τις κατηγορίες περί «μαοϊκών και σταλινικών»…. Παράλληλα, όπως επισήμανε «δείχνει τι πρέπει να κάνουμε εμείς. Nα καταλάβουμε ότι απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι η ΝΔ, αλλά ένα ολόκληρο σύστημα εξουσίας που έχει σχέση με οικονομικά συμφέροντα, με ΜΜΕ κ.α. Με όλο αυτό το σύστημα πρέπει να συγκρουστούμε με μεθοδικότητα, με σοβαρότητα και με πίστη στο παλιό σύνθημα, «αυτοί αδίστακτοι, εμείς αποφασισμένοι».

Σχετικά με την επερχόμενη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το θέμα των παρακολουθήσεων και το τι θα αποκαλυφθεί ο Τρ. Αλεξιάδης δεν δήλωσε αισιόδοξος καθώς «από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το έγκλημα που διέπραξαν – διότι περί εγκλήματος πρόκειται – η αντίδραση της ΝΔ είναι όχι απλά να σφυρίζει αδιάφορα, αλλά να ρίχνει το μπαλάκι στην εξέδρα και να προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες και στον κ. Ανδρουλάκη.  Να σας θυμίσω άλλωστε ότι στελέχη της ΝΔ που βγήκαν με εμετικά σχόλια και υπονοούμενα, εξακολουθούν να μην έχουν αποδοκιμαστεί,  και να παραμένουν στελέχη της ΝΔ. Είναι σαφέστατο τι θέλουν να κάνουν ενώ η όλη ιστορία φωτογραφίζει τον υπεύθυνο μιας υπηρεσίας που ο ίδιος επέλεξε να είναι υπεύθυνος. Ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ είναι ο κ. Μητσοτάκης, αυτός το επέλεξε, δεν του το επέβαλλε κανείς».

Για την προσπάθεια που θα καταβάλλει η κυβέρνηση να ξεφύγει και να κουκουλώσει το θέμα με ένα πιθανό πακέτο παροχών ή φοροελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, ο Τρ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην οικονομική πολιτική που η κυβέρνηση επέλεξε να ακολουθήσει και που την έχει ήδη φέρει στο επίκεντρο της κρίσης με αποκλειστικά δικές της και όχι με “εισαγόμενες” ευθύνες. Απηύθυνε δε το ερώτημα, γιατί εφόσον υπήρχε δυνατότητα δεν δόθηκαν οι παροχές νωρίτερα, όπως  ζητούσαν ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και άλλα κόμματα, ώστε να ανακουφιστούν οι πολίτες και να ενισχυθεί η οικονομία και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Αναρωτήθηκε δε αν στα μέτρα που θα εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, θα περιλαμβάνονται μέτρα ανακούφισης των πολιτών, όπως π.χ. η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής ή η υλοποίηση μέτρων που ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει προτείνει εδώ και ένα χρόνο όχι μόνο για τον τομέα της ακρίβειας αλλά και για την ανακούφιση των πολιτών από το θέμα του δυσβάσταχτου ιδιωτικού χρέους με τους πλειστηριασμούς να πληθαίνουν.

Για την επικοινωνιακή οικειοποίηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη της προδιαγεγραμμένης από το 2018 εξόδου από την εποπτεία και το διθυραμβικό διάγγελμα του πρωθυπουργού με τον ισχυρισμό ότι αυτός έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια (!), ο Τρ. Αλεξιάδης υπενθύμισε την τότε αρνητική στάση της ΝΔ, όπως και διάφορων “έγκριτων”, από την εποχή του Χρηματιστηρίου και των Ολυμπιακών αγώνων, δημοσιογράφων που διαφωνούσαν απόλυτα με το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η έξοδος από την εποπτεία οφείλεται στα πολύ σωστά μέτρα, με όποια λάθη και παραλήψεις, που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 και έβγαλαν τη χώρα από την κρίση στην οποία την οδήγησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».    

Ακούστε το ηχητικό:

error: Content is protected !!