Άλλαξε ο Στελάκης και μπήκε ο Μιχαλιός Άλλαξε ο Στελάκης και μπήκε ο Μιχαλιός
Ο Μιχάλης Κορρός στην Οικονομική ΕπιτροπήΥπο αμφισβήτηση οι αποφάσεις της από τις 9 Ιανουαρίου λόγω νομιμότητας Την Κυριακή 4/9/22 έγινε σύγκληση του ΔΣ, προκειμένου... Άλλαξε ο Στελάκης και μπήκε ο Μιχαλιός

Ο Μιχάλης Κορρός στην Οικονομική Επιτροπή
Υπο αμφισβήτηση οι αποφάσεις της από τις 9 Ιανουαρίου λόγω νομιμότητας

ο κ. Μιχάλης Κορρός

Την Κυριακή 4/9/22 έγινε σύγκληση του ΔΣ, προκειμένου να αναπληρωθούν οι θέσεις του αντιπροέδρου του ΔΣ, λόγω ανεξαρτητοποίησης του Κου Μάνου Δερτούζου και της θέσης μέλους οικονομικής επιτροπής, λόγω παραίτησης του Κου Στυλιανού Γκίνη.

Κατά τις έναρξη του ΔΣ, ο πρόεδρος ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίηση της Κας Μπούταλη -Παυλίδη Αικατερίνης, από τον συνδυασμό “Πρωτοβουλία Πολιτών”, αφήνοντας την πλέον ουσιαστικά με ένα μόνο μέλος.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος την διαδικασία, αποδείχθηκε ότι δεν γνώριζε επαρκώς την σχετική εγκύκλιο, η οποία σαφέστατα αναφέρει, ότι οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, λογίζονται ως παράταξη και ως εκ τούτου, δικαιούνται μία έδρα, τόσο στην οικονομική επιτροπή, όσο και στην επιτροπή ποιότητας ζωής.

Τον λόγο πήραν, επί της διαδικασίας, η Κα Νάννου, ο Κος Αλαΐσκας και ο Κος Δερτούζος, οι οποίοι προσπάθησαν να εξηγήσουν την νομιμότητα της διαδικασίας. Εξήγησαν δε, την έλλειψη νομιμότητας, για την ανάδειξη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία έγινε με μη νόμιμο τρόπο, με αποτέλεσμα να τελούν υπό αμφισβήτηση όλες οι αποφάσεις , που έχουν παρθεί στις παραπάνω επιτροπές από την 09/01/2022.

Εντύπωση όμως προκάλεσε, η στάση του Κου Τσαβαρή, ο οποίος προσπάθησε για μια ακόμη φορά να κάνει το άσπρο μαύρο και να στηρίξει την άποψη του προεδρείου, η οποία ήταν ότι οι ανεξάρτητοι δεν λαμβάνονται υπόψη σαν παράταξη.

Κατόπιν, των πιέσεων της αντιπολίτευσης και της επαναλαμβανόμενης επί αρκετής ώρας μελέτης της εγκυκλίου, το προεδρείο επιτέλους φάνηκε να αντιλήφθηκε την παράλειψη του και συμφώνησε στην διαδικασία, οι ανεξάρτητοι να καταλάβουν μία έδρα, την οποία και εξηγούσαν, για αρκετή ώρα, οι παραπάνω ομιλητές.

Επίσης αφού, έγινε κατανοητό ότι, οι δύο θέσεις του συνδυασμού “Πρωτοβουλία Πολιτών” έπασχαν νομιμότητας, ο Κος Γκίνης, παραιτήθηκε προφορικά και από τη θέση του, στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αφού πρώτα αντέδρασε με την φράση “όλοι μαζί μου, τα έχετε βάλει” , χωρίς να σταθεί ούτε αυτός στην νομιμότητα της διαδικασίας.

Αλγεινή πολιτική πάντα εντύπωση επέδειξε ,για μία ακόμη φορά, ο δήμαρχος, δείχνοντας την αλαζονική του συμπεριφορά και μη θέλοντας, προφανώς, να παραδεχτεί την άποψη της μειοψηφίας, ανέφερε

“παραχωρούμε το δικαίωμα στους ανεξάρτητους, για την κατάληψη μίας έδρας” για να λάβει την αντίδραση του Κου Δερτούζου, λέγοντας, “ότι το ΔΣ αποφασίζει βάση της νομιμότητας και όχι αν εσείς παραχωρείτε ή όχι”.

Στην συνέχεια, έπρεπε ο επιπλέον συνδυασμός, οι ανεξάρτητοι, να προχωρήσουν σε εσωτερική ψηφοφορία, αφού οι υποψηφιότητες, για τη θέση της οικονομικής επιτροπής, ήταν 2, οι κ.κ Δερτούζος και Κορρός. Με ψήφους 5 έναντι 2 όπως και ήταν φυσικό επιλέχθηκε ο κ. Μιχάλης Κορρός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του διαλείμματος που μεσολάβησε, προκειμένου οι υπάλληλοι, να τακτοποιήσουν τα σχετικά της ψηφοφορίας, που θα γινόταν, κάποιοι επιστράτευσαν την Κα Καρνέση Σοφία, η οποία είχε αποχωρήσει από την συνεδρίαση, να γυρίσει και να συμμετέχει στην ψηφοφορία.

Από το αποτέλεσμα της παραπάνω ψηφοφορίας ο Κος Κορρός, εξελέγη μέλος της οικονομικής επιτροπής συγκεντώνοντας την πλειοψηφία ενώ βρέθηκαν 3 άκυρα και 2 λευκα ψηφοδέλτια.

Επειδή ο Κος Γκίνης, έδωσε προφορική παραίτηση και όχι γραπτή ως όφειλε, το ΔΣ θα συνεδριάσει την επόμενη Κυριακή, αφού ο Κος Γκίνης πράξει τα δέοντα. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο, ότι το Δημοτικό συμβούλιο δεν μεταδόθηκε από το κανάλι του Δήμου. Λέτε το πολιτικά φοβικό σύνδρομο του Δημάρχου προς τις συνεντεύξεις να επεκτάθηκε και στις μεταδόσεις των Δημοτικών Συμβουλίων; ή θα βρεθεί μια βολική δικαιολογία να την διακαιολογήσουν.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι από σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο έχει μια νέα παράταξη, τους ανεξάρτητους, που στο επόμενο χρονικό διάστημα θα επηρεάσουν ποικιλοτρόπως τις πολιτικές εξελίξεις στα τοπικά μας πολιτικά δρώμενα κατέχοντας 7 συνολικά, προς το παρόν, έδρες έναντι 1 ουσιαστικά της μείζονος μειοψηφίας που ψηφίστηκε από τον λαό της Σαλαμίνας. Κάποιος πολιτικά πρέπει να λογοδοτήσει για αυτό.

Νικόλας ο ψαράς
και για την αντιγραφή
Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!