Ένθετο «Χωρίς Περιορισμούς»: Προσωπικός βοηθός, η λυση στα χρόνια προβλήματα των ΑμεΑ Ένθετο «Χωρίς Περιορισμούς»: Προσωπικός βοηθός, η λυση στα χρόνια προβλήματα των ΑμεΑ
Ο θεσμός του Προσωπικού βοηθού έρχεται ως λύση για την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία. Το σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξασφαλίζει για πρώτη φορά... Ένθετο «Χωρίς Περιορισμούς»: Προσωπικός βοηθός, η λυση στα χρόνια προβλήματα των ΑμεΑ

Ο θεσμός του Προσωπικού βοηθού έρχεται ως λύση για την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία.

Το σχετικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξασφαλίζει για πρώτη φορά χρηματοδότηση για έναν βοηθό για τους ανάπηρους συμπολίτες μας.



Έναν άνθρωπο που θα είναι τα χέρια, τα πόδια, τα μάτια και το στόμα τους για να μπορούν να ζουν όσο γίνεται πιο κοντά στην κανονικότητα.

Η δημοσιογράφος Κορίνα Θεοδωρακάκη, καθηλωμένη και η ίδια σε αναπηρικό καροτσάκι μετά από τροχαίο, μιλά στο Ειδικό ένθετο για τα ΑμεΑ «Χωρίς Περιορισμούς», για το πόσο απαραίτητος είναι ο προσωπικός βοηθός στην καθημερινότητά της.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο «Χωρίς Περιορισμούς»:



• Ο συγγραφέας και ακτιβιστής Δημήτρης Αντωνίου, που βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο από την ηλικία των 16 ετών, μετά από τροχαίο, καταγράφει on camera τα προβλήματα προσβασιμότητας για έναν άνθρωπο που προσπαθεί να κινηθεί στην πόλη του με αμαξίδιο.

• Η Κομοτηνή είναι η πιο προσβάσιμη πόλη της Ελλάδας για άτομα με κινητικά προβλήματα και η 6η πιο προσβάσιμη στην Ευρώπη για το 2021 (απέσπασε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Προσβάσιμης Πόλης για το 2021). Άτομα με κινητικά προβλήματα μιλούν για το πόσο ευχάριστη έκπληξη ήταν η πρώτη επαφή με την πόλη και το πόσο άνετα νιώθουν όταν κινούνται σε αυτή.

ertnews.gr

error: Content is protected !!