ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ. ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ. ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.
Η εγκληματική ολιγωρία, της δημοτικής αρχής, που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία, αποτυπώνεται στην έκθεση- κόλαφο του ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ της... ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ. ΚΟΛΑΦΟΣ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ.

Η εγκληματική ολιγωρία, της δημοτικής αρχής, που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία, αποτυπώνεται στην έκθεση- κόλαφο του ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ της περιφέρειας Αττικής, η οποία κοινοποιήθηκε στους αρμόδιους φορείς και την δικαιοσύνη.

Αποτελεί κόλαφο, για τα “πεπραγμένα” αλλά κυρίως για την τραγική υστέρηση στην έγκαιρη και συνολική αντιμετώπιση του αποχετευτικού προβλήματος, με τα λύματα στους δρόμους του κέντρου του νησιού, εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε την 18/10/2022, από αρμόδιους υπαλλήλους της υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστώσουν “ιδίοις όμμασι” την όλη κατάσταση που επικρατεί με τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την απειλή της δημόσιας υγείας και την έντονη δυσοσμία σχεδόν σε όλη την περιοχή, του κέντρου του νησιού.

Το υγειονομικό πρόβλημα, με τα λύματα να ρέουν, έχει ξεκινήσει από την αρχή. Ήταν θέμα χρόνου, συνεπώς, να αρχίσει να παίρνει διαστάσεις “επιδημίας”, αφού η απολύμανση και ο καθαρισμός των δρόμων, ήταν ανύπαρκτος, παρά μόνο όταν έγινε αντιληπτό από το υγειονομικό, καθώς και επέβαλε τα δέοντα, όπως αναφέρει η έκθεση:

“θα πρέπει να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης (π.χ. άμεσο καθαρισμό των δημοτικών κοινοχρήστων χώρων, εφαρμογή προγράμματος απολύμανσης, κλπ)”.

Είναι λοιπόν φανερό, ότι η προσπάθεια δημοσιοποίησης της απολύμανσης και του καθαρισμού, τις τελευταίες ημέρες, είναι απόρροια της εντολής που πήραν, διότι φοβούνται τις συνέπειες και ότι δεν λειτουργούν με γνώμονα την υγεία των κατοίκων.

Η δημοτική αρχή λοιπόν, που μόνο υπό πίεση μπορεί να λειτουργήσει και προτιμά να κρύβει προβλήματα, κάτω από το χαλί της επικοινωνίας ή υβρίζοντας και συκοφαντώντας όποιον τα αναδεικνύει, καθώς ουδέποτε δέχθηκε ότι τα λύματα έρεαν στους δρόμους, οπότε δεν υπήρχε καν λόγος να προχωρήσει σε καθαρισμούς και απολυμάνσεις, κατά την άποψη τους, πάντοτε.

Είναι εμφανές πλέον ανάμεσα στο “δικό μας καλό” και το “καλό” των πολιτών τι επιλέγεται.

Την “ευαισθησία” τους, για τόσο σοβαρά θέματα, ακόμη την βλέπουμε και την μυρίζουμε.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΡΑΒΑΝΗ ΥΒΟΝΗ

error: Content is protected !!