Καμμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι και να νιώθει μόνη! Καμμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι και να νιώθει μόνη!
του Στέφανου Χρήστου Καμμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι και να νιώθει μόνη! Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της βίας... Καμμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι και να νιώθει μόνη!

του Στέφανου Χρήστου [Υποψήφιος Δήμαρχος Κορυδαλλού]

Καμμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι και να νιώθει μόνη!

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της βίας κατά των γυναικών. Τα τελευταία τρία χρόνια παρατηρείται δραματική αύξηση των δολοφονιών κατά των γυναικών ή όπως σωστά ονομάζονται γυναικοκτονίες, διότι οι γυναίκες αυτές δολοφονήθηκαν επειδή ακριβώς ήταν γυναίκες κυρίως από τους συντρόφους τους. Το 2019 παρατηρείται μία σταθερή και απρόσκοπτη εξέλιξη του φαινομένου.

Συγκεκριμένα, το 2019 σημειώθηκαν 17 γυναικοκτονίες, το 2021 30 και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, στο πρώτο 7μηνο του 2022, βρισκόμαστε ήδη στις 12.Δυστυχώς, πέρα από τη Νομοθεσία που δεν αναγνωρίζει το έγκλημα της γυναικοκτονίας για εντελώς ανεξήγητους λόγους, οπότε και αρνείται ή υποβαθμίζει το φαινόμενο, τις προεκτάσεις και τη συνέπεια με την οποία εκδηλώνεται, δεν υπάρχει και κάποιος επίσημος φορέας καταγραφής και ανάλυσης των γυναικοκτονιών. Για παράδειγμα, ενώ αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει είτε από την ΕΛ.ΑΣ είτε από τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, ακριβώς όπως συμβαίνει από τις αντίστοιχες αρχές σε άλλες χώρες, στη χώρα μας, για την ώρα τουλάχιστον δεν διαφαίνεται κάποια τέτοιου είδους πρόθεση.

Γυναίκες καταπιεσμένες, φοβισμένες, αγανακτισμένες, ανήμπορες και κυρίως αβοήθητες στο να αντιδράσουν στα κακοποιητικές συμπεριφορές. Γυναίκες που δεν βρίσκεται κανείς στο πάλι τους για να γλιτώσουν από κακοποιητές συζύγους ή συντρόφους. Γυναίκες που συνήθως αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και παραμένουν σε σχέσεις παραβατικές για να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.Η τοπική αυτοδιοίκηση οφείλει να σταθεί δίπλα σε αυτές τις γυναίκες με παρεμβάσεις ουσιαστικές. Πρέπει να νιώθουν τον πρώτο πυλώνα άσκησης της εξουσίας κοντά τους, αρωγό στον αγώνα τους.

Εμείς ως διοίκηση θα σταθούμε δίπλα σε κάθε γυναίκα, σε κάθε παιδί που βιώνει ενδοοικογενειακή βία. Θα δημιουργήσουμε ανώνυμη τηλεφωνική γραμμή, ώστε να δηλώνονται οι κακοποιητικές συμπεριφορές και να μπορούν οι κοινωνικές υπηρεσίες να σταθούν ουσιαστικά δίπλα σε αυτές τις γυναίκες.Ήδη από την εποχή της διοίκησης μας είχαμε δημιουργήσει την ‘’Στέγη Παιδιού’’ ε συνεργασία με την ‘’Γραμμή Ανθρωπιάς’’ για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά της πόλης μας ή για τα παιδιά εκείνα που οικογένειά τους άνηκε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ήδη λοιπόν από την δεκαετία 2000 είχαμε προβλέψει τις ανάγκες των οικογενειών που διαβιούν πολύ δύσκολα.

Το έργο εκείνο θα επαναλειτουργήσει θα πάει ένα βήμα παραπέρα, φροντίζοντας όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τις μητέρες – γυναίκες που αντιμετωπίζουν παραβατικές συμπεριφορές καθώς και τις μονογονεϊκές οικογένειες. Θα σταθούμε δίπλα σε κάθε οικογένεια, διότι πρέπει να προφυλάξουμε τον πρώτο και σημαντικότερο πυλώνα κοινωνικοποίησης, αυτόν της οικογένειας.

Είναι πρώτο μας μέλημα η επαναλειτουργία της ‘’Στέγης Παιδιού΄΄Καμία δεν πρέπει να είναι μόνη της, καμία δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη της. Οι γυναίκες και τα παιδιά πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και η τοπική αυτοδιοίκηση χρέος έχει την να προστατεύσει την κοινωνία.Οι αγώνες συνεχίζονται για έναν δήμο ισότητας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας.

* Η φωτογραφία είναι από τα εγκαίνια της «ΣΤΕΓΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ» το 2004 και που δυστυχώς εδώ και χρόνια δεν λειτουργεί.

error: Content is protected !!