Η Μεγαλειώδης συγκέντρωση της Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη  και τα πολιτικά συμπεράσματα. Η Μεγαλειώδης συγκέντρωση της Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη  και τα πολιτικά συμπεράσματα.
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, στο κτήμα LEO ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της ως Δήμαρχος Σαλαμίνας. Η Μεγαλειώδης συγκέντρωση και... Η Μεγαλειώδης συγκέντρωση της Βάσως Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη  και τα πολιτικά συμπεράσματα.

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η Αντιπεριφερειάρχης κα Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, στο κτήμα LEO ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της ως Δήμαρχος Σαλαμίνας. Η Μεγαλειώδης συγκέντρωση και οι εκατοντάδες πολιτών οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και επέστρεφαν αφού οι δρόμοι είχαν μπλοκάρει, έδειξαν ολοφάνερα ότι οι πολίτες της Σαλαμίνας της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.

Πως φθάσαμε όμως στο σημείο από τον Μάιο του 2019 που ο κ. Παναγόπουλος εκλέχτηκε Δήμαρχος με σημαντική πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο να αμφισβητείται σήμερα σε τόσο έντονο βαθμό ;

Η πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου έχει δύο εξηγήσεις

Η μία είναι ότι ο κ. Παναγόπουλος απέτυχε στην αποστολή του. Το νέο πρόσωπο που εμπιστεύτηκε ο λαός της Σαλαμίνας πριν από τρία χρόνια δεν ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις του και στις προεκλογικές του εξαγγελίες. . Η «αρρώστια» της δημαρχιακής καρέκλας που είναι η αλαζονεία της εξουσίας τον κυρίευσαν από την πρώτη στιγμή. Οι χυδαίες ύβρεις κατά των πολιτικών του αντιπάλων και όσων εξέφραζαν διαφορετική πολιτική άποψη από την δική του , είχε ως αποτέλεσμα πολύ γρήγορά να στραφούν απέναντι του μεγάλη πλειοψηφία πολιτών πολίτες που τον είχαν στηρίξει.

Η έλλειψη πολιτικής του εμπειρίας τον οδήγησαν σε αλλεπάλληλα λάθη διοίκησης και εσφαλμένων πολιτικών αποφάσεων από την αρχή της θητείας του και έθεσαν σε αμφιβολία τις διοικητικές του ικανότητες. Το σημαντικό είναι ότι τα λάθη αυτά δεν έγιναν μόνο στην αρχή της θητείας που θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν λόγω έλλειψη εμπειρίας. Τα λάθη αυτά συνεχίστηκαν και το ερώτημα είναι πλέον , έγιναν συνειδητά;

Αποδείχθηκε με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι το νέο και άφθαρτο πρόσωπο το οποίο επιλέγεις για τον δημαρχιακό θώκο, δεν σημαίνει ότι είναι και το κατάλληλο , όταν ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με τα κοινά από οποιαδήποτε θέση και όταν δεν γνωρίζεις τις πτυχές όχι μόνο των διοικητικών ικανοτήτων του, αλλά και στοιχεία του χαρακτήρα του.

Οι τέσσερις αρετές που πρέπει να έχει αυτός που ασχολείται με τα κοινά είναι, η διαφάνεια των ενεργειών, η τιμιότητα στις αποφάσεις για τα συμφέροντα των πολιτών, και η ταπεινότητα στην συμπεριφορά και στον δημόσιο λόγο. Ποιες όμως από αυτές τις αρετές παραβίασε ο κ. Παναγόπουλος για να φθάσει σήμερα στο σημείο να αμφισβητείται σοβαρά; Σίγουρα έχει παραβιάσει γιατί η πτώση δεν έρχεται μόνη της.

Εάν ο κ. Παναγόπουλος ήταν ένας πετυχημένος Δήμαρχος το σίγουρο είναι η πρώτη συγκέντρωση της κας Μπόγρη δεν θα ήταν τόσο πετυχημένη, όσο μεγάλες ικανότητες και αν έχει.

Η μεγαλειώδης πρώτη συγκέντρωση της κας Μπόγρη έδειξε ότι ο κ. Παναγόπουλος δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η κα Μπόγρη με την ομιλία της και με τον μεστό και τεκμηριωμένο πολιτικό της λόγο, έδειξε ότι είναι το πρόσωπο το οποίο θα πρωτοστατήσει στην τοπική πολιτική σκηνή για τα επόμενα χρόνια.

Έχοντας στις πολιτικές «αποσκευές της» μια τεράστια εμπειρία ως Αντιπεριφερειάρχης , γνωρίζει τι χρειάζεται η Σαλαμίνα , ποιες είναι οι ανάγκες του νησιού, αλλά προ πάντων ξέρει πως θα διεκδικήσει τα χρήματα για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της γρήγορα και αποτελεσματικά.

Το κύριο χαρακτηριστικό που έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία είναι ότι στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν πολίτες σχεδόν όλων των πολιτικών αποχρώσεων και κυρίως των μεγάλων κομμάτων που τους διέκρινε το πάθος για αλλαγή, την εμπιστεύτηκαν και ζήτησαν αλλαγή συμπεριφοράς και διοίκησης.

Σοβαρή μετρημένη και αποφασιστική στον λόγο της, δεσμεύτηκε ότι θα είναι η Δήμαρχος όλων των Σαλαμινίων και δεν θα διστάξει να συγκρουστεί με οποιαδήποτε Κυβέρνηση για τα συμφέροντα των πολιτών της Σαλαμίνας λέγοντας ότι «Είμαστε και του Σαλονιού αλλά και του Λιμανιού αν χρειαστεί για το συμφέρον των πολιτών».

Η προεκλογική περίοδο άρχισε επίσημα πλέον στο νησί μας.

Αυτό που είναι απαραίτητο είναι να συμβάλουν όλοι, να υπάρξουν πολιτικές αντιπαραθέσεις με πολιτικά επιχειρήματα και να γίνει ένας πολιτικός διάλογος με ευπρέπεια , ήθος και πολιτικό πολιτισμό όπως αρμόζει στο νησί μας και στους πολίτες του. Όποιος παραβιάσει αυτές τις αρχές ρίχνοντας λάσπη στην πολιτική αντιπαράθεση, θα έχει έλλειψη από πολιτικά επιχειρήματα και είναι σίγουρο ότι θα απαξιωθεί από τους πολίτες.

Μάνος Δερτούζος

Δημοτικός Σύμβουλος

error: Content is protected !!