ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΌ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΌ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.
Στον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής 2019-2022 ακούσαμε πολλά. Ο δήμαρχος ξεκίνησε λέγοντας ότι θα αναφερθεί σ αυτά που έκανε, που θα κάνει... ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΨΕΜΑ ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΌ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ.

Στον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής 2019-2022 ακούσαμε πολλά.

Ο δήμαρχος ξεκίνησε λέγοντας ότι θα αναφερθεί σ αυτά που έκανε, που θα κάνει αλλά και σ’αυτά που δεν έκανε. Διάβασε ένα απολογισμό, όπως τον ονόμασε, έκανε στη συνέχεια μια προεκλογική ομιλία για το τι θα κάνει αν εκλεγεί και αποχώρησε, ξεχνώντας να αναφερθεί σ αυτά που δεν έκανε.

Θα μπορούσα να αναφερθώ σε δεκάδες θέματα της ομιλίας αλλά θα σταθώ στο σημαντικότερο, κατά την άποψη μου “έργο” κάνοντας τον δικό μου απολογισμό.

Το πρώτο και σημαντικότερο , που έκανε και συνεχίζει να κάνει, αυτή η δημοτική αρχή, είναι η προσπάθεια κατάλυσης της δημοκρατίας, κατ’αρχήν στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε δημότες.

Ξεχνάει κανείς την λογοκρισία μελών του ΔΣ, σε άρθρα και απόψεις; Ξεχνάει κανείς, τα επείγοντα θέματα του ΔΣ, προκειμένου να λογοκριθεί μερίδα του τύπου ή κάποιο δελτίο τύπου, που σας έκρινε;

Και φυσικά, πως να ξεχάσει κανείς, την μεγάλη μερίδα της αντιπολίτευσης, η οποία προσχώρησε επίσημα στον συνδυασμό σας όπως και τον “άλλον” της αντιπολίτευσης, που δεν σας στήριζε , όπως έλεγε αλλά ως κασκαντέρ, έκανε την πιο σκληρή δουλειά για εσάς, την πιο επικίνδυνη και πιθανόν την πιο “καλοπληρωμένη”.

Έτσι κάπως σαν ταινία κακής παραγωγής, μου έμοιαζε ο απολογισμός σας.

Κομπάρσους είχατε; Και ποιοί είναι αυτοί;Μα φυσικά οι δημότες, οι οποίοι, επίσης λογοκρίνονται, δέχονται ύβρεις, αποκλεισμούς, μπλοκ στα κοινωνικά δίκτυα, απλά και μόνο γιατί σας κρίνουν. Εκείνοι που πίστεψαν στις κούφιες υποσχέσεις, που σας εμπιστεύτηκαν και που τελικά ξεγελάστηκαν πιο πολύ από ποτέ.

Είναι δηλαδή ο ίδιος ο λαός που σας παραχώρησε τα δικαιώματά του, την καθημερινότητα του και το μέλλον του και στη συνέχεια όλα αυτά τα τσαλαπατήσατε, που τους γεμίσατε “φούμαρα” και ασύλληπτα ψέματα.

Μία δημοτική αρχή που έχει εθιστεί σε καφενόβιες τακτικές, αποφυγή της πραγματικότητας, εμμονής σε λανθασμένες επιλογές και “επιλεκτικής” δημοκρατίας.

Ευχαριστούμε πολύ που δεν ξεχάσατε, να ευχαριστήσετε, τα μέλη του ΔΣ, που όπως είπατε, έχετε κόντρες πολιτικές πάντα, που σας κάνουν καλύτερο (σε τι άραγε;) εκτός από κάποιες αμελητέες σε ποσότητα και ποιότητα, που όλως τυχαίως , είναι εκεί για να σας ελέγχουν, να σας κρίνουν και να σας κατακρίνουν αν χρειαστεί. Δεν θα πω για την ποιότητα αλλά για την ποσότητα, μεριμνήσατε ιδιαίτερα, μιας και η “δημοκρατία” είναι το μεγάλο ατού σας.

Υβόνη Αραβανή

Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

error: Content is protected !!