Ανοικτή επιστολή ενεργών πολιτών στον δήμαρχο Ανοικτή επιστολή ενεργών πολιτών στον δήμαρχο
Κύριε δήμαρχε. Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του δήμου Σαλαμίνας αναφέρατε επί λέξει τα παρακάτω: «Το 2023 όμως είναι και έτος εκλογών. Είναι λοιπόν... Ανοικτή επιστολή ενεργών πολιτών στον δήμαρχο

Κύριε δήμαρχε.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του δήμου Σαλαμίνας αναφέρατε επί λέξει τα παρακάτω:

«Το 2023 όμως είναι και έτος εκλογών. Είναι λοιπόν πρόκληση αλλά και καθήκον δικό μου προσωπικά, να κρατηθεί η Σαλαμίνα μακριά από την τοξικότητα και τον φανατισμό εν όψει των δημοτικών εκλογών. Και το λέω αυτό, γιατί επιχειρείται εδώ και καιρό κάτι τέτοιο. Με συνεχείς μηνύσεις και καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής, αλλά και συνεχή δημοσιεύματα και αναρτήσεις από ανθρώπους που απλώς εκτελούν εντολές των αφεντικών τους κι έχουν ως μόνιμη και μοναδική απασχόληση να εξαπολύουν λάσπη κατά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής. Η Σαλαμίνα, αυτές τις πρακτικές τις έχει ζήσει, η Σαλαμίνα απ’ αυτές τις πρακτικές έχει πληγωθεί. Είναι λοιπόν χρέος όλων μας και πρώτ’ απ’ όλα χρέος δικό μου, να φροντίσω ότι όσοι και όσες υπηρετούν αυτές τις πρακτικές να τεθούν οριστικά στο περιθώριο.»

Βάσει της εκπεφρασμένης στα παραπάνω πρόθεσής σας να εμπεδωθεί μη τοξικό προεκλογικό κλίμα σε αυτή την περίοδο και να μην βρεθεί η Σαλαμίνα στη μέγγενη του φανατισμού που, όπως αναφέρατε, τόσο την έχει πληγώσει, και αφ’ ής στιγμής μάλιστα αναγνωρίζετε το χρέος σας να φροντίσετε ώστε οι υπηρετούντες αυτές τις πρακτικές να τεθούν στο περιθώριο, οι υπογράφοντες αυτή την ανοικτή επιστολή:

(α) ζητούμε να κατονομάσετε πλήρως όσους εννοείτε στο «με συνεχή δημοσιεύματα και αναρτήσεις από ανθρώπους που απλώς εκτελούν εντολές των αφεντικών τους κι έχουν ως μόνιμη και μοναδική απασχόληση να εξαπολύουν λάσπη κατά του δημάρχου και της δημοτικής αρχής», αναφέροντας τόσο τους εντολοδόχους όσο και τους εντολείς αυτών των πρακτικών, με παράθεση των στοιχείων εκείνων που έχετε προκειμένου να έχετε προβεί πολλές φορές σε αυτή την σοβαρή κατηγορία. Αν ωστόσο θεωρείτε την κατηγορία αυταπόδεικτη αφ’ ής στιγμής κάποιος ασκεί κριτική ή εναντιώνεται σε δηλώσεις, πράξεις και αποφάσεις της δημοτικής αρχής, ζητούμε να το εκφράσετε με ξεκάθαρο τρόπο προκειμένου ως πολίτες να έχουμε την πληρέστερη δυνατόν εικόνα των πραγμάτων.

(β) ζητούμε να κατονομάσετε πλήρως όσους προέβησαν σε «συνεχείς μηνύσεις και καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής» (όχι κατά του δήμου εν γένει) και τους λόγους που επικαλέστηκαν γι’ αυτό, καθώς κάθε μήνυση και καταγγελία πρέπει να είναι αιτιολογημένη.

(γ) ζητούμε να καταδικάσετε ανάλογες με τις καταγγελόμενες από εσάς συμπεριφορές και πρακτικές, όταν στρέφονται κατά των πολιτικών σας αντιπάλων και εμπράκτως να αποσύρετε οποιαδήποτε στήριξη αν αυτή υπάρχει.

(δ) ζητούμε από τούδε και στο εξής στα πλαίσια της αντιμετώπισης της τοξικότητας και του φανατισμού, να αναιρέσετε όποιες τυχόν ατυχείς δηλώσεις και χαρακτηρισμούς τόσο δικές σας όσο και συνεργατών σας- φυσικά εάν ήσαν αποτέλεσμα συναισθηματικού φόρτου και όχι εκπορευόμενες από άλλα κίνητρα.

Η απάντηση στην παρούσα ανοικτή επιστολή αιτούμεθα να γίνει με θεσμικό τρόπο, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου εκτός από εσάς να τοποθετηθούν και τα άλλα μέλη του και οι δημοτικές παρατάξεις, με την ελπίδα μιας κοινής δέσμευσης για την αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου στο νησί μας, χωρίς «τοξικές» παρεκτροπές.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

(Για λόγους εξασφάλισης προσωπικών δεδομένων στη παρούσα δημοσίευση και μέχρι την κατάθεση της ανοικτής επιστολής θεσμικά στο αμέσως προσεχές διάστημα δεν εμφανίζονται οι υπογράφοντες)

error: Content is protected !!