Δημοτική αρχή μιας παιδικής χαράς ; Δημοτική αρχή μιας παιδικής χαράς ;
Πολλοί λένε ότι η σημερινή δημοτική αρχή του τόπου δεν είναι σοβαρή. Πως αρέσκεται σε υπερφίαλες ανακοινώσεις, μέσω των κοινωνικών δικτύων, με σκοπό τον... Δημοτική αρχή μιας παιδικής χαράς ;

Πολλοί λένε ότι η σημερινή δημοτική αρχή του τόπου δεν είναι σοβαρή. Πως αρέσκεται σε υπερφίαλες ανακοινώσεις, μέσω των κοινωνικών δικτύων, με σκοπό τον εντυπωσιασμό των λιγότερο ενημερωμένων συμπολιτών μας για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθεί μια χρηστή διοίκηση και έτσι την υφαρπαγή των ψήφων τους. 

Πολλοί επίσης φωνάζουν ότι αυτή η έλλειψη σοβαρότητας από μέρους της δημοτικής αρχής, ειδικά στη διαχείριση σημαντικών προγραμμάτων, όπως  και οι αποφάσεις που παίρνονται “στο πόδι” απλά για να αναρτήσουμε κάτι στα κοινωνικά δίκτυα, εγκυμονούν τεράστιο κίνδυνο για τον δήμο τόσο από παραλείψεις όσο, ακόμα χειρότερα, από την προοπτική να κληθεί να πληρώσει ο Δήμος σημαντικά κονδύλια (Πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης) λόγω ανεπάρκειας.

 Είναι σίγουρο πάντως ότι η “κυβερνώσα” δημοτική παράταξη έχει χάσει με όλα αυτά την εμπιστοσύνη του λαού της Σαλαμίνας-  ο οποίος μετράει μέρες για την απαλλαγή του από αυτήν.

Φαίνεται καθαρά και στο ελάχιστο χειροκρότημα που λαμβάνει σε διάφορες εκδηλώσεις τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα μέλη της παράταξής του.

Καλό, λοιπόν, θα ήταν ο δήμαρχος και το περιβάλλον του, να απαντήσουν σοβαρά (αν φυσικά μπορούν) στον λαό της Σαλαμίνας πόσο σύννομες είναι οι πρόσφατες εξαγγελίες των έργων των οποίων οι διαγωνισμοί στηρίζονται σε απόφασεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου που έχουν παρθεί μετά την 1/12/2022.

Είναι γνωστό σε όλους πλέον ότι οι αποφάσεις των οικονομικών επιτροπών που έχουν συσταθεί στους δήμους με βάση το νόμο Θεοδωρικάκου μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας καθίστανται άκυρες από 1/12/22.

Δείτε σχετικό άρθρο :

Κοντεύει ήδη ένας μήνας από τη δημοσίευση της απόφασης- φαίνεται όμως ότι ο δήμος Σαλαμίνας ανήκει… σε άλλο κράτος! Εκτός αν, σύμφωνα πάντα με τη λογική του δημάρχου, η δημοτική αρχή θεωρεί ότι η σύσταση της δικής του οικονομικής επιτροπής αλλά και της επιτροπής ποιότητας ζωής, όχι αναλογικά αλλά βάσει των διατάξεων του νόμου Θεοδωρικάκου είναι σύννομη. Τότε ας βγει να το πει ευθαρσώς και έχοντας γνώση των συνεπειών μιας τέτοιας δήλωσης. Αν όχι ας προχωρήσει άμεσα στην ορθή σύσταση των επιτροπών.

Σκοπός κάθε κριτικής προς κάθε δημοτική αρχή όλων όσων ασχολούνται με τα κοινά, από όποιο μετερίζι και αν γίνεται αυτό, είναι να προασπίσουν τα συμφέροντα του Δήμου και των δημοτών: να λύσουν υπάρχοντα προβλήματα και να εξαλείψουν μελλοντικά προβλήματα εν τη γενέσει τους. Επομένως, η κριτική στον νυν και οσονούπω απερχόμενο δήμαρχο, δεν αφορά την προσωπικότητά του αλλά την εμφανή αλλεργία που δείχνει σε κάθε κριτική, την προτίμησή του σε ακατάσχετη, υπερφίαλη πολιτική μπουρδολογία (με απίστευτης αυτο-δοξαστικής χυδαιότητας αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα που από την την εκπεμπόμενη τοξικότητα έχουν γίνει αντι-κοινωνικά) και την στοχοποίηση κάθε κριτικής φωνής απέναντί του. Και με όλα αυτά, έχει δημιουργηθεί σε όλους που ενημερώνονται για τα δημοτικά τεκταινόμενα η εικόνα για την δημοτική αρχή μιας παιδικής χαράς- και μάλιστα χωρίς πιστοποίηση, εκτός αν θεωρηθεί στοιχείο πιστοποίησης η απόλυτη απαξίωσή της…

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!