Μιχάλης Λιβανός.  ‘Οραμα ετών Μιχάλης Λιβανός.  ‘Οραμα ετών
Φίλες και φίλοι, με μεγάλη χαρά θέλω να σας επικοινωνήσω ότι ένα όραμά μου ετών, η δημιουργία παιδιατρικού νοσοκομείου στην ευρύτερη περιοχή μας, έρχεται... Μιχάλης Λιβανός.  ‘Οραμα ετών

Φίλες και φίλοι, με μεγάλη χαρά θέλω να σας επικοινωνήσω ότι ένα όραμά μου ετών, η δημιουργία παιδιατρικού νοσοκομείου στην ευρύτερη περιοχή μας, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά.

Οι συζητήσεις γύρω από το θέμα είναι πολύ πιο «ζεστές» και γίνεται αγώνας να συμπεριληφθεί στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία. Όσοι από μας έτυχε να βρεθούν στη δύσκολη θέση να χρειάζεται να μεταφέρουν επειγόντως παιδί στο νοσοκομείο, ξέρουν ότι η διαδρομή από τις περιοχές μας είναι μεγάλη και φαίνεται ατελείωτη.

Ακόμη και ως ενδιάμεσος σταθμός παροχής εξειδικευμένων πρώτων βοηθειών για παιδιά, πριν την εισαγωγή τους στο Παίδων, ακόμη και έτσι, είναι βέβαιο ότι ένα παιδιατρικό νοσοκομείο θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο έως και σωτήριο σε κάποιες περιπτώσεις.

Πρόκειται για ένα έργο ζωής που θα βελτιώσει την καθημερινότητά μας και μπορεί να γίνει πράξη πάνω σε υπάρχουσες δομές, όπως το Λοιμωδών της Αγίας Βαρβάρας ή το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί. Με αυτήν την προσέγγιση -ανακαινίζοντας και όχι χτίζοντας εξαρχής- μπορούμε σε πολύ σύντομο χρόνο και με μικρό κόστος το όραμα να γίνει πράξη.Όταν πρωτομίλησα για το όραμά μου κάποιοι με λοιδόρησαν.

Φίλες και φίλοι, το καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας περνάει μέσα από το δυναμικό αγώνα και τη διεκδίκηση. Δεν θα κουραστώ να σας το λέω: πρέπει να μάθουμε να λέμε ότι δεν είναι αρκετά αυτά που έχουν γίνει, να μην εφησυχάζουμε, να μην επαναπαυόμαστε και να μην συμβιβαζόμαστε.

Το καλύτερο είναι αντίπαλος του καλού και πάντοτε θα το ανατρέπει.

Ζητώ τη στήριξή σας ώστε όλοι μαζί να κάνουμε πράξη αυτό το όραμα το οποίο είναι και εφικτό και ρεαλιστικό, και το έχει μεγάλη ανάγκη η ευρύτερη περιφέρειά μας.

error: Content is protected !!