ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ. ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ.
Από το αφήγημα της οικονομικής εξυγίανσης του δήμου μας, που ηχεί πλέον σαν ανέκδοτο, ζητούμενο είναι η εξυγίανση της πολιτικής ζωής του τόπου. Από το... ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ.

Από το αφήγημα της οικονομικής εξυγίανσης του δήμου μας, που ηχεί πλέον σαν ανέκδοτο, ζητούμενο είναι η εξυγίανση της πολιτικής ζωής του τόπου. Από το στάδιο του ναρκισσισμού, περάσαμε πλέον στο στάδιο του κακοήθους ναρκισσισμού. Διότι ο απλός ναρκισσιστής μπορεί να είναι αντιπαθητικός. Αλλά δεν είναι  ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ. Ο κακοήθης ναρκισσιστικής, έχει την πεποίθηση, ότι μπορεί να αποκτήσει μεγαλείο, αφαιρώντας το από τους άλλους. Προσπαθεί να αναδειχθεί, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, με κάθε εξουσία. Επειδή δεν διαθέτει προσόντα που απαιτούνται για έντιμο ανταγωνισμό, προκειμένου να συναγωνισθεί αντιπάλους του, αναπτύσσει άλλες ικανότητες. Γίνεται κόλακας, συνηθίζει να προσκολλάται στους εκάστοτε ισχυρούς, γίνεται συκοφάντης στην προσπάθεια του να εκμηδενίσει αντιπάλους. Και το χειρότερο είναι ότι πρόκειται για εσκεμμένη εξαπάτηση η οποία μπορεί να προκαλέσει δημόσια βλάβη, μολύνοντας την πολιτική αλλά και νοθεύοντας πρόσωπα, τα οποία διαθέτουν εντιμότητα, ήθος και είναι χρήσιμα για το κοινό καλό.

Στο νησί μας, ξεκίνησε πολύ νωρίς η προεκλογική περίοδος με στοχοποίηση και συκοφαντία. Άνθρωποι που πληρώνουν άλλους που “τα παίρνουν”, για να γράφουν, για να μιλούν, για να κρίνουν και εν κατακλείδι να έχουν διαφορετική άποψη από την δημοτική αρχή. Η δημοκρατία, είναι άγνωστη λέξη, για τους διοικούντες. Γενικεύσεις, που επικαλούνται χωρίς στοιχεία, ως όργανο χειραγώγησης του πολίτη, με “ανθρωποθυσίες” εξ αιτίας της απειλής που αισθάνονται, με μόνο στόχο τον πολιτικό αντίπαλο. Γενικεύσεις, όπου η έλλειψη στοιχείων, αυτό και μόνο, αποδεικνύει σκοπιμότητες και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, στην προκειμένη περίπτωση έχει δύο επιλογές. Η πρώτη είναι να δώσει τα στοιχεία που αποδεικνύουν όλους αυτούς τους ισχυρισμούς που επικαλείται, για αυτούς τους “πληρωμένους “άγνωστους που “τα παίρνουν” κι από ποιόν. Η δεύτερη επιλογή του είναι, να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, διαφορετικά είναι ένας πολιτικός κοινός συκοφάντης.

Η ανοιχτή επιστολή, που δημοσιοποιήθηκε, από αγανακτισμένους πολίτες, εξ αιτίας αυτής της συκοφαντικής κατεύθυνσης, που ακολουθεί ο δήμαρχος, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Αν αρνηθεί, να καλέσει ο ίδιος δημοτικό συμβούλιο γι΄ αυτό το ΄΄θέμα, σαφώς αποδεικνύει έλλειψη στοιχείων, οπότε θα πρέπει να ακολουθηθεί άλλος τρόπος ούτως ώστε, η ανοιχτή επιστολή πολιτών να διευθετηθεί με θεσμικό τρόπο. Και είναι βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί, διότι πρέπει τελικά ο καθένας να αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του.

Ως τότε το αντίδοτο της συκοφαντίας και της προσπάθειας χειραγώγησης, είσαι εσύ πολίτη. Με την κοινωνική συνείδηση, ως ασπίδα για την χειραγώγηση σου και με την συμμετοχή σου στα κοινά, η οποία αποτελεί εγγύηση για κοινωνική ευημερία. Η ποιότητα των πολιτικών μας είναι, αποτέλεσμα της σωστής κρίσης. Σκέψου…

Η άποψη που έχεις είναι δική σου ή γνωρίζεις μόνο αυτά που σου μετέφεραν; Έχεις τα σωστά δεδομένα, από όλες τις πλευρές; Τότε μόνο, ή θα αλλάξει η συμπεριφορά των σημερινών πολιτικών μας, ή διαφορετικά , θα χρειαστεί να αλλάξουμε τους ίδιους.

Σκέψου!!!

Αραβανή Υβόνη

Δημοτική Σύμβουλος 

Η ανοιχτή επιστολή των ενεργών πολιτών όπως δημοσιεύθηκε στη “ΦΩΝΗ της ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ”

error: Content is protected !!