Τρ. Αλεξιάδης: Το καλύτερο γκάλοπ έγινε στον Κορυδαλλό ! Τρ. Αλεξιάδης: Το καλύτερο γκάλοπ έγινε στον Κορυδαλλό !
19 Ιανουαρίου 2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης: Το καλύτερο γκάλοπ έγινε στον Κορυδαλλό ! Aποτυχημένη από κάθε άποψη η επίσκεψη – κοροϊδία του Πρωθυπουργού... Τρ. Αλεξιάδης: Το καλύτερο γκάλοπ έγινε στον Κορυδαλλό !

19 Ιανουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης: Το καλύτερο γκάλοπ έγινε στον Κορυδαλλό !

Aποτυχημένη από κάθε άποψη η επίσκεψη – κοροϊδία του Πρωθυπουργού στον Κορυδαλλό και συντριπτικά τα αποτελέσματα σύγκρισης με την υποδοχή που επιφύλαξαν οι κάτοικοι στον ίδιο χώρο πριν λίγες εβδομάδες στον Αλέξη Τσίπρα. Σχολιάζοντας το γεγονός σε συνέντευξή του στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5 FM» ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε: «H χθεσινή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη μας γέμισε …χαρά, διότι στον ίδιο χώρο, στην ίδια περιοχή, στην Πλατεία Ελευθερίας του Κορυδαλλού πριν από λίγες εβδομάδες είχαμε την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα. Δείτε τα χθεσινά πλάνα – ο Πρωθυπουργός της χώρας με όλο του το επιτελείο και παρά την κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού – είναι τελείως απογοητευτικά. Κάθισε μόνο τρία τέταρτα, κατάλαβε και ο ίδιος την αποτυχία της εκδήλωσής του, δεν έκανε καν περιοδεία στα μαγαζιά, επέλεξε την ασφάλεια κάποιας καφετέριας και να μιλήσει στα πολύ λίγα άτομα που ήταν μαζεμένα. Το καλύτερο γκάλοπ έγινε χθες στον Κορυδαλλό, στον ίδιο χώρο, στον ίδιο Δήμο. Καταλάβαμε τα ψέματα που λένε αυτοί που ισχυρίζονται ότι υπάρχει διαφορά της τάξης του 5, 10 ή 15% και είδαμε τι ακριβώς συμβαίνει».

Ο Τρ. Αλεξιάδης, ως κάτοικος της περιοχής, αναφέρθηκε σε προβλήματα που ταλανίζουν τις  τοπικές κοινωνίες και τα οποία δεν αντιμετωπίζονται με τις κάλπικες ή χιλιοειπωμένες εξαγγελίες που ακούστηκαν από τον Πρωθυπουργό:

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στις περιοχές μας, καθώς η εκρηκτική αύξηση των ενοικίων έχει οδηγήσει πάρα πολλές επιχειρήσεις σε κλείσιμο. Ήρθε το ΜΕΤΡΟ στην Πλατεία Ελευθερίας, εκτινάχτηκαν τα ενοίκια. ΄Ήρθαν μεγάλες εταιρείες, πολυεθνικές, όμιλοι, αλυσίδες και αναζήτησαν κεντρικά ακίνητα, ιδιοκτήτες έδιωξαν από μέσα επιχειρηματίες, θεωρώντας ότι θα πιάσουν μεγάλα ενοίκια και δυστυχώς μέχρι να ισορροπήσει κάποια στιγμή η αγορά, θα καταστραφούν επιχειρήσεις. Σε εμπορικούς δρόμους που άλλοτε έσφυζαν από ζωή όπως στην οδό Π. Φύσσα στο Κερατσίνι, στην οδό Τσαλδάρη στη Νίκαια, στην οδό Ταξιαρχών στον Κορυδαλλό, εκτός από τα πολύ κεντρικά τμήματά τους, υπάρχουν πάρα πολλά κλειστά καταστήματα, που δείχνουν την οικονομική καταστροφή.

Όσο για αυτά που είπε ο Πρωθυπουργός για τις αυξήσεις των μισθών, να υπενθυμίσω ότι η ΝΔ είχε πει ότι θα δώσει αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, διπλάσιες από τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης. Δεν το έχουμε δει ακόμα, ο Πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα γι’ αυτό. Η κλοπή που κάνει η κυβέρνηση με την αύξηση των έμμεσων φόρων, πλήττει κυρίως τα μεσαία και τα χαμηλά εισοδήματα, διότι διαφορετική αξία έχει το 1 ευρώ σε μια οικογένεια που ζουν 4 άτομα με 700- 800 ευρώ το μήνα και διαφορετική σε μια οικογένεια που ζουν με 7.000 ή 8.000 ευρώ τον μήνα. Η κλοπή που κάνει η κυβέρνηση ειδικά με τους έμμεσους φόρους και το ΦΠΑ, είναι πολιτική επιλογή της και την καλούμε να προχωρήσει άμεσα σε μείωση αυτής της υπερφορολόγησης.

Για δε το θέμα της απομάκρυνσης των φυλακών, που εξήγγειλε για άλλη μια φορά ο Πρωθυπουργός, ζω στην περιοχή από το 1972 και γνωρίζω τη διαρκή επιθυμία και τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για την απομάκρυνση των φυλακών. Η ΝΔ είχε υποσχεθεί την απομάκρυνση των φυλακών ως ένα από τα πρώτα μεγάλα εμβληματικά της έργα. Ο Πρωθυπουργός αντί να πει συγγνώμη που δεν υλοποίησε μια μεγάλη προεκλογική υπόσχεση, είπε το απίθανο “εμπιστευθείτε με να το κάνω την …επόμενη περίοδο (!)”».

Ακούστε το ηχητικό:

error: Content is protected !!