Υπερκομματικές πτήσεις Υπερκομματικές πτήσεις
του Στέφανου ΧρήστουΥποψηφίου Δημάρχου Κορυδαλλού “Υπερκομματικές πτήσεις”, αναγκαστική προσγείωση και επικίνδυνη ανεπάρκεια του κ.Χουρσαλα, του Δημάρχου της θεσμικής και κοινωνικής μειοψηφίας. Πρόκληση και πρόσκληση... Υπερκομματικές πτήσεις

του Στέφανου Χρήστου
Υποψηφίου Δημάρχου Κορυδαλλού

“Υπερκομματικές πτήσεις”, αναγκαστική προσγείωση και επικίνδυνη ανεπάρκεια του κ.Χουρσαλα, του Δημάρχου της θεσμικής και κοινωνικής μειοψηφίας. Πρόκληση και πρόσκληση για την συστράτευση όλων των υγειών δημοκρατικών δυνάμεων.

Με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην πόλη μας στις 18 Ιανουαρίου 2023 και τις δηλώσεις του για το έργο της απομάκρυνσης των Φυλακών Κορυδαλλού θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:Παρά το γεγονός ότι το ζήτημα της απομάκρυνσης των Φυλακών Κορυδαλλού συμπεριλήφθηκε στα «εμβληματικά έργα» των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης στις 20/7/2019, η σημερινή Δημοτική Αρχή φάνηκε ανάξια να εκμεταλλευτεί αυτή την ιστορική ευκαιρία.

Προτίμησε για 4 χρόνια να ασχοληθεί με την «βιτρίνα» και την ανάγκη της για δημόσιες σχέσεις, προκειμένου να γίνει «αρεστή» και εγκατέλειψε ολοσχερώς τα δύο σοβαρά αναπτυξιακά έργα που αφορούν το μέλλον του Δήμου, όπως η απομάκρυνση των Φυλακών και η αξιοποίηση των 115 στρεμμάτων των πρώην λατομείων του Σχιστού.

Η σκληρή αυτή πραγματικότητα μιας αναξιοποίητης 4ετίας για την Ανάπτυξη της Πόλης μας και την κάλυψη ζωτικών αναγκών όλων των κατοίκων της, δεν έχει να κάνει μόνο με τις ικανότητες και την νοοτροπία της αλλά και με ένα επιπλέον σοβαρό ζήτημα:Ότι δεν μπορεί να συνθέσει τις υπαρκτές πολιτικές και κοινωνικές συνιστώσες στον Δήμο μας και να εκφράσει μια πολιτική και κοινωνική πλειοψηφία που θα διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο. Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν οραματίζεται, δεν συνθέτει, δεν προγραμματίζει, δεν διεκδικεί, δεν δημιουργεί κάτι νέο και κυρίως δεν εμπνέει.Προτίμησε τις συναλλαγές σε επίπεδο «κορυφής» και προσωπικοτήτων, που η ίδια είχε καταγγείλει προεκλογικά ως «ανακυκλωμένα πρόσωπα που νέμονται και εναλλάσσονται σε θέσεις ευθύνης».

Αγνόησε προκλητικά τα προβλήματα της καθημερινότητας, το μεγάλο ζήτημα της στάθμευσης, της οδικής ασφάλειας, του κυκλοφοριακού προβλήματος, της έλλειψης χώρων πρασίνου, των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο Έλληνας πολίτης σε μια εποχή γενικευμένης ακρίβειας και ύφεσης και δεν ανακούφισε τα νοικοκυριά με μειώσεις τελών.

Η στόχευση είναι ξεκάθαρη, έργα καλλωπισμού κι όχι υποδομών, έργα με μεγάλα κονδύλια κι όχι απλές και εφικτές λύσεις σε τοπικό επίπεδο, έργα που θα περιλαμβάνουν εργολαβίες κι αναθέσεις σε ιδιώτες χωρίς την αξιοποίηση δημοτικών μόνιμων υπαλλήλων που διαρκώς φθίνουν σε αριθμό.

Οι Κορυδαλλιώτες από το 1974 έως το 2019 είχαν Δημοτικές Αρχές (ανεξάρτητα κομματικής και πολιτικής καταβολής) που είχαν το κύρος να διεκδικούν να συνθέτουν και να δημιουργούν και για αυτό τον λόγο εξέφραζαν την στήριξη από μεγάλες πλειοψηφίες πολιτών που επέβαλλαν την πραγματοποίηση μεγάλων έργων στην πόλη.

Οι συνεργάτες ή οι υποστηρικτές του σημερινού «υπερκομματικού και νέου σε ηλικία» Δημάρχου που θέλουν να αποκαλούνται στελέχη της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης στον Δήμο μας, δεν του έμαθαν τίποτε εκτός του να συναλλάσσεται, να προβάλλει το προσωπικό του προφίλ, να εγκαινιάζει έργα προηγούμενων Δημοτικών Αρχών σαν «δικά του» και να εκφράζει μια άρρωστη νοοτροπία τόσο φτηνή παλιά και γερασμένη;

Συμπέρασμα: η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν εκφράζει την κοινωνική πλειοψηφία της πόλης κι αυτό θα αποδειχθεί και στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου.

Δείτε τους αγώνες που δώσαμε για την απομάκρυνση των φυλακών και τα αποτελέσματα των αγώνων αυτών: https://www.stefanosxristou.gr/filakes/

error: Content is protected !!