Τρ. Αλεξιάδης: Στη Βουλή οι προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και την αποφυγή λουκέτων στον κλάδο Τρ. Αλεξιάδης: Στη Βουλή οι προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και την αποφυγή λουκέτων στον κλάδο
Αθήνα 30.01.2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης: Στη Βουλή οι προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και... Τρ. Αλεξιάδης: Στη Βουλή οι προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και την αποφυγή λουκέτων στον κλάδο

Αθήνα 30.01.2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης: Στη Βουλή οι προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και την αποφυγή λουκέτων στον κλάδο

Με νέα παρέμβασή του στη Βουλή, για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο των περιπτερούχων, ο αν. τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, καταθέτει ως Αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ανάπτυξης και Eπενδύσεων, τις προτάσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων ‘’Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ’’ για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του κλάδου.

Σε συνέχεια προηγούμενων παρεμβάσεων του,

ενδεικτικά http://bit.ly/3RgEiXK (3.10.22), http://bit.ly/3Rf2uKf (10.2.22), http://bit.ly/40ehFHx (1.12.20), http://bit.ly/3WHYSS4 (2.6.20), https://bit.ly/3RixOHN (24.3.20),

την ώρα που έχει εξασθενίσει η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και ο επαγγελματικός κλάδος των περιπτερούχων απειλείται με αφανισμό,

ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά ενημέρωση για την ανταπόκριση των Υπουργείων στις ξεκάθαρες προτάσεις που καταθέτει η Ένωση και οι οποίες είναι οι εξής:

  1. Επέκταση συμβολαίων στα 13 (δεκατρία) έτη όπως είναι και το χρονικό διάστημα μεταβίβασης των διοικητικών αδειών(ν. 4954/2022 άρθρα 47 και 61).
  2. Δικαίωμα διαδοχής σε μέλη α΄ βαθμού ενός ενοικιαστή σε περίπτωση θανάτου του μέχρι τη λήξη του συμβολαίου.
  3. Παράταση της μίσθωσης κενωθέντος ή χηρεύοντος περίπτερου -εφόσον ο μισθωτής το επιθυμεί- μέχρι πέντε (5) έτη, στην περίπτωση που στο διάστημα αυτό πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί ο επαγγελματίας περιπτερούχος.
  4. Δημιουργία εποπτικού οργάνου που θα αποτελείται από μέλη Υπουργείου, ΟΤΑ, ιδιοκτήτες,      ενοικιαστές και θα επιλύει τις όποιες διαφορές που θα προκύπτουν σε β΄ βαθμό.
  5. Καθορισμός των σημείων πώλησης εξαρτησιογόνων ουσιών,
  6. Θεσμοθέτηση ποσοστιαίας προμήθειας επί της λιανικής τιμής πώλησης καπνικών προϊόντων όπως ισχύει σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ισπανία. Γαλλία, Ιταλία).
  7. Καθορισμός δικαιούχων και προϋποθέσεων για την απόκτηση Μητρώου Καπνοβιομηχανικών      Προϊόντων.

Επισυνάπτεται η Αναφορά του βουλευτή και η Επιστολή της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτερούχων Πειραιώς και Περιχώρων ‘’Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ’’.

Κολοκοτρώνη 72  ΤΚ 18535 Πειραιάς – 2ος όροφος Γραφ.20
Τηλ. / Φαξ 2104133200  –  email: enosiagiatrias@yahoo.gr www.agiatriasperiptera.gr

Πειραιάς 30/01/2022                                                             Αρ. Πρωτοκόλλου: 803

Σας παραθέτουμε επικαιροποιημένες τις προτάσεις μας, τις οποίες ευελπιστούμε να υιοθετήσετε, όχι μόνο για να βελτιωθεί η οικονομική μας κατάσταση αλλά, κυρίως, γιατί κινδυνεύει και η ίδια η ύπαρξη του κλάδου μας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

  • Επέκταση συμβολαίων στα 13 (δεκατρία) έτη όπως είναι και το χρονικό διάστημα μεταβίβασης των διοικητικών αδειών(ν. 4954/2022 άρθρα 47 και 61).
  • Δικαίωμα διαδοχής σε μέλη α΄ βαθμού ενός ενοικιαστή σε περίπτωση θανάτου του μέχρι τη λήξη του συμβολαίου.
  • Παράταση της μίσθωσης κενωθέντος ή χηρεύοντος περίπτερου -εφόσον ο μισθωτής το επιθυμεί- μέχρι πέντε (5) έτη, στην περίπτωση που στο διάστημα αυτό πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί ο επαγγελματίας περιπτερούχος.
  • Δημιουργία εποπτικού οργάνου που θα αποτελείται από μέλη Υπουργείου, ΟΤΑ, ιδιοκτήτες, ενοικιαστές και θα επιλύει τις όποιες διαφορές που θα προκύπτουν σε β΄ βαθμό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

  • Καθορισμός των σημείων πώλησης εξαρτησιογόνων ουσιών,

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

  • Θεσμοθέτηση ποσοστιαίας προμήθειας επί της λιανικής τιμής πώλησης καπνικών προϊόντων όπως ισχύει σε άλλες χώρες της Ε.Ε. (Ισπανία. Γαλλία, Ιταλία).
  • Καθορισμός δικαιούχων και προϋποθέσεων για την απόκτηση Μητρώου Καπνοβιομηχανικών Προϊόντων.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Νικητάκης Εμμανουήλ                                       Σκούρτης Ιωάννης

error: Content is protected !!