Προσοχή από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί προϊόντα για εγκύους, μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο βρέφος Προσοχή από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί προϊόντα για εγκύους, μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο βρέφος
Ο ΕΟΦ προειδοποιεί και αποσύρει τρία προϊόντα καθώς αποτελούν κίνδυνο για τις εγκύους και την ανάπτυξη των βρεφών. Ο ΕΟΦ με σημερινή του απόφαση... Προσοχή από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί προϊόντα για εγκύους, μπορεί να προκαλέσουν πρόβλημα στο βρέφος

Ο ΕΟΦ προειδοποιεί και αποσύρει τρία προϊόντα καθώς αποτελούν κίνδυνο για τις εγκύους και την ανάπτυξη των βρεφών.

Ο ΕΟΦ με σημερινή του απόφαση αποσύρει τρία προϊόντα που προσφέρονται σε εγκύους. 

Η ανάκληση, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, έρχεται γιατί ύστερα από ελέγχους προέκυψε πως λόγω χρήσης των συγκεκριμένων προϊόντων, μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για την ανάπτυξη των εμβρύων!



Ο ΕΟΦ σημειώνει στις ανακοινώσεις του ότι η απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση, στην οποίες έχουν προβεί οι κατασκευάστριες εταιρίες.



Για το Oil for Embryo Culture, ο λόγος της προληπτικής ανάκλησης είναι πως ανιχνεύτηκε τοξικότητα του λαδιού της καλλιέργειας που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ανάπτυξη του εμβρύου και ανεπαρκή ανάπτυξη βλαστοκύστης ή μη μεταβιβάσιμη βλαστοκύστη με αποτέλεσμα στην αδυναμία διενέργειας της διαδικασίας με το εξασθενημένο έμβρυο.

eof5484

Για τα SOFT DENUDATION TIPS και FOLLICLE PUNCTURE SYSTEMS, η ανάκληση γίνεται λόγω του ότι κατά την διάρκεια της αξιολόγησης του κινδύνου, η ασφάλεια των προϊόντων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αποδεδειγμένα, ιδίως όσον αφορά την εμβρυοτοξικότητα.

eof383

dikaiologitika.gr

error: Content is protected !!