Το 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού Το 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού
Το 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού θα πράγματόποιησει για τους πολίτες δράση με μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση γλυκόζης αίματος... Το 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού

Το 1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Νεφρού θα πράγματόποιησει για τους πολίτες δράση με μέτρηση αρτηριακής πίεσης, μέτρηση γλυκόζης αίματος ενημέρωση για την χρονιά νεφρική νόσο και την διατροφή, την Πέμπτη 9 Μαρτίου και ώρα 9.30 πμ εώς 11.30 πμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του 1ου Κέντρου υγείας Σαλαμίνας από επαγγελματίες υγείας.

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού επικεντρώνεται στην προετοιμασία και τον σχεδιασμό των ασθενών και των κρατικών φορέων σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών όπως οι φυσικές καταστροφές,η πανδημία και η οικονομική κρίση.



Οι μη μεταδοτικές ασθένειες αποτελούν τις κύριες αιτίες θανάτου και νοσηρότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδίως σε χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος. Αυτές περιλαμβάνουν καρδιαγγειακές και χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις, το Σακχαρώδη Διαβήτη, τον καρκίνο, την Αρτηριακή Υπέρταση και τη Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ).

Σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών οι ασθενείς αυτοί είναι πιο ευάλωτοι, καθώς χρειάζονται δια βίου, συνεχιζόμενη, συντονισμένη και πολυσύνθετη θεραπεία.



Παντελής Χατζηγιάννης Πνευμονολόγος MD
Επιστημονικά Υπεύθυνος του 1ου Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας

Αγορίτσα Κουλούρη
Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής υπηρεσίας του 1ου Κέντρου Υγείας,MSc, PhD

Θεοχαρούλα Κοντούλη
Νεφρολόγος MD, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ΤοΠΦΥ Σαλαμίνας, executive και Bussiness Coach

error: Content is protected !!