Μιχάλης Λιβανός: Χρειαζόμαστε ένα εμπνευσμένο εθνικό σχέδιο ανάταξης του δημοσίου Μιχάλης Λιβανός: Χρειαζόμαστε ένα εμπνευσμένο εθνικό σχέδιο ανάταξης του δημοσίου
Ανάταξη του δημοσίου σημαίνει: Στελέχωση – χαρτογράφηση ανθρώπινου δυναμικού και ελλείψεων. Προσλήψεις- κάλυψη των μεγάλων κενών κατά προτεραιότητα σε καίριες θέσεις. Αξιολόγηση για την... Μιχάλης Λιβανός: Χρειαζόμαστε ένα εμπνευσμένο εθνικό σχέδιο ανάταξης του δημοσίου

Ανάταξη του δημοσίου σημαίνει:

🌀Στελέχωση – χαρτογράφηση ανθρώπινου δυναμικού και ελλείψεων. Προσλήψεις- κάλυψη των μεγάλων κενών κατά προτεραιότητα σε καίριες θέσεις.

🌀Αξιολόγηση για την βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού – οι άξιοι και κατάλληλοι άνθρωποι στις θέσεις ευθύνης

🌀Πριμοδότηση παραγωγικότητας

Η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας έφερε μία, δικαιολογημένη, αισιοδοξία ότι οι κόποι και οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο. Πρόσφατα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας έκανε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα μέσα στο 2023.

Είναι φανερό ότι, πλέον, βρισκόμαστε στη μεταμνημονιακή εποχή, με την οικονομία όρθια παρά την πανδημία και τη διεθνή ενεργειακή κρίση. Όμως δεν αρκεί να ευημερούν οι δείκτες, πρέπει να ευημερούν και οι άνθρωποι.

Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η επόμενη 4ετία θα έχει ως κύριο στόχο την περαιτέρω αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, τόσο μέσω της συνεχούς ανάπτυξης και της αύξησης μισθών και συντάξεων, όσο και μέσω της συνέχειας της πολιτικής μείωσης φόρων και εισφορών.

Πέρα όμως από αυτά, η χώρα έχει ανάγκη από ένα εμπνευσμένο σχέδιο εθνικής ανάταξης του δημόσιου τομέα, ειδικά για την κάλυψη νευραλγικών θέσεων ευθύνης. Την περίοδο των μνημονίων οι τεράστιες περικοπές των δαπανών του δημοσίου οδήγησαν σε τόσο τραγική υποστελέχωση που σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά κράτησαν όρθιες τις υπηρεσίες με το φιλότιμό τους.

Το φιλότιμο όμως δεν είναι πολιτική, αλλά έσχατη και προπάντων πρόσκαιρη λύση.

Και δεν αναφέρομαι μόνο στους υγειονομικούς, που γνωρίζω πολύ καλά τα πράγματα, είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά έβαλαν πλάτη για να μην καταρρεύσουν σημαντικές υπηρεσίες του δημοσίου, την ίδια στιγμή που γίνονταν αποδέκτες της δυσαρέσκειας του κόσμου.

Σήμερα, στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, έχουμε ανάγκη από ένα εμπνευσμένο εθνικό σχέδιο ανάταξης του δημοσίου, που θα το καθιστά θελκτικό σε πραγματικά ικανούς και καταρτισμένους ανθρώπους, με διάθεση να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και να προσδώσουν υπεραξία στο δημόσιο.Χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς ελλείψεις.

error: Content is protected !!