ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – Οι προϋποθέσεις ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – Οι προϋποθέσεις
Προσκλήσεις προς τις δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Υγείας απευθύνει ο ΕΟΠΥΥ για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματος «Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας». Η συμμετοχή... ΕΟΠΥΥ: Δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας – Οι προϋποθέσεις

Προσκλήσεις προς τις δημόσιες και ιδιωτικές Μονάδες Φροντίδας Υγείας απευθύνει ο ΕΟΠΥΥ για τη συμμετοχή τους στην υλοποίηση του προγράμματος «Προληπτικές Διαγνωστικές Εξετάσεις για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας».

Η συμμετοχή των παρόχων Υγείας θα γίνει μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ, με έναρξη της παραγωγικής διαδικασίας στις 27/3/2023.



Οι διαγνωστικές εξετάσεις για την πρόληψη ή για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, διενεργούνται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης».

Η συμμετοχή των πολιτών στη δαπάνη διενέργειας των διαγνωστικών εξετάσεων και ιατρικών πράξεων είναι μηδενική.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, ιδιώτες ιατροί και φορείς δε δικαιούνται να λάβουν με οποιοδήποτε τρόπο επιπλέον αμοιβή από τους δικαιούχους.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το συνολικό κόστος υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος, ανέρχεται σε 103.195.355,16 Ευρώ και διαρκεί μέχρι 30.09.2025.



Ωφελούμενες είναι οι Ελληνίδες πολίτες και οι γυναίκες πολίτες λοιπών χωρών που διαμένουν νόμιμα στην Ελληνική Επικράτεια και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

α) ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ είκοσι ενός (21) και εξήντα πέντε (65) ετών

β) διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

γ) δεν έχουν υποστεί, μερική ή ολική, υστερεκτομή λόγω καρκίνου,

δ) δεν έχουν διαγνωσθεί με καρκινική νόσο του τραχήλου της μήτρας τύπου C 53.0, 1, 8, 9,

ε) δεν έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του σώματος της μήτρας τύπου C 54.0, C 55.0,

στ) δεν έχουν διενεργήσει εξέταση PAP-TEST, κατά τα τρία (3) ημερολογιακά έτη που προηγούνται της έναρξης ισχύος της παρούσας,



ζ) εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή υπό-ομάδα μεταξύ είκοσι ενός (21) και είκοσι εννέα (29) ετών, δεν έχουν διενεργήσει HPV-DNA TEST κατά τα τρία (3) ημερολογιακά έτη που προηγούνται της έναρξης ισχύος της παρούσας,

η) εφόσον ανήκουν στην ηλικιακή υπό-ομάδα μεταξύ (30) και εξήντα πέντε (65) ετών, δεν έχουν διενεργήσει HPV-DNA TEST κατά τα πέντε (5) ημερολογιακά έτη που προηγούνται της έναρξης ισχύος της παρούσας.

Οι ωφελούμενες συμμετέχουν στη Δράση με την αυτόματη έκδοση του παραπεμπτικού εξέτασης PAP-TEST ή HPV-DNA TEST, το οποίο έχει ισχύ έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής του.

Οι ωφελούμενες λαμβάνουν το παραπεμπτικό ηλεκτρονικά είτε μέσω γραπτού μηνύματος (sms) στο κινητό τηλέφωνο τους ή/και μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (email) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.

Όλες οι γυναίκες, στις οποίες απευθύνεται το πρόγραμμα, ενημερώνονται για την επιλεξιμότητά τους, καθόλη τη διάρκεια υλοποίησης της Δράσης, κατά την επίσκεψή τους σε οποιαδήποτε δημόσια ή ιδιωτική Μονάδα Φροντίδας Υγείας, ενώ γενική ενημέρωση των πολιτών για τη Δράση επιτυγχάνεται μέσω της ιστοσελίδας του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου (ΕΠΠΕ), μέσω του διαδικτυακού τόπου του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ καθώς και με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο.

Το παραπεμπτικό των εξετάσεων φέρει την περιγραφή «Προληπτική εξέταση στα πλαίσια του Εθνικού Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου (ΕΠΠΕ)», «Προσυμπτωματικός έλεγχος καρκίνου του τραχήλου της μήτρας», «PAP TEST / HPV-DNA TEST/ Κολποσκόπηση / Βιοψία».

ertnews.gr

error: Content is protected !!