Τρ. Αλεξιάδης: Κυβέρνηση που μέσα στον πανικό θέλει να δραπετεύσει, τι θα αφήσει πίσω της ; Τρ. Αλεξιάδης: Κυβέρνηση που μέσα στον πανικό θέλει να δραπετεύσει, τι θα αφήσει πίσω της ;
Αθήνα 22 Μαρτίου 2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τρ. Αλεξιάδης: Κυβέρνηση που μέσα στον πανικό θέλει να δραπετεύσει, τι θα αφήσει πίσω της ;   «Όσο... Τρ. Αλεξιάδης: Κυβέρνηση που μέσα στον πανικό θέλει να δραπετεύσει, τι θα αφήσει πίσω της ;

Αθήνα 22 Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρ. Αλεξιάδης: Κυβέρνηση που μέσα στον πανικό θέλει να δραπετεύσει, τι θα αφήσει πίσω της ;  

«Όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο πιο θετικό θα είναι!» δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra. «Είναι η μόνη φορά που θα χειροκροτήσω τον κ. Μητσοτάκη» είπε για την εξαγγελία του περί εκλογών εντός του Μαΐου «αν και κρατάω μια επιφύλαξη αν θα έχουμε εκλογές τον Μάιο, γιατί πολλά έχει πει ο κ. Μητσοτάκης, όπως για αύξηση του κατώτατου μισθού διπλάσια του ρυθμού ανάπτυξης που ήταν ψέμα, αλλά και πολλά άλλα».

«Οι πραγματικές δημοσκοπήσεις είναι τελείως διαφορετικές από όσα εμφανίζουν, τους έχει πιάσει πανικός. Οι αποκαλύψεις που έχει κάνει ο Παύλος Πολάκης – και μπράβο του – ότι υπάρχει πρωτόκολλο παραλαβής από το γραφείο του υπουργού Μεταφορών για την έκθεση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, με την οποία ζητά να ασκηθούν διώξεις για τη σύμβαση 717, δείχνουν ότι πέρα από τις πολιτικές ευθύνες, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες» τόνισε ο βουλευτής Β΄ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και συνέχισε:

«Αν η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προειδοποιούσε το γραφείο του υπουργού ότι υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες που έχουν σχέση με την ασφάλεια του πολίτη, και δεν έκαναν τίποτα, υπάρχουν ευθύνες πολιτικές, ποινικές και να δούμε τι ακριβώς θα γίνει δικαστικά… Υπάρχει πανικός, θέλουν να δραπετεύσουν κάποια στιγμή, το θέμα είναι τι θα αφήσουν πίσω τους».

Για τη ρητορική της κυβέρνησης περί διαχρονικών ευθυνών, είπε:

«Είναι το τελευταίο χαρτί του Μαξίμου να “κάψει τα σπαρτά, προκείμενου να εμποδίσει την προέλαση”. Προσπαθεί να αφήσει καμένη γη πίσω του αλλά δεν θα το καταφέρει. Η λογική να αποδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενισχύοντας την αντισυστημική ψήφο ή την αποχή δεν θα έχει τα αποτελέσματα που θέλει. Είναι άλλωστε και η μεγάλη ένδειξη της ήττας και της υποχώρησής τους. Από εκεί που μιλούσαν για “επιτελικό κράτος”, αποδείχθηκαν πόσο άχρηστοι είναι να κάνουν στοιχειώδη πράγματα. Προσπαθούν να βαφτίσουν το κρέας, ψάρι. Προσπαθούν να βαφτίσουν “τηλεδιοίκηση”, ένα τοπικό σύστημα εισόδου – εξόδου του σταθμού. Λένε αισχρά ψέματα. Η ήττα τους θα είναι μεγάλη και θα πέσουν με κρότο».

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στο δημόσιο, τόνισε μεταξύ άλλων, πως στον ΟΣΕ έχουμε ένα μάθημα συνδικαλιστικής ευπρέπειας. «To συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΣΕ έκανε απεργίες και επέδιδε εξώδικα για θέματα ασφάλειας. Δεν μπορεί αυτοί που τοποθέτησαν τα δικά τους παιδιά στο ΔΣ του ΟΣΕ να μιλούν για αξιοκρατία… Βεβαίως να υπάρχει αξιοκρατία και αξιολόγηση, όχι όμως να είναι ο φερετζές των απολύσεων και της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στον ιδιωτικό τομέα».

Στη συνέχεια υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος στις εκλογές, κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών να σε διάλογο για θέματα της Οικονομίας και τόνισε πως ο κ. Σταϊκούρας με την πρόσφατη συνέντευξή του έκλεισε το μάτι στην αύξηση των τιμών, ενώ εξέπεμψε σήμα ανησυχίας με τη δήλωσή του για τις τράπεζες.

Δείτε αναλυτικά :

error: Content is protected !!