Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής και  Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής και  Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας
7/4/2023 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής και  Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, βρίσκει τη... Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής και  Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

7/4/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Αττικής και  Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, βρίσκει τη χώρα μας μαζί με την υπόλοιπη ανθρωπότητα να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Οι πολιτικές για την ενίσχυση και την πρόληψη της υγείας, με αφορμή και την πανδημία, αποδείχθηκε στην πράξη ότι είναι ανάγκη να αποτελούν προτεραιότητα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με δεδομένες τις προβλέψεις για αύξηση των υγειονομικών κρίσεων τα επόμενα χρόνια, είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να εστιάσουμε στη θωράκιση της υγείας των πολιτών και στην ενδυνάμωση του εθνικού συστήματος υγείας. Σε αυτή τη προσπάθεια ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού πρέπει να είναι κεντρικός.

Το αίτημα «Υγεία για όλους», όπως είναι και το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι πιο επιτακτικό από ποτέ. Οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα σύστημα υγείας που θα διασφαλίζει ποιοτικές υπηρεσίες, για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση και τον τόπο διαμονής τους. Είναι πλέον προφανές ότι η επένδυση στη δημόσια υγεία, αποτελεί αναγκαία συνθήκη, όχι μόνο για τη στήριξη του κράτους -πρόνοιας αλλά και για την επιβίωση των κοινωνιών. 

Στο πλαίσιο αυτό στην Περιφέρεια Αττικής επενδύουμε στη θωράκιση τόσο των εθνικών δομών υγείας, όσο και σε προγράμματα πρόληψης. Μεταξύ άλλων μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014 – 2020 υλοποιήθηκαν  22 έργα υποδομής συνολικού προϋπολογισμού 33,5 εκατ. ευρώ, με χαρακτηριστικότερα το Κέντρο Υγείας Κερατσινίου και την προμήθεια εξοπλισμού σε διάφορα νοσοκομεία. Επίσης ολοκληρώνονται 21 έργα και δράσεις συνολικού προϋπολογισμού 146 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η κάλυψη του μισθολογικού κόστους 1.400 νέων γιατρών και νοσηλευτών (επικουρικό προσωπικό) για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και η προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού για νοσοκομεία και η διάθεση 52 ασθενοφόρων για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ. Ωστόσο δεν σταματάμε εδώ και στο νέο πρόγραμμα «Αττική 2021-2027» προβλέπονται πάνω από 127 εκατ. ευρώ για υποδομές και δράσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά όλους τους υγειονομικούς, αλλά και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής που αγωνίζονται για να στηρίξουν το σύστημα υγείας.

Όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα, για να διασφαλίσουμε Υγεία για όλους τους πολίτες.

error: Content is protected !!