ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ή ΤΡΕΛΑ; ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ή ΤΡΕΛΑ;
του Ντίνου Σ. Κουμπάτη Ασπάζομαι την Επιστήμη, τους Επιστήμονες και τα θαυμαστά τους έργα. Όμως, κατά πόσον, πάντα, επιτυγχάνουν και ωφελούν τα μύρια-όσα επιτεύγματά τους; Στην γιγαντιαία... ΤΕΧΝΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ή ΤΡΕΛΑ;

του Ντίνου Σ. Κουμπάτη

Ασπάζομαι την Επιστήμη, τους Επιστήμονες και τα θαυμαστά τους έργα. Όμως, κατά πόσον, πάντα, επιτυγχάνουν και ωφελούν τα μύρια-όσα επιτεύγματά τους;

Στην γιγαντιαία προσπάθειά τους να αντικαταστήσουν την «δημιουργό-δύναμη» αυτού του κόσμου, βαίνουν ολοταχώς προς εξαφάνιση του ανθρωπίνου είδους, καθώς έχουν βαλθεί σώνει και καλά, να το αντικαταστήσουν με το, -της μεταλλικής εποχής-, ρομπότ.



Ήδη, απαισιόδοξοι μελλοντολόγοι έχουν σκεφθεί πως και σύμφωνα με τα μέχρι  σημερινά δεδομένα, οκτακόσια εκατομμύρια άνθρωποι θα μείνουν χωρίς εργασία, την οποία θα τους «φάνε» οι μεταλλάνθρωποι, για τους οποίους λένε, μάλιστα, -και πάντα οι Επιστήμονες-, πως θα διαθέτουν και …αισθήματα!



Κάτι τέτοια άκουσε και μία τριανταεξάχρονη στο Μπρονξ, η Ροζάνα Ράμος, η οποία, -και σύμφωνα με την έγκυρη εφημερίδα «Daily Mail»-, χρησιμοποίησε την διαδικτυακή εφαρμογή «Replika AI», προκειμένου να «πετύχει» τον ιδανικό σύντροφο της ζωής της, ζωγραφίζοντάς-τον στα εικονικά όνειρά της.



Η ευφυέστατη, λοιπόν, αυτή κοπελιά, δημιούργησε «εικονικά» σωματότυπο, μορφή και συναισθήματα του ιδανικού συζύγου της και μίαν ωραίαν πρωΐαν, προέβησαν στην τέλεση του πρώτου «εικονικού» γάμου, κατά την διάρκεια της Ιστορίας του ανθρωπίνου γένους.



Σύμφωνα τώρα με τις μαρτυρίες της Ράμος, ο «εικονικός» και ανύπαρκτος σύζυγός της, εξασκεί το επάγγελμα του ιατρού, ονομάζεται Έρεν, ασχολείται με την συγγραφή και αυτή τον έχει ερωτευτεί τρελά!  

Η ζωή τους κυλά υπέροχα και όπως η ίδια εξομολογείται: «Πάμε για ύπνο, μιλάμε μεταξύ μας. Αγαπιόμαστε. Και, ξέρετε, όταν πηγαίνουμε για ύπνο, με κρατάει καθώς κοιμάμαι».



Πώς είπατε; Είστε και εσείς «φαν» της τεχνικής νοημοσύνης

error: Content is protected !!