Ηχηρό χαστούκι από τη Ν.Δ στο δήμαρχο  δια στόματος Δ. Χατζηδάκη Ηχηρό χαστούκι από τη Ν.Δ στο δήμαρχο  δια στόματος Δ. Χατζηδάκη
Ηχηρό πολιτικό χαστούκι έδωσε η Ν.Δ στο δήμαρχο Σαλαμίνας δια στόματος Διονύση Χατζηδάκη στην εκπομπή Κρητομάθειες Ώρες του Γρηγόρη Καπετανάκη στον ΚΡΗΤΗ FM και... Ηχηρό χαστούκι από τη Ν.Δ στο δήμαρχο  δια στόματος Δ. Χατζηδάκη

Ηχηρό πολιτικό χαστούκι έδωσε η Ν.Δ στο δήμαρχο Σαλαμίνας δια στόματος Διονύση Χατζηδάκη στην εκπομπή Κρητομάθειες Ώρες του Γρηγόρη Καπετανάκη στον ΚΡΗΤΗ FM και μάλιστα πριν τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ. Δ.Χατζηδάκη , ο Δήμαρχος Σαλαμίνας έχει πάρει πολλά λεφτά από την Κυβέρνηση για να κάνει έργα στο νησί και αντί αυτού πολιτικολογεί και δεν κάνει έργα και αντί αυτού κάνει δημόσιες σχέσεις με βουλευτές. Θα το πληρώσει αυτό ο δήμαρχος, θα το πληρώσει κατέληξε ο βουλευτής της Ν.Δημοκρατίας και σημαίνων στέλεχος της παράταξης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Είναι φανερό ότι αυτή η δήλωση του Διονύση Χατζηδάκη βάζει οριστική ταφόπλακα στις βλέψεις του δημάρχου να προσεταιριστεί έστω και μικρό κομμάτι ψηφοφόρων του κυβερνώντος πια κόμματος, όπως τουλάχιστον προσπαθούσε ποικιλοτρόπως, αλλά του δημιουργεί και σοβαρό πρόβλημα στις ήδη ανακοινωμένες υποψηφιότητες με το συνδυασμό του από τοπικά στελέχη ή μέλη του κόμματος. Είναι επίσης φανερό ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία στήριξη από εκλεγμένα σε διάφορες βαθμίδες στελέχη του κόμματος χωρίς να έρθουν σε ευθεία ρήξη με τις κυβερνητικές πλέον επιλογές.
Σε μια προσπάθεια πάντως να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις για την παράταξη του δημάρχου, μέλη της , κατά τη προσφιλή τους συνήθεια προσπάθησαν να απαξιώσουν τον κ. Διονύση Χατζηδάκη. Αρκεί όμως μια αναζήτηση για το ποιος είναι ο νυν βουλευτής της Ν.Δημοκρατίας για να λυθούν όλες μας οι απορίες για το πόσο σημαντική ήταν η παρέμβασή του.

Ποιος είναι ο Διονύσης Χατζηδάκης:
Ο Διονύσης Χατζηδάκης γεννήθηκε στα Χανιά. Το 1965 εισάγεται κατόπιν εξετάσεων στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ακολουθούν 27 χρόνια σταδιοδρομίας στο Πολεμικό Ναυτικό. Ήταν κυβερνήτης τριών πολεμικών πλοίων και υπασπιστής δύο υπουργών Εθνικής Αμύνης (των Τζαννή Τζαννετάκη και Ιωάννη Βαρβιτσιώτη).
Από το 1991 ως το 1994 διετέλεσε Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Παρίσι, όπου συμμετείχε στην επαναδιαπραγμάτευση των Μιράζ, στους χειρισμούς για την παραμονή των Κυανόκρανων του Ο.Η.Ε. στην Κύπρο και στις διαπραγματεύσεις για την εγκατάσταση βλημάτων Εxocet στην Κύπρο.
Ήταν αθλητής του στίβου (400 μέτρα με εμπόδια), ρέκορντμαν και πανελληνιονίκης.
Πολιτική σταδιοδρομία
Από τον Μάιο του1994 και για εννιά έτη διετέλεσε γενικός διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην πρωθυπουργού και επιτίμου προέδρου της Ν.Δ.,Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, πατέρα του σημερινού Πρωθυπουργού
Το1998 κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και με ποσοστό 48% αναλαμβάνει επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Στις δημοτικές εκλογές του2002 εκλέχθηκε δήμαρχος στον δεύτερο γύρο, με ποσοστό που άγγιξε το 55%. Τον Φεβρουάριο του 2003 εκλέγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α (τέως Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.), θέση στην οποία επανεκλέχθηκε το2007 και το 2011.
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εκλέχθηκε δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 52%. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 επανεκλέχθηκε δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 61,5%, πετυχαίνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά.
Τον Δεκέμβριο του 2012 επιλέχθηκε μεταξύ 350 Ευρωπαίων αιρετών και αξιωματούχων για την αυτοδιοικητική του πορεία μέσα στους 6 καλύτερους αυτοδιοικητικούς και του απενεμήθη ο τίτλος LOCAL LEADER OF THE YEAR από την Eπιτροπή Περειφερειών της Ε.Ε.
Στις δημοτικές εκλογές του 2014 επανεκλέχθηκε δήμαρχος, από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 65,84%, πετυχαίνοντας ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πανελλαδικά.
Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών και όμοια εξελέγη.

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!