Ανικανότητα της δημοτικής αρχής ή απλά ασχολούνται με άλλα; Ζητούνται απαντήσεις  άμεσα. Ανικανότητα της δημοτικής αρχής ή απλά ασχολούνται με άλλα; Ζητούνται απαντήσεις  άμεσα.
Μια ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του Δήμου Γόρτυνας μας έβαλε σε πολλές σκέψεις. Δεν σας κρύβουμε όμως ότι ζηλέψαμε. Ζηλέψαμε που εκεί κάτω έχουν... Ανικανότητα της δημοτικής αρχής ή απλά ασχολούνται με άλλα; Ζητούνται απαντήσεις  άμεσα.

Μια ανακοίνωση της δημοτικής αρχής του Δήμου Γόρτυνας μας έβαλε σε πολλές σκέψεις. Δεν σας κρύβουμε όμως ότι ζηλέψαμε. Ζηλέψαμε που εκεί κάτω έχουν μια πολιτικά σοβαρή Δημοτική Αρχή που δρα για τα συμφέροντα των δημοτών της. Σε πλήρη αντίθεση από εμάς, που το μόνο που φαίνεται να απασχολεί τη δημοτική αρχή είναι πως θα επιβιώσει από την σωρεία των λαθών της αλλά και που φαίνεται να την απασχολούν άλλα πράγματα, αλλότρια, ως προς τα συμφέροντα της Σαλαμίνας. Ας ελπίσουμε, αν και είμαστε σίγουροι για την σοβαρότητα και την εργατικότητα της μελλοντικής δημάρχου, όπως άλλωστε έχει αποδείξει το μέχρι τώρα έργο της σαν αντιπεριφερειάρχης, ότι η μελλοντική δημοτική αρχή υπό την ηγεσία της θα κινηθεί εξίσου σοβαρά διεκδικώντας τα αυτονοήτα για τη Σαλαμίνα σε αντίθεση με την μελλοντικά απερχόμενη.

Δείτε τη σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Γόρτυνας και θα καταλάβετε πολλά. Για την ιστορία ο Δήμος Γόρτυνας είναι αυτός που μπήκε σε μνημόνιο εξυγίανσης μαζί με τη Σαλαμίνα.

Συνεχίζεται το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου – Διασφάλιση 250.000 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ

▶️ Στην αποκατάσταση λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος εξακολουθεί να προχωράει η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της εξυγίανσης των οικονομικών του Δήμου Γόρτυνας. Ειδικότερα, η δημοτική αρχή πέτυχε την επιστροφή στα ταμεία του Δήμου ενός πολύ σημαντικού ποσού, ύψους 250.000 ευρώ, που είχε καταβληθεί, εσφαλμένα, τα προηγούμενα χρόνια σε εργολάβους για έργα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, καθώς η σχετική νομοθεσία απαλλάσσει τους Δήμους από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ για τέτοιου είδους έργα.

▶️ «Διαπιστώσαμε ότι, σε αρκετές περιπτώσεις στο παρελθόν, η σχετική νομοθεσία δεν είχε εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να επιβαρυνθεί, άδικα, με μεγάλα χρηματικά ποσά για καταβολή ΦΠΑ. Διεκδικήσαμε τα χρήματα αυτά και πετύχαμε την επιστροφή ποσού ύψους 250.000 ευρώ, το οποίο θα αξιοποιηθεί για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών μας. Η κατασπατάληση πόρων ανήκει στο παρελθόν. Ο Δήμος μας αποκαθιστά λάθη και αστοχίες, προχωράει μπροστά, κινείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και διεκδικεί όσα δικαιούται» τόνισε ο Δήμαρχος, Λευτέρης Κοκολάκης.

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!