Το σενάριο απλό. Το παράδειγμα κάκιστο. Το σενάριο απλό. Το παράδειγμα κάκιστο.
Επική μουσική για χαλί. Εμφανίζεται ο ήρωας της ταινίας να οδηγεί το αυτοκίνητο και να μιλά στο τηλέφωνο, ρωτώντας αν “είμαστε έτοιμοι”. Από κάτω,... Το σενάριο απλό. Το παράδειγμα κάκιστο.

Επική μουσική για χαλί. Εμφανίζεται ο ήρωας της ταινίας να οδηγεί το αυτοκίνητο και να μιλά στο τηλέφωνο, ρωτώντας αν “είμαστε έτοιμοι”. Από κάτω, γραμμένος ο τόπος που η δράση λαμβάνει χώρα. Ο ήρωας αναφέρει τον κίνδυνο με κωδικό “πεντάρια”.

Κατόπιν εμφανίζεται σε πλήρες πλάνο, όρθιος, να εξηγεί τον κίνδυνο και τί αυτός συνεπάγεται. Αρχίζει να λέει τί κάνει η taskforce (!) για να τον αποσοβήσουν.

Γρήγορο πλάνο: ο ήρωας εμφανίζεται και πάλι στο αυτοκίνητο να οδηγεί (και μάλιστα σε οπισθοπορεία) και να δίνει εντολές: “οι εθελοντές να είναι όλοι έξω”.

Στη συνέχεια, ο ήρωας συνεχίζει την εξήγηση της δράσης, με την βοήθεια super και η ταινία δράσης τελειώνει.

Αυτό δεν είναι μια ταινία δράσης μικρού μήκους. Είναι μια ανάρτηση του δήμαρχου Σαλαμίνας στο TikTok. Δεν είναι διαφημιστικό ταινίας δράσης. Είναι ενημέρωση για το τί κάνει ο δήμος όταν ο βαθμός επικινδυνότητας των κλιματικών συνθηκών είναι στην κατηγορία 5 (=μεγάλη πιθανότητα εκδήλωση πυρκαγιάς).

Και το θέμα είναι το εξής: ποιός επικοινωνιακός εγκέφαλος τον βάζει να εξευτελίζεται με αυτό τον τρόπο; ή αν δεν τον βάζει κανείς, για ποιό λόγο δεν τον προστατεύουν από τον ίδιο του τον εαυτό;

Το θέαμα σε σχέση με το θέμα είναι επιεικώς απαράδεκτο. Είναι τόσο φανερή η αγχώδης προσπάθεια μια εμφάνισης “επιτελικού κράτους” αλα Κούλουρη, που δεν πρόσεξαν:
α. Όταν οδηγούν δεν μιλούν στο τηλέφωνο και μάλιστα χωρίς ακουστικά. Είναι καραμπινάτη παράβαση του ΚΟΚ και έχει συνέπειες για όλους, πολίτες, δημάρχους, περιφερειάρχες, προέδρους, πρωθυπουργούς και όλα τα συναφή. Και αυτό το βιντεάκι πιστοποιεί την παράβαση – οπότε τα αρμόδια όργανα της Τροχαίας άνετα μπορούν να επιληφθούν. Καλά που φορούσε ζώνη.
β. Το “5” δεν είναι σήμα κινδύνου, αλλά βαθμός επικινδυνότητας. Το να γράφεις ανοησίες στο super μειώνει την αξία του μηνύματος.
γ. Με τέτοιο μουσικό χαλί, περιμέναμε να εμφανιστούν και οι Σταυροφόροι.
δ. Όταν τελειώνει το πλάνο κοιτάμε την κάμερα, όχι κάπου στα αριστερά μας (προφανώς τον “σκηνοθέτη” ή κάποιο άλλο πρόσωπο).
δ. Ότι περιγράφεται στο βίντεο, εκτός ίσως από αυτή την περίεργη εντολή “οι εθελοντές να είναι όλοι έξω”, είναι ακριβώς αυτό που προβλέπεται εκ του νόμου σε μια τέτοια περίοδο. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να δημιουργηθεί ένα βίντεο που θα εξηγεί το τί γίνεται πάντα.

Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές, η πίεση αυξάνεται. Αυτό οδηγεί στην ανάδυση βαθύτερων ψυχικών συνιστωσών που εκδηλώνονται με τις μεθόδους εκείνες που περισσότερο ταιριάζουν στην ψυχοσύνθεση του καθενός: άλλοτε γραπτώς, άλλοτε προφορικώς, άλλοτε με την χρήση οπτικοακουστικών μέσων (συνηθίζεται ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή του καλπάζοντος ναρκισσισμού). Αλλά, προκειμένου να μην γίνεται η Σαλαμίνα βούκινο και να διατηρηθεί κάποιο επίπεδο σοβαρότητας, αν μη τι άλλο, παρακαλούμε ειλικρινά: σταματήστε τα αυτά. Ή αν δεν μπορείτε εσείς, κάποιος κοντά σας να σας σταματήσει – δεν εξευτελίζεστε εσείς μόνο, αλλά όλο το νησί.

Τίμων ο μισάνθρωπος

Δείτε το βίντεο της ντροπής:

Τι προβλέπει ο Κ.Ο.Κ

Σύμφωνα με το άρθρο 29, παρ. 1 του Ν. 4530/18, οι οδηγοί οχημάτων που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο εν κινήσει χωρίς ακουστικά ασύρματης επικοινωνίας ή χωρίς να είναι αυτό τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση, τιμωρούνται με επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης, από τον βεβαιούντα την παράβαση, για 60 ημέρες.

Παράλληλα, το πρόστιμο για τη χρήση κινητού τηλεφώνου από τον οδηγό, ενώ το όχημα βρίσκεται εν κινήσει ανέρχεται σε 100 ευρώ.

Σε περίπτωση, μάλιστα, υποτροπής μέσα σε διάστημα έξι μηνών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για διπλάσιο χρονικό διάστημα και ο παραβάτης υποχρεούται σε επανεξέταση για την επαναχορήγησή της.

error: Content is protected !!