ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΝΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΝΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Ενημερώνω τα μέλη και τους/τις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Β’ Πειραιά, πως η «Ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» για το κρίσιμο θέμα της... ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΝΑΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Ενημερώνω τα μέλη και τους/τις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Β’ Πειραιά, πως η «Ανακοίνωση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» για το κρίσιμο θέμα της στήριξης του κόμματος σε συνδυασμούς στις Αυτοδιοικητικές Δημοτικές Εκλογές στο νησί, δεν έχει τύχει έγκρισης και κατά πλειοψηφία απόφασης Γενικής Συνέλευσης της Οργάνωσης Μελών, όπως προβλέπεται καταστατικά.

Αυτό που κυκλοφορεί δεν πρόκειται πάρα μόνο για την προσωπική άποψη 4 μελών από τους 5 παρόντες του 7μελούς απαξιωμένου «συντονιστικού» της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σαλαμίνας.

Το οποίο μάλιστα λόγω αυτογνωσίας, αλλά και περισσού πολιτικού τυχοδιωκτισμού, δεν πραγματοποίησε ούτε καν συνεδρίαση ανοιχτή στα Μέλη για τη λήψη αυτής της σοβαρής «απόφασης», κατά παράβαση(!) φυσικά των προβλέψεων του Καταστατικού.

Συνεπώς, η από 29/8 σχετική ανακοίνωση-απόφαση «της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ» στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης και είναι καθ’ όλα ΑΚΥΡΗ.

Καταδικάζω απερίφραστα την απόπειρα ποδηγέτησης των μελών και των ψηφοφόρων μας από ένα καταπεπτωκός «συντονιστικό», που έχει καταγγελθεί επανειλημμένα για τις προκλητικές αυθαιρεσίες μιας τεχνητής πλειοψηφίας που αριθμεί λιγότερο από τα 5 δάχτυλα ενός χεριού και φέρει τεράστια ευθύνη για την απόσταση του κόμματος από την κοινωνία της Σαλαμίνας.

Αυτή η απόσταση άλλωστε αποδείχθηκε μέγας Χορηγός της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως αποτυπώθηκε εκκωφαντικά στον κόλαφο που υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νησί στις διπλές εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2023.

Μέχρι, λοιπόν, να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των Μελών που θα πάρει δημοκρατικές αποφάσεις, και με συναίσθηση της ευθύνης μου να επιδείξω μηδενική ανοχή σε διαλυτικά φαινόμενα που μέχρι πρότινος γίνονταν ανεκτά, όταν δεν ενθαρρύνονταν για τη δημιουργία προσωπικών μηχανισμών — όχι βέβαια από εμένα και η νωπή εντολή της κοινωνίας στο πρόσωπό μου στις πρόσφατες εκλογές επικρότησε τη σαφή θέση μου ΑΠΕΝΑΝΤΙ στην παθογένεια —

ΚΑΛΩ τα μέλη και τους/τις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β’ Πειραιά, που έχουν εκλογικά δικαιώματα στη Σαλαμίνα, να μη λάβουν υπόψιν τους την εν λόγω αυθαίρετη «απόφαση» και να ψηφίσουν κατά συνείδηση ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ της Σαλαμίνας, στον οποίον μετέχουν ως υποψήφιοι-ες Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λαμβάνοντας υπόψιν και κρίνοντας αυστηρά και δίκαια τα έργα και τις ημέρες του/της κάθε υποψηφίου Δημάρχου, σύμφωνα με τις αρχές, τις αξίες μας και τις αυτοδιοικητικές κατευθύνσεις του κόμματος όπως εφαρμόζονται πανελλαδικά, αλλά και ειδικότερα στη Β’ Πειραιά.

Καθ’ όσον με αφορά, δεν θα υποστηρίξω σε καμία περίπτωση τη νυν Δημοτική Αρχή, για πολιτικούς λόγους που είναι ευρέως γνωστοί και δεν κρίνω σκόπιμο να επαναλάβω εδώ.

Φιλικά,

ΝΙΝΑ Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ

• Βουλευτής Β’ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

• Μέλος Π.Γ. του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης (UEL/GUE PACE)

error: Content is protected !!