Μήνυμα Κασιμάτη:”Θα είναι casus belli η απομάκρυνσή μου από το Συμβούλιο της Ευρώπης” Μήνυμα Κασιμάτη:”Θα είναι casus belli η απομάκρυνσή μου από το Συμβούλιο της Ευρώπης”
Μήνυμα να μην την αντικαταστήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης έστειλε η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη με συνέντευξή... Μήνυμα Κασιμάτη:”Θα είναι casus belli η απομάκρυνσή μου από το Συμβούλιο της Ευρώπης”

Μήνυμα να μην την αντικαταστήσει από το Συμβούλιο της Ευρώπης έστειλε η βουλευτής Νίνα Κασιμάτη στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη με συνέντευξή της στον Real FM. «Έχω και μια προσωπική εμπειρία, βλέπω ότι έχει διαρρεύσει στον Τύπο ότι μπορεί να αντικατασταθώ από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Πράγμα το οποίο εγώ δεν αποδέχομαι, προσωπικά για μένα θα είναι πολιτικό casus belli. Όχι γιατί αφορά την Κασιμάτη, γιατί υπάρχει μια ουσία που δεν αφορά τον οποιονδήποτε βουλευτή. Θεωρώ ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει ευθύνη, θεωρώ ότι όποιοι του κάνουν εισήγηση δεν του παρέχουν καλές υπηρεσίες και θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα η ΚΟ και να έχει μια απευθείας γνώση και επαφή με τα πράγματα, αντί να του φιλτράρουν τις πληροφορίες.»

Και πρόσθεσε: «Όχι τυχαία είμαι πρόεδρος της επιτροπής πολιτιστικής κληρονομιάς του Συμβουλίου της Ευρώπης και το λέω γιατί δεν ήταν αυτονόητο και το κατέκτησα με ψηφοφορία. Δεν επιτρέπεται να χάσουμε αυτή τη θέση, η χώρα έχει ανάγκη να έχει φωνή».

Ερωτηθείσα αν το casus belli σημαίνει παραίτηση απάντησε «μην με ερμηνεύετε, σημαίνει ότι δεν θα το αποδεχθώ. Με την έκφραση της δυσαρέσκειάς μου. Θεωρώ δεν το έχει αποφασίσει ο πρόεδρος, αλλά είναι μια εισήγηση που δεν έχει να κάνει με μένα αλλά υπέρ άλλων συναδέλφων».

«Δεν γνωρίζω αν θα υπάρξει διάσπαση, δεν θέλω να κάνω τον μάντη κακών» σχολίασε.

«Είναι καλό να είναι γερά τα θεμέλια και όχι να μιλάμε εκ των προτέρων για τους ορόφους και ειδικά για το ρετιρέ»

«Ανήκω στα λίγα στελέχη που είχαμε πει εγκαίρως πως πρέπει να υπάρξει άλλο χρονοδιάγραμμα πολιτικών ενεργειών. Έπρεπε να προηγηθεί η πολιτική συζήτηση και μετά να φτάσουμε στην εκλογή του προέδρου. Με αυτή την έννοια όποιοι σήμερα διαφωνούν με τις εξελίξεις έχω να τους πω πολύ συντροφικά ότι είναι απόλυτα υπαίτιοι για το γεγονός ότι η εκλογή του προέδρου δεν είχε περισσότερα πολιτικά χαρακτηριστικά» είπε αρχικά.

«Είναι καλό να είναι γερά τα θεμέλια και όχι να μιλάμε εκ των προτέρων για τους ορόφους και ειδικά για το ρετιρέ» σημείωσε με νόημα.

«Ο κόσμος μίλησε και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, υπέρ του κ. Κασσελάκη, κατά τη γνώμη μου αποδοκιμάζοντας την προτέρα κατάσταση και τη συλλογική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, για αυτό έχουμε το φαινόμενο ένας καθόλα σεβαστός άνθρωπος και σύντροφος που δεν είχε μακρά πορεία στον χώρο να εκλέγεται εκείνος αντί άλλων που ήταν πολλά χρόνια στην κυβέρνηση και την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η γνώμη μου είναι πως ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να διαβάσει καλά αυτό το μήνυμα, να συγκαλέσει την ΚΟ και να γνωρίσει τους βουλευτές» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ανέφερε σχετικά με τις αντιδράσεις για το βίντεο και την “εξαφάνιση” της Δόμνας Μιχαηλίδου ότι «δεν ασχολείται ο ίδιος με το μοντάζ στα βίντεό του, ειδικά σε μια στιγμή που είναι αντιμέτωπος με έναν κυκεώνα ζητημάτων. Θα υπάρξουν οι ανάλογες εξηγήσεις φαντάζομαι».

Πηγή:www.libre.gr

error: Content is protected !!