Μια από τα ίδια με μια εξαίρεση. Μια από τα ίδια με μια εξαίρεση.
του Νικόλα του ψαρά από την έντυπη έκδοση της “ΦΩΝΗΣ” Καλή Χρονιά σε όλους, με μια διαφορετική από πλευράς στησίματος “ΦΩΝΗ”. Η νέα δημοτική... Μια από τα ίδια με μια εξαίρεση.

του Νικόλα του ψαρά από την έντυπη έκδοση της “ΦΩΝΗΣ”

Καλή Χρονιά σε όλους, με μια διαφορετική από πλευράς στησίματος “ΦΩΝΗ”. Η νέα δημοτική αρχή ορκίστηκε όπως και η νέα αντιπολίτευση.

Κάποιοι πίστεψαν και πιστεύουν ότι μετά τη δεύτερη ευκαιρία που πήρε η διοίκηση Παναγόπουλου κάποια πράγματα θα άλλαζαν.

Αυτό που σίγουρα άλλαξε είναι η αντιπολίτευση που πλέον είναι πιο δυναμική απέναντι στη διοίκηση.

Αυτό που δεν άλλαξε είναι η αλαζονεία, η προχειρότητα και η αδιαφάνεια της δημοτικής αρχής. Μιας δημοτικής αρχής αρχής που φαίνεται να έρχεται αντιμέτωπη με τα προβλήματα που έκρυψε κάτω από το χαλί αλλά και αυτά που η ίδια δημιούργησε.

Από τη 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήρθαν κιόλας τα πρώτα κακά μαντάτα, δια στόματος του νέου αρμόδιου περί των οικονομικών αντιδημάρχου, ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να επιβάλλει σχεδόν τη συναίνεση στη σχεδιαζόμενη αύξηση των δημοτικών τελών.

Φέρτε μας προτάσεις είπε στην αντιπολίτευση για να ψηφίσουμε όλοι με χαρά τη λιγότερη πιθανή αύξηση των δημοτικών τελών, ξεχνώντας ποιος έχει την ευθύνη της διοίκησης.

Γιατί άραγε δεν αφήνουν τελικά την αντιπολίτευση να διοικήσει βάση του ρεαλιστικού προγράμματος της κας Μπόγρη και εκείνοι να ασχοληθούν με τις φωτογραφίες και τις μικρότητες, που αποτελούν τομέα που σαφώς γνωρίζουν καλύτερα.

Το 2ο χτύπημα ήρθε με την κατάργηση του Ν.Π της Βιβλιοθήκης-Μουσείου, ουσιαστικά από την αδιαφορία που επέδειξε η δημοτική αρχή, η οποία για να “τεκμηριώσει” όπως ζήταγε ο νόμος την εξαίρεσή του απέστειλε το Υπ. Εσωτερικών την απόφαση του Δ.Σ που έλαβε λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, μαζί με την επιστολή του 2011 χωρίς καν τα συνημμένα της.

Το 2011 χάρη στη δουλειά κάποιων ανθρώπων με ονοματεπώνυμο το Ν.Π σώθηκε. Τώρα όχι, σε αντίθεση με κάποια άλλα και με λιγότερη ιστορία άλλων δήμων που εξαιρέθηκαν της κατάργησης.

Μάλλον η δημοτική αρχή του 2011 ήταν πιο ικανή.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, φαίνεται ότι η δημοτική αρχή έρχεται αντιμέτωπη και με τον πακτωλό των προεκλογικών της υποσχέσεων τις οποίες και δεν μπορεί , προς το παρόν τουλάχιστον να εκπληρώσει, κάνοντας πολύ κόσμο να μιλάει ήδη για πολιτική εξαπάτηση από μέρους της.

Τελευταία ελπίδα σε αυτό το πολιτικό σκηνικό, ο έμπειρος Γεν. Γραμματέας, που όπως όλα δείχνουν έρχεται στο Δήμο.

Ας του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο ομολογουμένως έργο του και ας ελπίσουμε να συντονίσει όλους αυτούς που νομίζουν ότι διοίκηση είναι το κινητό, το φατσοβιβλίο, και οι φωτογραφίες από κοινωνικές εκδηλώσεις και να βάλει, επίσης, τέλος στην αδιαφάνεια που κάποιοι άλλοι δείχνουν να θέλουν και συνεχίζουν να κινούνται.

error: Content is protected !!