Δεν έχει τέλος ο κατήφορος στο δήμο Κορυδαλλού-Παραποιημένα πρακτικά καταγγέλλει η αντιπολίτευση Δεν έχει τέλος ο κατήφορος στο δήμο Κορυδαλλού-Παραποιημένα πρακτικά καταγγέλλει η αντιπολίτευση
Σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται ο δήμος Κορυδαλλού. Οι δυο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης , ( Χρήστου και Λαική Συσπείρωση) με αναρτήσεις των αρμόδιων... Δεν έχει τέλος ο κατήφορος στο δήμο Κορυδαλλού-Παραποιημένα πρακτικά καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Σε πολύ επικίνδυνες ατραπούς οδηγείται ο δήμος Κορυδαλλού.

Οι δυο μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης , ( Χρήστου και Λαική Συσπείρωση) με αναρτήσεις των αρμόδιων στελεχών τους , καταγγέλλουν παραποίηση στο επίσημο ” πρακτικό” της συνεδρίασης  της Δημοτικής Επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου ,  των όσων διημείφθησαν και συνέβησαν  κατά την εκλογή του αντιπροέδρου της.

Πρώτη φορά , δημοτικές παρατάξεις στο δήμο Κορυδαλλού καταγγέλλουν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Με δημόσιες ανακοινώσεις -αναρτήσεις του , ο Γιάννης Πάχος και ο Ανδρέας Αναστασόπουλος διαψεύδουν κατηγορηματικά τα όσα αναφέρονται στο  επίμαχο ” πρακτικό”. Και αφήνουν πολιτικά έκθετους τόσο τον ίδιο το δήμαρχο , Νίκο Χουρσαλά όσο και τον επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας , Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.

Η παράταξη Γουρδομιχάλη  , με ανάρτηση που  υπογράφεται από τον Γενικό Γραμματέα της ,  αποδέχεται πλήρως-η μόνη από όλη την αντιπολίτευση- τα όσα αναφέρονται στο πρακτικό.

Μάλιστα εξαπέλυσε, μέσω στελεχών της  και επίθεση με υποτιμητικούς και άλλους χαρακτηρισμούς ενάντια στην ιστοσελίδα μας , την Korydallosnews.gr, για το σχετικό δημοσίευμα που αναρτήσαμε , λίγη ώρα μετά το πέρας της επίμαχης συνεδρίασης .Αναφέροντας όσα διαδραματίστηκαν  και τα οποία επιβεβαιώνονται  από τους κκ Πάχο και Αναστασόπουλο , με δηλώσεις τους

Πάχος

Ο κ. Πάχος , εκπρόσωπος στη Δημοτική Επιτροπή , της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας ” Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός-Ξανά” , του Στέφανου Χρήστου , με δήλωση του αναφέρει ότι καταγράφεται ανακριβώς και παραποιημένα η εξέλιξη της διαδικασίας

Ολόκληρη η δήλωση του , έχει ως εξής:

“Με 《έκπληξη》 διάβασα τα δημοσιευμένα πρακτικά της συνεδρίασης της Δημοτικής Επιτροπής την /1/2024.
Σε αυτό το έγγραφο αναφέρεται ανακριβώς και παραποιημένα η εξέλιξη της διαδικασίας για την εκλογή του Αντιπροέδρου της Δημοτική Επιτροπής.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος και Πρόεδρος κρατώντας ένα έγγραφο ανέφερε ότι ο Κος Γουρδομιχάλης υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του Αντιπροέδρου και εκεί ο Κος Χουρσαλάς έβαλε ΤΕΛΕΙΑ!!!
Κατόπιν ως μέλος της Επιτροπής και εκπρόσωπος της παράταξης 《Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός Ξανά》 αφού εκτιμήσαμε την πορεία και την ιστορία της κάθε παράταξης πρότεινα για την συγκεκριμένη θέση τον συνάδελφο Κο Ανδρέα Αναστασόπουλο, Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης 《Λαϊκή Συσπείρωση》. Όλα τα υπόλοιπα που αναγράφονται στα πρακτικά είναι ψευδή και ανυπόστατα και λυπούμαστε για την κατάντια των εμπλεκομένων. Από σήμερα και με αφορμή αυτό το γεγονός ζητάμε πλέον την μαγνητοφώνηση – απομαγνητοφώνηση των συνεδριάσεων της Δημοτικής Επιτροπής και ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΣΤΕ!!!”

Αναστασόπουλος

Και ο Δημοτικός Σύμβουλος της ” Λαικής Συσπείρωσης” και εκπρόσωπος της παράταξης στη Δημοτική Επιτροπή , Ανδρέας Αναστασόπουλος , διαψεύδει με ανάρτηση-δήλωση του ,  παντελώς τα όσα αναφέρονται στο πρακτικό.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

"Η αλήθεια για την εκλογή αντιπροέδρου στη Δημοτική Επιτροπή του Κορυδαλλού.
Επειδή η παραφιλολογία και οι ανακρίβειες έχουν όρια εκλέχθηκα αντιπρόεδρος της επιτροπής ως εξής.
Ο δήμαρχος ως πρόεδρος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του κ Γουρδομιχάλη και ρώτησε αν υπάρχει άλλη πρόταση.
Εγώ αυτοπροτάθηκα και αμέσως ο κ.Πάχος στήριξε την υποψηφιότητά μου,όπως και τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής.
Ούτε άλλος με πρότεινε , ούτε συμφωνίες προφανώς υπήρχαν .
Υπήρχαν 2 υποψηφιότητες η δική μου και του κ. Γουρδομιχάλη.
Υπερψηφίστηκα και είμαι αντιπρόεδρος της επιτροπής.
Οι κοντρίτσες και τα παιχνίδια μακριά από εμάς.Ξεκάθαρα και χωρίς ψιλά γράμματα".

Το " πρακτικό"
Το επίμαχο πρακτικό αναφέρει συγκεκριμένα:, «Με την από 18.01.2024 επιστολή του, το τακτικό μέλος της Δημοτικής Επιτροπής κος Γουρδομιχάλης Γρηγόριος, έθεσε την υποψηφιότητά του για την θέση του Αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιτροπής, στην περίπτωση που δεν θα υπήρχαν άλλες υποψηφιότητες.
Στην επιστολή του ο κος Γουρδομιχάλης Γρηγόριος ανέφερε ότι στην περίπτωση που ένας από τα δύο τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής που προέρχονται από την αντιπολίτευση, ο κος Πάχος Ιωάννης ή ο κος Αναστασόπουλος Ανδρέας, καταθέσει υποψηφιότητα για την θέση του Αντιπροέδρου, αποσύρει την δική του και ψηφίζει υπέρ του ενός ή του άλλου.
Κατόπιν της υποψηφιότητας του κου Αναστασόπουλου Ανδρέα για την θέση του Αντιπροέδρου, το γεγονός ότι ο κος Πάχος Ιωάννης πρότεινε για την θέση του Αντιπροέδρ

ου τον κο Αναστασόπουλο Ανδρέα και έχοντας υπόψη και το περιεχόμενο της επιστολής του κου Γουρδομιχάλη Γρηγόριου, Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής 
εκλέγεται ομόφωνα με εννέα (9) ψήφους ο κος Αναστασόπουλος Ανδρέας.»
Το δημοσίευμα
Το σχετικό μας δημοσίευμα ( 18/1/2024)  που είχε τίτλο "Στραπατσαρίστηκε ο Γουρδομιχάλης στη Δημοτική Επιτροπή-Απομονωμένος από την αντιπολίτευση", ανέφερε τα εξής:

Σε χοντρό στραπάτσο για τον επικεφαλής της παράταξης της ήσσονος μειοψηφίας , Γρηγόρη Γουρδομιχάλη και των όποιων σχεδίων είχε, εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση της νευραλγικής Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Κορυδαλλού , για την εκλογή του αντιπροέδρου της.

Με το νέο νόμο , όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αφυδατωμένο από αρμοδιότητες , οι σημαντικότερες εκ των οποίων έχουν μεταφερθεί στη Δημοτική Επιτροπή.

Ο  αντιπρόεδρος της , πρέπει να προέρχεται από την αντιπολίτευση .Έχει δε σημαίνοντα ρόλο , αφού εκτός του ότι αντικαθιστά  τον πρόεδρο , που είναι ο δήμαρχος -εν προκειμένω στο δήμο Κορυδαλλού-όταν εκείνος απουσιάζει,έχει στενότατη συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου και λαμβάνει πλήρη ενημέρωση .

Για τη θέση αυτή λοιπόν , στόχευσε να εκλεγεί ο κ. Γουρδομιχάλης.

Έχοντας ήδη εκλεγεί ο ίδιος μέλος της Δημοτικής Επιτροπής-οι άλλοι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της συλλογικότητας μεταξύ των μελών των παρατάξεων τους, δεν έθεσαν υποψηφιότητα- κατέθεσε γραπτή αυτοπρόταση για να εκλεγεί στη θέση του αντιπροέδρου.

Εξαρχής τα στελέχη της αντιπολίτευσης απορούσαν για την επιλογή του να εκλεγεί ο ίδιος στη Δημοτική Επιτροπή , επισημαίνοντας τα ιδιαίτερα αυξημένα καθήκοντα του από τη θέση του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ, που κατέχει ακόμη .

Το απέδιδαν λοιπόν  είτε ότι δεν θα είναι ξανά πρόεδρος στον ΠΕΣΥΔΑΠ, είτε δεν υπήρχε ενδιαφέρον από τους Δημοτικούς Συμβούλους του , είτε ο ίδιος στόχευε να εκλεγεί στη θέση του αντιπροέδρου της Δημοτικής Επιτροπής .

Η στάση του , όμως όλα τα προηγούμενα χρόνια έναντι της Δημοτικής Αρχής Χουρσαλά ,κάθε άλλο παρά τον καθιστούσε το πρόσωπο  που ήθελαν για την τόσο σημαντική αυτή θέση , οι παρατάξεις  της μείζονος αντιπολίτευσης , του Στέφανου Χρήστου και της ελάσσονος μειοψηφίας ,  Λαικής Συσπείρωσης.

Μάλιστα στη συνεδρίαση , ο ίδιος δεν παρέστη αλλά απέστειλε στον πρόεδρο και δήμαρχο κ. Χουρσαλά , σχετική επιστολή με την αυτοπρόταση του.

Μόλις τη διάβασε ο δήμαρχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Χρήστου, Γιάννης Πάχος,  αμέσως πρότεινε για τη θέση αυτή τον δραστήριο εκπρόσωπο της Λαικής Συσπείρωσης , στη Δημοτική Επιτροπή, Ανδρέα Αναστασόπουλο, ο οποίος αποδέχθηκε και εξελέγη πανηγυρικά .

korydallosnews.gr

error: Content is protected !!