Προσφυγή-”κόλαφος” για όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε ο Χρήστου-Τι αναφέρει Προσφυγή-”κόλαφος” για όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε ο Χρήστου-Τι αναφέρει
Όσα απερίγραπτα συνέβησαν , στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού , καταγγέλλει σύσσωμη η δημοτική ομάδα του συνδυασμού “ Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός-Ξανά”, με... Προσφυγή-”κόλαφος” για όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατέθεσε ο Χρήστου-Τι αναφέρει

Όσα απερίγραπτα συνέβησαν , στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού , καταγγέλλει σύσσωμη η δημοτική ομάδα του συνδυασμού “ Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός-Ξανά”, με τον επικεφαλής τους, Στέφανο Χρήστου.

Στην προσφυγή που κατέθεσαν στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, καταγγέλλουν καταστρατήγηση της νομοθεσίας, σ΄ότι αφορά την εκλογή αντιπροσώπων για το διαδημοτικό φορέα ΠΕΣΥΔΑΠ, με την επίκληση από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , κ. Τζέρμπου και το δήμαρχο κ. Χουρσαλά ,αιφνίδιας” εγγράφου – εγκυκλίου” του υπουργείου Εσωτερικών.

Ενός “εγγράφου- εγκύκλιο” , που ακυρώνει όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία αλλά και η εγκύκλιος που το ίδιο το υπουργείο είχε εκδώσει λίγες ημέρες νωρίτερα ( 43-2024).

Ενός “εγγράφου- εγκύκλιο” , που είχε εκδοθεί … μόλις λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση.

Ενός “εγγράφου- εγκύκλιο” , που ακόμη και τώρα , μέρες μετά τη συνεδρίαση , ΔΕΝ έχει σταλεί στους άλλους δήμους του Πειραιά !

Ενός “εγγράφου- εγκύκλιο” ,που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , παρότι του ζητήθηκε , δεν έδωσε στους επικεφαλής των παρατάξεων , επικαλούμενος την αστεία δικαιολογία ότι είχε μόνο ένα αντίτυπο.

Λες και δεν μπορούσε η γραμματέας να πάει να βγάλει ένα αντίγραφο ή άλλος από τους πολλούς υπαλλήλους του δήμου που ήταν παρόντες.

Ή έστω να διέκοπτε για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση και να επιδείκνυε στον κάθε επικεφαλής το περιβόητο αυτό “εγγράφου- εγκύκλιο”

Όπως επίσης θα μπορούσε να το είχε στείλει σ΄όλες τις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους με email , πριν τη συνεδρίαση

Ενός “εγγράφου- εγκύκλιο” , για το οποίο παρότι του ζητήθηκε να διαβάσει τον αριθμό πρωτοκόλλου του , δεν το έπραξε.

Ενός “εγγράφου- εγκύκλιο” , που ούτε την επομένη ή μεθεπομένη μέρα έδωσε.

Μια “εγκύκλιος” που εφαρμόσθηκε στην επίμαχη αυτή συνεδρίαση ΜΟΝΟ στο θέμα της εκλογής για τον ΠΕΣΥΔΑΠ και όχι στην εκλογή αντιπροσώπων σ΄άλλους διαδημοτικούς επίσης φορείς , όπως ο ΑΣΔΑ και το “ Νεκροταφείο το Σχιστού”, που ακολούθησαν.

Μια “εγκύκλιος” , όπου συνέβη το πρωτοφανές , για την εκλογή αντιπροσώπων η μειοψηφία να ψηφίζει ΔΥΟ φορές και η πλειοψηφία …ΜΙΑ!Και να βγαίνει με ψήφους της πλειοψηφίας , ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας , κ. Γουροδομιχάλης. Ο οποίος , όταν ψήφιζε μόνο η μειοψηφία για να εκλέξει εκπρόσωπο , δεν έθεσε υποψηφιότητα. Αλλά το έπραξε όταν γνώριζε ότι θα ψήφιζαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας!!!

Η προσφυγή

Στην προσφυγή του,ο κ. Χρήστου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του:

-Καταγγέλλουν “ προκλητική παραβίαση των διατάξεων “

-Υπογραμμίζουν ότι “ το όλο θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πρωτόγνωρο

  • Επισημαίνουν ότι σε “ όλους τους δήμους ψήφισαν “ με άλλο νομοθετικό πλαίσιο
  • Σημειώνουν ότι για το θέμα αυτό δεν είχαν δοθεί εγκαίρως όπως “ απαιτείται , εισήγηση από τι Διοίκηση του Δήμου” και τα συνοδευτικά έγγραφα
  • Τονίζουν ότι στο “ επόμενο θέμα που ήταν για την εκλογή εκπροσώπων “ σ΄άλλο διαδημοτικό φορέα, “ η διοίκηση του Δήμου εφάρμοσε τις κανονικές διατάξεις”

korydallosnews.gr

error: Content is protected !!