ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2024: ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ. ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2024: ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ. ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ
Οι Αποκριές είναι εδώ. Μαζί και οι μασκαράδες αλλά μαζί και τα λύματα στους δρόμους. Στην virtual reality που προσπαθεί να μας πείσει ότι... ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2024: ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΥΜΑΤΑ. ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Οι Αποκριές είναι εδώ. Μαζί και οι μασκαράδες αλλά μαζί και τα λύματα στους δρόμους.

Στην virtual reality που προσπαθεί να μας πείσει ότι ζούμε η δημοτική αρχή (του 54%, μην ξεχνιόμαστε γιατί θίγονται) ούτε λύματα υπάρχουν, ούτε πρόβλημα με το αντλιοστάσιο το οποίο «είναι απολύτως λειτουργικό» (αφού είχε εξασφαλιστεί και 1.500.000€ χρηματοδότηση για την επισκευή του). Τώρα κάποιοι που βγαίνουν με φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν ποτάμι ρυπαρό να αναβλύζει από φρεάτια και να ποτίζει με την ευωδία του τους κεντρικούς δρόμους, μέχρι να συναντήσουν τους αγωγούς ομβρίων (και να εκβάλλουν στην θάλασσα), είναι «εμμονικοί», «ψυχοπαθείς», και γενικώς «οχτροί» της πεφωτισμένης διοίκησης. Στο κάτω κάτω, όπως μας είπε και ο καθ’ ύλην αρμόδιος, δίπλα στα λύματα που έτρεχαν στους δρόμους μεγάλωσαν και έπαιζαν και αυτοί σαν παιδιά: σαν να μας λέει ότι τα σκ… στους δρόμους είναι πατροπαράδοτο πράγμα!

Κατά τα άλλα, κάποιοι ήδη διαφημίζουν πανηγυρίζοντας για τα άρματα που θα ομορφύνουν το Καρναβάλι της Σαλαμίνας και ο συμπαθής Κωνσταντίνος ετοιμάζει τις κάμερες για να μας πει το πόσο ωραία περνάμε εδώ, στη Σαλαμίνα χάρη στον υπέρλαμπρο δήμαρχό μας και τους συνεργάτες του που είναι παντού και λύνουν τα προβλήματα. Φυσικά, όλα αυτά θα γίνουν στις πλατφόρμες των κοινωνικών δικτύων, όπου σαν τον Διγενή στα Μαρμαρένια Αλώνια, κονταροχτυπιούνται τα fake news με την δημοσιογραφία του δρόμου (όπου πολλές φορές παρουσιάζεται η πραγματικότητα που όλοι βιώνουμε στο πετσί μας και γι’ αυτό την σιχαίνονται ορισμένοι των πατροπαράδοτων λυμάτων).

Όπως θα έλεγε και ο Κουτσούμπας: αυτοί είστε.

Το ότι ρέουν τα λύματα στους δρόμους, γεμίζοντας βρωμιά και μολυσματικές ασθένειες τους δρόμους, δεν σας ενδιαφέρει. Ασχολείστε με πολύ σοβαρότερα πράγματα από την υγεία των δημοτών, έτσι δεν είναι; Το ότι ενάμιση και πλέον χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά (για την οποία μοιράσατε στα φανάρια 3.000 φυλλάδια κατά δήλωση στελέχους σας στα οποία κατηγορούσατε εμμέσως πλην σαφώς την αντιπολίτευση για εμπρησμό) η επισκευή του λειτουργικού (και όχι πλήρως αποκαταστημένου) αντλιοστασίου είναι υποτυπώδης με αποτέλεσμα την επιβάρυνση των άλλων αντλιοστασίων, δεν είναι κάτι σοβαρό κατ’ εσάς. Το σοβαρό και αυτό που δίνει όλες τις εξηγήσεις που χρειάζεται να δοθούν είναι ότι… ο λαός σας ψήφισε στις εκλογές του Οκτωβρίου και μάλιστα κατά 54%.

Και έτσι, φέτος, το Καρναβάλι θα έχει τα άρματά του και τα λύματα όλων να ρέουν, δημιουργώντας έναν υγειονομικό εφιάλτη και αφήνοντας ένα άρωμα… πολιτισμού τόσο στους επισκέπτες του νησιού μας όσο και στους κατοίκους που θα παραβρεθούν. Ίσως και καμμιά αρρώστια – ποιος ξέρει. Και σίγουρα θα δούμε και λαμπρές φωτογραφίες, λήψεις από drone, διθυραμβικά σχόλια ημετέρων και ένα θριαμβευτικό δελτίο τύπου για την τρομερή επιτυχία του Καρναβαλιού. Όπως σας βλέπουμε και μας βλέπετε. Γιατί τα μικρόβια των λυμάτων ούτε στο Facebook είναι, ούτε φωτογραφίες βγάζουν, ούτε δελτία τύπου εκδίδουν για να πουν πόσο ωραία θα περάσουν σε αυτό το Καρναβάλι.

error: Content is protected !!