Δημήτρης Γκανάς: Όταν υλοποιούνται πράγματα που οραματιζόμαστε  δεν εξετάζουμε ποιος το κάνει , μας αρκεί που γίνονται … και το επικροτούμε !!! Δημήτρης Γκανάς: Όταν υλοποιούνται πράγματα που οραματιζόμαστε  δεν εξετάζουμε ποιος το κάνει , μας αρκεί που γίνονται … και το επικροτούμε !!!
Την 29.02.2024 ζητήσαμε από τον Κο Δήμαρχο να μας γνωρίσει πώς διασφαλίζεται η διαφανής διαχείριση καυσίμων που καταναλώνει ετησίως ο Δήμος . Σε γενικές... Δημήτρης Γκανάς: Όταν υλοποιούνται πράγματα που οραματιζόμαστε  δεν εξετάζουμε ποιος το κάνει , μας αρκεί που γίνονται … και το επικροτούμε !!!

Την 29.02.2024 ζητήσαμε από τον Κο Δήμαρχο να μας γνωρίσει πώς διασφαλίζεται η διαφανής διαχείριση καυσίμων που καταναλώνει ετησίως ο Δήμος .

Σε γενικές γραμμές ο κος Δήμαρχος μας απάντησε ότι ο Δήμος κάνει σύμβαση διάρκειας τριών μηνών με έναν πρατηριούχο ( ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια διότι δεν εμφανίζεται άλλος ) , και στην λήξη της ανανεώνεται .Μας είπε επίσης ότι ο έλεγχος ως τώρα για τις ποσότητες και την πληρωμή αυτών των καυσίμων είναι δουλειά ενός και μόνο ανθρώπου , δηλαδή ενός υπαλλήλου του Δήμου .

Δεν είναι δυνατόν τα συμφέροντα του Δήμου που στην συγκεκριμένη περίπτωση κυμαίνονται από 300.000 ως 500.000 ευρώ να διασφαλίζονται από έναν άνθρωπο .

Η πρόταση του συνδυασμού μας που περιγράφεται στο πρόγραμμα μας και την οποία επαναλάβαμε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ήταν ο Δήμος να ιδρύσει και να λειτουργήσει δικό του σταθμό καυσίμων που θα εφοδιάζονται όλα τα οχήματα και μηχανήματα έργων του Δήμου . Είχαμε τονίσει πως με τον δημοτικό σταθμό ο Δήμος θα είχε όφελος από τις διάφορες «απώλειες» περί το 35% της αξίας των καυσίμων .

Ως απάντηση της πρότασης μας αυτής ο κος Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι είναι σε συνομιλίες με εταιρεία που εμπορεύεται ειδικούς για την περίπτωση μας χώρους ( container ) αποθήκευσης καυσίμων (εργοταξιακό πρατήριο ) . Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Παντελεάκος μας παρέδωσε σχετικό φάκελο με τις τεχνικές λεπτομέρειες και prospectus του σταθμού αυτού , και δημόσια προς τιμήν του, μας δήλωσε αυτό που του εμπιστεύτηκε ο προμηθευτής του συστήματος : ότι με αυτόν τον τρόπο προμήθειας καυσίμων ο Δήμος μας θα έχει όφελος 40% . Δηλαδή ο Δήμος μας με αυτόν τον τρόπο θα πληρώνει σχεδόν το μισό (60%) της αξίας των καυσίμων που πλήρωνε ως σήμερα για την ίδια ποσότητα που παραλάμβανε ως σήμερα .

Αυτή μου την πρόταση την είχα κάνει το 2014 στον τότε Δήμαρχο και την επανέλαβα το 2015 και στον επόμενο Δήμαρχο που δυστυχώς την αγνόησε . Αν είχα εισακουστεί τα προηγούμενα δέκα χρόνια , ο Δήμος μας θα είχε ωφεληθεί περίπου 2.000.000 ευρώ.

Όταν υλοποιούνται πράγματα που οραματιζόμαστε δεν εξετάζουμε ποιος το κάνει , μας αρκεί που γίνονται … και το επικροτούμε !!!

error: Content is protected !!