Χάσαμε τη χρηματοδότηση για την αποχέτευση των εργατικών κατοικιών κε δήμαρχε και κε αντιδήμαρχε Τ.Υ ; Χάσαμε τη χρηματοδότηση για την αποχέτευση των εργατικών κατοικιών κε δήμαρχε και κε αντιδήμαρχε Τ.Υ ;
1) Με την από 24/07/2020 (Αρ. Πρωτ. 14576) Πρόσκλησή της, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών κάλεσε τους ΟΤΑ να υποβάλλουν... Χάσαμε τη χρηματοδότηση για την αποχέτευση των εργατικών κατοικιών κε δήμαρχε και κε αντιδήμαρχε Τ.Υ ;

1) Με την από 24/07/2020 (Αρ. Πρωτ. 14576) Πρόσκλησή της, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών κάλεσε τους ΟΤΑ να υποβάλλουν τις προτάσεις τους στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

2) Η Ειδική Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών στις 30/09/2021 ενέταξε πρόταση του Δήμου Σαλαμίνας υπό τον τίτλο: « Έργα ακαθάρτων νοτιοδυτικών συνοικιών-δίκτυο και αντλιοστάσιο ακαθάρτων εργατικών συνοικιών περιοχής Ρέστη Δήμου Σαλαμίνας” στο πρόγραμμα.

Από τις 30/09/2021 (ημερομηνία ένταξης) ο Δήμος Σαλαμίνας όφειλε σε συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων να προβεί στη διαδικασία υπογραφής της Σύμβασης Χρηματοδότησης, καθώς και στις σχετικές διαδικασίες έγκρισης των διαγωνιστικών ζητημάτων για την εφαρμογή του εθνικού πλαισίου Δημοσίων Συμβάσεων και την Ανάθεση των προς εκτέλεση έργων.

4) Αντίθετα με την κοινή λογική, ο Δήμος Σαλαμίνας μέχρι την ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών περί απένταξης όλων των έργων που δεν θα είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες δημοπράτησης μέχρι την 09/02/2024, δεν είχε προβεί σε καμία διαδικασία ενεργοποίησης της σχετικής χρηματοδότησης. Προσπάθησε φυσικά με απευθείας ανάθεση να επικαιροποιήσει τη μελέτη και να συντάξει τεύχη δημοπράτησης με ποσό 19.964,00 ευρώ, που μάλλον θα πάνε χαμένα, εκτός αν σε αντίθεση με άλλους Δήμους που έτρεξαν πραγματικά και πρόλαβαν, όπως ο όμορος Δήμος Περάματος και μάλιστα με καινούργια Δημοτική αρχή, έχει πάρει κάποια παράταση κάτι πραγματικά δύσκολο. Ως εκ τούτου η χρηματοδότηση δείχνει να χάθηκε και δεν είναι η πρώτη φορά. Ίσως επίσης ακούσουμε δικαιολογίες του τύπου θα το εντάξουμε σε άλλο πρόγραμμα όπως ακούσαμε όταν χάθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου και 2ου ΓΕΛ.(αλήθεια σε ποιο άλλο πρόγραμμα τα εντάξαμε;) Τα επόμενα λοιπόν χρόνια τα ποτάμια των λυμάτων θα συνεχίσουν να τρέχουν στις εργατικές κατοικίες, δίνοντας την εντύπωση τριτοκοσμικής χώρας.

Δεν θα μείνουμε επίσης στις προεκλογικές φανφάρες του δημάρχου για να υφαρπάξει τις ψήφους των εν λόγω πολιτών αλλά δεν μπορούμε να μην θυμίσουμε το σχετικό για το θέμα δελτίο τύπου για να πανηγυρίσει η δημοτική αρχή στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ θα αποκτήσουν αποχετευτικό δίκτυο ανακοινώνει ο Δήμος Σαλαμίνας – Εξασφαλίσθηκε χρηματοδότηση €2.394.240,00

Σαλαμίνα, 01.10.2021

Ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα βρίσκει τη λύση του.

Οι ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ θα αποκτήσουν αποχετευτικό δίκτυο.

Η ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας που κατοικούν εκεί τελειώνει.

Ο Δήμος μας μέσω του προγράμματος ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του ΥΠ.ΕΣ. εξασφάλισε χρηματοδότηση €2.394.240,00 για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στις Εργατικές Κατοικίες.

Ένα μεγάλο έργο ουσίας, για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος ξεκινά.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος τόνισε: “Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που κατοικούν στις Εργατικές Κατοικίες. Έγινε το μεγάλο βήμα με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για να λυθεί το πρόβλημα που τους ταλαιπωρούσε για δεκαετίες. Επισκέφθηκα και ενημέρωσα τον αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα για τον εν λόγω ζήτημα και ο κ. Υπουργός αμέσως κατανόησε τη σοβαρότητα του και συνέβαλε αποφασιστικά στο να δοθεί ουσιαστική λύση για το Δήμο μας και τους συμπολίτες μας. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Υπουργό για τη στήριξή του αυτή. Θέλω, ακόμη, να ευχαριστήσω τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας που εργάστηκε επί μήνες για το σημερινό αποτέλεσμα αλλά και όσες από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν εργαστεί προς τον σκοπό αυτό. Διαβεβαιώνω τους συμπολίτες μου για μια ακόμη φορά ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας.”

Εκ του Γραφείου Τύπου”

Τα συμπεράσματα δικά σας, η ερώτηση όμως είναι απλή και χρήζει απάντησης

Χάσαμε τη χρηματοδότηση για την αποχέτευση των εργατικών κατοικιών κε δήμαρχε και κε αντιδήμαρχε Τ.Υ ;

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!