Ο τραγέλαφος της Δημοτικής Επιτροπής, ο ανενημέρωτος υπεύθυνος Τεχνικής Υπηρεσίας και η… “από-προβατοποίηση”. Ο τραγέλαφος της Δημοτικής Επιτροπής, ο ανενημέρωτος υπεύθυνος Τεχνικής Υπηρεσίας και η… “από-προβατοποίηση”.
Παρ΄ ότι ασκούν τη διοίκηση του Δήμου πάνω από 4 χρόνια, ακόμη δεν έχουν μάθει πώς ετοιμάζουν σωστά μια εισήγηση εκεί στην οδό Αμμοχώστου.... Ο τραγέλαφος της Δημοτικής Επιτροπής, ο ανενημέρωτος υπεύθυνος Τεχνικής Υπηρεσίας και η… “από-προβατοποίηση”.

Παρ΄ ότι ασκούν τη διοίκηση του Δήμου πάνω από 4 χρόνια, ακόμη δεν έχουν μάθει πώς ετοιμάζουν σωστά μια εισήγηση εκεί στην οδό Αμμοχώστου. Πάλι καλά που προσέλαβαν και Γεν. Γραμματέα του οποίου οι αρμοδιότητες (μεταξύ των άλλων) είναι να έρχονται σωστά οι εισηγήσεις των θεμάτων στα αρμόδια όργανα του Δήμου. Μάλλον όμως η πρόσληψή του για κάποιους άλλους λόγους έγινε.

Στη πρόσφατη λοιπόν 9η Δημοτική Επιτροπή, το 3ο θέμα ” Ορισμός μελών διμελούς επιτροπής παραλαβής και ελέγχου ποιότητας των υλικών που
χρησιμοποιούνται στο έργο: Συντήρηση –επισκευή οδοφωτισμού επί της Λεωφ. Αιαντείου” έπασχε εισήγησης. Μάταια προσπαθούσαν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα πετώντας σκόρπιες επιφανειακές γνώσεις από εδώ και από εκεί, τα μέλη της πλειοψηφίας περί του τι σημαίνει η εισήγηση, αλλά “επί ματαίω” . Αν η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως τότε οι διοικούντες πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί στο τι έχουν μάθει τόσα χρόνια.

Πάνω από 10′ πήρε στην κα Μπόγρη να τους εξηγήσει και να τους δώσει να καταλάβουν το λάθος, που έκαναν, ώσπου και τελικά αναγκάσθηκαν και το διόρθωσαν. Γι άλλη μία φορά η εμπειρία της κας Μπόγρη, “έσωσε” την κατάσταση και καλά θα κάνουν οι διοικούντες και για το καλό του τόπου, αλλά και για δική τους προστασία από ατοπήματα να την ακούνε.

 Ωστόσο η αδυναμία του Αντιδημάρχου Τεχνικής Υπηρεσίας να στηρίξει θέμα αρμοδιότητας του φάνηκε, στην ίδια δημοτική επιτροπή, όταν απέσυρε το θέμα 15, λέγοντας πως δεν είχε… ενημερωθεί. Και μετά η αντιπολίτευση φωνάζει γιατί δεν ενημερώνεται σωστά από την διοίκηση για τα θέματα των συμβουλίων, όταν πρώτιστα δεν είναι οι ίδιοι ενήμεροι και μεταξύ τους. Να επισημάνουμε, επαναλαμβανόμενοι ίσως, ότι γι αυτή τη θητεία, έχει προσληφθεί Γενικός Γραμματέας για την “εύρυθμη” λειτουργία του Δήμου. Καμία σωτηρία…

Δεν θα μπορούσαμε όμως, τελειώνοντας, να μην αναφερθούμε και στην, όπως εμφατικά φάνηκε, εντυπωσιακή “απο-προβατοποίηση” της Αντιδημάρχου Παιδείας, η οποία αν και παρούσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση ισολογισμού, αποχώρησε και επανήλθε στην αίθουσα μετά το πέρας της ψηφοφορίας. Το μέσα-έξω της Αντιδημάρχου πέρασε μάλλον εσκεμμένα απαρατήρητο από τα μέλη της Διοίκησης, αφού τις προηγούμενες μέρες, είχαν “επιπλήξει” την μείζονα αντιπολίτευση, για έλλειψη πολιτικής “σύμπνοιας” (κούρδισμα) στον συνδυασμό τους. Μπορεί η διοίκηση να πορεύεται χωρίς πυξίδα αλλά μήπως και το καράβι της “μπάζει” νερά;

Αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ γιατί η Αντιδήμαρχος δεν ψήφισε τον ισολογισμό;

Μάλλον πρέπει να συνεννοηθείτε τουλάχιστον μεταξύ σας κύριοι και κυρίες της πλειοψηφίας ή “ξανακουρδίστε” κάποιους γιατί εκτίθεστε!

Νικόλας ο Ψαράς

και για την αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!