Παρ΄ολίγον θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο δήμο Νίκαιας-Καταγγέλλουν το δήμο ότι δεν κλήθηκε η αστυνομία! Παρ΄ολίγον θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο δήμο Νίκαιας-Καταγγέλλουν το δήμο ότι δεν κλήθηκε η αστυνομία!
Ένα σοβαρότατο ατύχημα κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ένας δημοτικός υπάλληλος , σημειώθηκε στο δήμο Νικαίας -Ρέντη.Όπως επισημαίνουν παράγοντες του δήμου , από τύχη... Παρ΄ολίγον θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στο δήμο Νίκαιας-Καταγγέλλουν το δήμο ότι δεν κλήθηκε η αστυνομία!

Ένα σοβαρότατο ατύχημα κατά το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά ένας δημοτικός υπάλληλος , σημειώθηκε στο δήμο Νικαίας -Ρέντη.
Όπως επισημαίνουν παράγοντες του δήμου , από τύχη δεν ήταν ακόμη πιο οδυνηρό.
Το ατύχημα συνέβη όταν καλαθοφόρο του δήμου ανετράπη την στιγμή που είχε ανυψώσει το “καλάθι”στο οποίο επέβαινε εργαζόμενος της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι σημαντικά .Πέραν των όσων επισημαίνει στη σχετική της ανακοίνωση η παράταξη των εργαζομένων ” Συνδικαλιστική Ενωτική Πρωτοβουλία” , παράγοντες που έχουν σχέση με το δήμο τόνιζαν ότι πρέπει να διερευνηθεί αν κατά τη διάρκεια των σχετικών εργασιών τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονται και κυρίως αν είχαν ανοίξει οι μπάρες του οχήματος.Και αν όχι γιατί;
Αξιοσημείωτη δε είναι η καταγγελία της παραπάνω παράταξης ότι η Δημοτική Αρχή και οποιοσδήποτε άλλος αρμόδιος, δεν κάλεσαν ως όφειλαν ” στον τόπο του εργατικού ατυχήματος την Αστυνομία , το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και τον Τεχνικό Ασφαλείας του δήμου για την περιγραφή του γεγονότος”.
Η ανακοίνωση
Η παράταξη των εργαζομένων ” Συνδικαλιστική Ενωτική Πρωτοβουλία”, αναφέρει συγκεκριμένα:
” Το εργατικό ατύχημα που πραγματοποιήθηκε στο Ηλεκτρ/γικό τμήμα την Πέμπτη 18/4 προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου Ηλεκτρολόγου και έφερε στην επιφάνεια τα διαχρονικά προβλήματα της υπηρεσίας τα οποία έχουμε επισημάνει με δεκάδες παρεμβάσεις και έγγραφα προς την διοίκηση του δήμου.
Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δήμου Νίκαιας-Α.Ι. Ρέντη εύχεται στον συνάδελφο καλή ανάρρωση και ελπίζουμε να γυρίσει το γρηγορότερο δυνατόν υγιής στην οικογένεια του και στα καθήκοντα του . Η σκέψη μας αυτή την στιγμή βρίσκεται στον συνάδελφο και στεκόμαστε αλληλέγγυοι αυτές τις δύσκολες ώρες .
Κατά την άποψη της παράταξης το σοβαρό ατύχημα δεν ήταν “έκπληξη” ,ούτε θα το κατατάξουμε στην “κακιά την ώρα”…
Έκπληξη μπορεί να νιώσουν μονάχα όσοι δεν έχουν ασχοληθεί πραγματικά με τα προβλήματα της Υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού , και θεωρούν τα ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας μια αφηρημένη συζήτηση.
Από το 2019 η Σ.Ε.Π. έχει στην προμετωπίδα των διεκδικήσεων την ανανέωση του απαρχαιωμένου στόλου οχημάτων του τμήματος,ζητά την συνολική αντικατάσταση των απαρχαιωμένων οχημάτων έργου , και έχει καταθέσει εγγράφως στην διοίκηση τα πραγματικά προβλήματα δίχως καμία ανταπόκριση .
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ .
Τον Απρίλη μάλιστα του 2021 έπειτα από την πίεση που ασκήσαμε προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συλλόγου με την δημοτική αρχή ( η κατάσταση ήταν ήδη οριακή ) , με αποτέλεσμα η διοίκηση να δεσμευτεί εγγράφως ότι εντός 6μηνου θα προχωρήσει στην αγορά 2 νέων γερανοφόρων οχημάτων τηλεσκοπικού τύπου και 3 ελαφρών Ι.Χ. οχημάτων . Στην υπηρεσία παραδόθηκε “μετά κόπων και βασάνων” ένα καινούργιο γερανοφόρο όχημα δίχως να υπάρξει κάποια ενημέρωση για τα υπόλοιπα οχήματα…
Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με σταθερότητα στις απόψεις της και με αδιαπραγμάτευτη στάση στα ζητήματα ασφαλείας θα πράξει τα δέοντα ώστε να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο Ηλεκτρ/γικό Τμήμα , και ταυτόχρονα να αναδείξει τις παθογένειες και τα χρόνια προβλήματα που δημιούργησαν το τραγικό εργατικό ατύχημα . Δυστυχώς τα εργατικά ατυχήματα έχουν πυκνώσει επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια στις υπηρεσίες του δήμου . Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα δύο εργατικά ατυχήματα που προκλήθηκαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας την προηγούμενη 5ετία που κάποιοι επιχείρησαν να βάλουν “κάτω από το χαλί” για να μην θιχτεί η προηγούμενη διοίκηση…
Συνάδελφοι -σες , θα περιμέναμε ότι κλιμάκιο της διοίκησης του δήμου θα είχε την ευθιξία να επισκεφθεί σήμερα ( μια ημέρα μετά το συμβάν) το Τμήμα των Ηλεκτρολόγων ώστε να τονώσει το ηθικό των συναδέλφων που είναι σοκαρισμένοι από το ατύχημα , να συζητήσει μαζί τους , και να δείξει ενδιαφέρον για την διαμόρφωση των απαιτούμενων συνθηκών που θα βάλουν τελεία στα σημερινά προβλήματα…Δυστυχώς έλαμψαν δια της απουσίας τους και τους λόγους τους γνωρίζουν οι ίδιοι …
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι έχουμε καταγγείλει την προσχηματική- πελατειακού τύπου-διαδικασία σύνταξης της μελέτης των Μέσων Ατομικής Προστασίας με αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια τα Μέσα Ατομικής Προστασίας να αποδίδονται σε χρήματα….
Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με όλες τις δυνάμεις της για την προστασία των εργαζομένων . Στον δικό μας αξιακό κώδικα δεν χωρούν “εκπτώσεις” σε ότι αφορά την προστασία των συναδέλφων , ούτε υπάρχει χώρος για φτηνές δικαιολογίες υποστήριξης στις εκάστοτε διοικήσεις . Καλούμε την νέα διοίκηση Μαραγκάκη να προσέλθει άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου για διαβούλευση με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές οι οποίοι είναι οι συνάδελφοι που ΜΟΧΘΟΥΝ και ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ και είναι οι μοναδικοί που έχουν άποψη για τα πραγματικά προβλήματα στους χώρους εργασίας.
Υ.Γ. 1 Διαπιστώσαμε ότι η εργοδοτική πλειοψηφία του Συλλόγου αρκέστηκε να αναφέρει ότι “λήφθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για το εργατικό ατύχημα”…ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;
Υ.Γ.2 Πως είναι δυνατόν να αναφέρεται ότι τηρήθηκαν όλα τα “προβλεπόμενα μέτρα” από την στιγμή που στον τόπο του εργατικού ατυχήματος η διοίκηση του δήμου και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Συλλόγου δεν κάλεσαν την Αστυνομία , το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και τον Τεχνικό Ασφαλείας του δήμου για την περιγραφή του γεγονότος;” καταλήγει αναφέροντας η σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

news-ta.gr

error: Content is protected !!