Υφ. Ναυτιλίας: «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα μπαίνουν στα πλοία αν έχουν πάνω από 40% μπαταρία» Υφ. Ναυτιλίας: «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα μπαίνουν στα πλοία αν έχουν πάνω από 40% μπαταρία»
”Είναι θέματα διεθνής ασφάλειας και είναι βέβαιο πως όταν κάποιος θα θελήσει να ταξιδέψει θα γνωρίζει τη διαδικασία για να επιβιβαστεί στο πλοίο”. Ο... Υφ. Ναυτιλίας: «Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα μπαίνουν στα πλοία αν έχουν πάνω από 40% μπαταρία»

”Είναι θέματα διεθνής ασφάλειας και είναι βέβαιο πως όταν κάποιος θα θελήσει να ταξιδέψει θα γνωρίζει τη διαδικασία για να επιβιβαστεί στο πλοίο”.

Ο κ. Παππάς τόνισε μεταξύ άλλων ότι η “επιβίβαση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα πλοία θα γίνεται όταν αυτά θα έχουν λιγότερο από 40% μπαταρία”.“Ναι στα πλοία μπορούν να μπαίνουν κανονικότατα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οχήματα που κινούνται με υγραέριο ή άλλης μορφής υγρών αερίων. Επίσης, μπορούν να μπαίνουν και οχήματα ασυνόδευτα.

Από εκεί ξεκίνησε η διαδικασία και ο προβληματισμός. Εκεί υπήρχαν κάποια θέματα από τον διεθνή οργανισμό για την ασφάλεια στη θάλασσα και λόγω του ότι μπήκαν από εκεί κάποιες δεσμεύσεις, έπρεπε να μπούμε σε μία διαβούλευση με όλους τους φορείς, για να δούμε ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί και να μπορέσουμε να το κάνουμε όσο πιο σωστά και τυπικά γίνεται”, είπε ο κ. Παππάς.

Συμπλήρωσε δε: “Ναι, είναι υποχρεωτική η οδηγία ότι τα αυτοκίνητα τα ηλεκτρικά πρέπει να είναι φορτισμένα μέχρι 40% για να επιβιβαστούν στο πλοίο. Εάν πάει κάποιος με το αυτοκίνητό του, με γεμάτη τη μπαταρία στο 90%, ναι θα μείνει έξω από το πλοίο. Είναι θέματα διεθνής ασφάλειας και είναι βέβαιο πως όταν κάποιος θα θελήσει να ταξιδέψει θα γνωρίζει τη διαδικασία για να επιβιβαστεί στο πλοίο”.

syrostoday.grerror: Content is protected !!