Η Νίνα Κασιμάτη στην Ουάσιγκτον με την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα Η Νίνα Κασιμάτη στην Ουάσιγκτον με την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ουάσιγκτον, 11/06/2024  Η Νίνα Κασιμάτη στην Ουάσιγκτον με την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα Στις ΗΠΑ έφτασε χθες το βράδυ η Νίνα Κασιμάτη,... Η Νίνα Κασιμάτη στην Ουάσιγκτον με την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ουάσιγκτον, 11/06/2024 

Η Νίνα Κασιμάτη στην Ουάσιγκτον με την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα

Στις ΗΠΑ έφτασε χθες το βράδυ η Νίνα Κασιμάτη, για να συμμετάσχει στο 39ο Ετήσιο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (International Coordinating Committee Justice for Cyprus), που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον από τις 11 έως τις 13 Ιουνίου, υπό τη σκιά της μαύρης επετείου των πενήντα ετών που συμπληρώνονται φέτος από την παράνομη τουρκική εισβολή και διαρκή κατοχή της Κύπρου. 



Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων κ. Κασιμάτη προβλέπεται στο πλαίσιο των τριήμερων εργασιών του Συνεδρίου να συναντηθεί και συνομιλήσει με ηγετικά μέλη της Γερουσίας, του Κογκρέσου και άλλους υψηλόβαθμους Ελληνοαμερικανούς και Αμερικανούς αξιωματούχους, που διαμορφώνουν την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών έναντι της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας. 



Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σήμερα με τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Πενήντα χρόνια από την Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο 1974-2024» και εναρκτήριες προσφωνήσεις θα απευθύνουν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, η Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ κ. Κατερίνα Νασίκα και οι εκπρόσωποι των Ελληνο-αμερικανικών οργανώσεων και οργανισμών ΑHEPA, Hellenic American Leadership Council (HALC), Hellenic American Bankers Association (HABA), American Hellenic Institute, Federation of Cypriot American Organizations, Pancyprian Association of Florida και Cyprus-US Chamber of Commerce, που συνδιοργανώνουν το Συνέδριο.







error: Content is protected !!