ΕΟΦ: Προσοχή σε μη εγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής για τη στυτική δυσλειτουργία ΕΟΦ: Προσοχή σε μη εγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής για τη στυτική δυσλειτουργία
Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για προϊόντα που περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς να δηλώνεται στην επισήμανσή τους. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ),... ΕΟΦ: Προσοχή σε μη εγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής για τη στυτική δυσλειτουργία

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών για προϊόντα που περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς να δηλώνεται στην επισήμανσή τους.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ενημέρωσης των γερμανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση συγκεκριμένων προϊόντων, που πωλούνται ως συμπληρώματα διατροφής για την σεξουαλική υγεία των ανδρών.Πρόκειται για τα προϊόντα «EPIMEDYUM EXTRAKTLI MACUN PLUS» και «BLACK RHINO EPIMEDYUMLU BITKISEL MACUN», τα οποία προωθούνται ως συμπληρώματα διατροφής ή τρόφιμα (μαρμελάδα ή πάστα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή τους και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου ή φυσικών καταστημάτων (αγορά κυρίως από Τουρκία).Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, τα παραπάνω προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανσή τους. «Συνεπώς, κατά τη χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη», επισημαίνει ο ΕΟΦ.Σύμφωνα με τον Οδηγό Φαρμάκων «Γαληνός», η σιλδεναφίλη αποτελεί μία από του στόματος θεραπεία για τη δυσλειτουργία στύσης. Σε φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή σε κατάσταση σεξουαλικής διέγερσης, αποκαθιστά την ανεπαρκή στύση αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο πέος.Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

iatropedia.gr

error: Content is protected !!