Η νέα  Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειες τους Η νέα  Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειες τους
Δελτίο Τύπου Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες... Η νέα  Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειες τους

Δελτίο Τύπου

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά, εφήβους και στις οικογένειες τους.

Η Διεπιστημονική Ομάδα της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού στελεχώνεται με τις ειδικότητες του/της:

Παιδοψυχιάτρου, Ψυχολόγου, Κοινωνικού Λειτουργού, Λογοθεραπεύτριας, Εργοθεραπεύτριας.

Κύριοι στόχοι της Κινητής Μονάδας:

Πρόληψη:

Ευαισθητοποίηση και αγωγή κοινότητας:

  • Συνεργασία με συλλόγους εκπαιδευτικών και ομιλία σε συλλόγους γονέων
  • Παρεμβάσεις στη σχολική κοινότητα: η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος διαθέτει επίσημη άδεια από το Υπουργείο Παιδείας που επιτρέπει τις δράσεις στις σχολικές μονάδες.
  • Βιωματικό εργαστήριο για εφήβους
  • Διαδραστικό εργαστήρι παιχνιδιού γονιών – παιδιών
  • Ομάδα μητέρων
  • Ομάδα εποπτείας κοινωνικών λειτουργών

Διάγνωση και θεραπεία:

  • Διαγνωστική εκτίμηση παιδιών και εφήβων έως 18 ετών
  • Πρώιμη ανίχνευση δυσκολιών προσχολικής ηλικίας (0-5 χρ.) στο πλαίσιο της έγκαιρης παρέμβασης
  • Βραχείες θεραπευτικές παρεμβάσεις: εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική γονέων

Διασύνδεση:

  • Μέσω ενός δικτύου επικοινωνίας και συνεργασίας με φορείς υγείας, τοπικούς φορείς και θεσμούς (κέντρα υγείας, νοσοκομεία, κοινωνικές υπηρεσίες, σχολική κοινότητα, τοπικοί σύλλογοι)  προάγεται η ψυχική υγεία των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών τους. Επιπρόσθετα μέσω της ενημέρωσης, της ευαισθητοποίησης  της διαχείρισης αιτημάτων και της παραπομπής τους σε αρμόδιες υπηρεσίες, προωθείται η έγκαιρη παρέμβαση σε θέματα ψυχικής υγείας.

Πώς λειτουργεί η Κινητή Μονάδα;

Η έδρα μας βρίσκεται στον Κορυδαλλό, Γρηγορίου Λαμπράκη 231, σε χώρο που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Κορυδαλλού.

Για τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Δήμοι: Πειραιώς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Ρέντη, οι υπηρεσίες θα παρέχονται στα γραφεία της ‘Έδρας (θα υπάρξει ειδικό κλιμάκιο για την περιοχή του Περάματος).

Για τους κατοίκους των Νησιών του Αργοσαρωνικού: Αίγινας, Αγκιστρίου, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών, Ύδρας, κλιμάκια θα επισκέπτονται τα νησιά με συγκεκριμένο προγραμματισμό, για να καλύψουν επί τόπου τις ανάγκες του πληθυσμού. Για ραντεβού με τα κλιμάκια απαιτείται να επικοινωνήσετε απευθείας με την έδρα της Κινητής Μονάδας (κα Χρονοπούλου), προκειμένου να οργανώνονται τα κλιμάκια με τις κατάλληλες ειδικότητες.

Πληροφορίες και ραντεβού:
Τ. 210 4960641
E. kinitimonada.peiraia@ekpse.gr
Περισσότερες πληροφορίες για την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος, θα βρείτε στην ιστοσελίδαwww.ekpse.gr

Λίγα λόγια για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος…

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 1981, δημιουργώντας τις ρίζες της από το 1964, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Η Εταιρία εργάζεται με τον πληθυσμό για την ευαισθητοποίηση του σε θέματα ψυχικής υγείας και προωθεί την πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση, την κοινωνική ενσωμάτωση και την απασχόληση των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας, ενισχύοντας τον σεβασμό στα δικαιώματα τους και την ισοτιμία ως πολίτες. Παράλληλα, η ΕΚΨ Π. Σακελλαρόπουλος συμμετέχει ενεργά σε σημαντικά εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα και προγράμματα ψυχικής υγείας.

error: Content is protected !!