Σοβαρό πρόβλημα στη Σαλαμίνα λόγω της συνεχιζόμενης καραντίνας Σοβαρό πρόβλημα στη Σαλαμίνα λόγω της συνεχιζόμενης καραντίνας
Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη Σαλαμίνα κατά την διάρκεια της προηγούμενης αλλά και αυτής της καραντίνας. Ενώ επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και κάποιος... Σοβαρό πρόβλημα στη Σαλαμίνα λόγω της συνεχιζόμενης καραντίνας

Ένα σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στη Σαλαμίνα κατά την διάρκεια της προηγούμενης αλλά και αυτής της καραντίνας. Ενώ επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και κάποιος π.χ μπορεί χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο κωδικό να φύγει από τον Αγ.Στέφανο και να βρεθεί στον Άλιμο για μπάνιο, ο κάτοικος του Κερατσινίου ή του Περάματος που έχει εξοχικό στη Σαλαμίνα δεν μπορεί να μπει στο νησί να ελέγξει την περιουσία του, λόγω των διατάξεων για τις θαλάσσιες μετακινήσεις.

Στην πρώτη καραντίνα μας άδειασαν τα σπίτια, αναφέρει χαρακτηριστικά παραθεριστής του νησιού, και συνεχίζει. Τώρα σαπίζουν τα σπίτια μας από την υγρασία. Ένα ακόμη πρόβλημα που θα δημιουργηθεί όταν ελευθερωθούν οι θαλάσσιες μετακινήσεις θα είναι η μαζική είσοδος των παραθεριστών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κοσμοσυρροή που δημιουργήθηκε στο πορθμείο, στο Πέραμα όταν εκ παραδρομής υπήρξε η εντύπωση ότι επιτρεπόταν η είσοδος στο νησί.

Αυτή η μαζική εισροή θα έχει σοβαρό αντίκτυπο και στις υπηρεσίες του τομέα καθαριότητας του Δήμου. Θα πρέπει να βρεθεί μια άμεση λύση από τους αρμόδιους φορείς και κυρίως το θέμα να τεθεί από τους βουλευτές της Β΄Πειραιά, ώστε κάτι τέτοιο να αποφευχθεί και να επιτραπεί άμεσα η κατ΄εξαίρεση μετακίνηση προς το νησί με όποιον τρόπο κρίνεται καλύτερος από τις πανδημικές συνθήκες, ώστε να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι να έρθουν. Ας μην ξεχνάμε ότι αν υπήρχε η γέφυρα δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα.

Νικόλας ο Ψαράς
και για την αντιγραφή
Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!