Ανοίγει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την 3η δόση – Ποιους αφορά Ανοίγει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την 3η δόση – Ποιους αφορά
Τη χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης σε ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης σε ανοσοκατεσταλμένους. Όπως... Ανοίγει την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την 3η δόση – Ποιους αφορά

Τη χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης σε ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης σε ανοσοκατεσταλμένους. Όπως είπε αφορά 285 χιλιάδες πολίτες και θα ανοίξει η πλατφόρμα την επόμενη Τρίτη. Θα δεχθούν ενημερωτικό sms τη Δευτέρα.

Ακολούθως θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις επόμενες ομάδες που όπως είπε η κ. Θεοδωρίδου εκείνοι που θα ακολουθήσουν τους ανοσοκατασταλμένους είναι η ομάδα εκείνων που διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε άτομα μεγαλύτερα των 60 ετών. Η πρόταση αυτή βρίσκεται υπό τελική διαμόρφωση είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Νωρίτερα, η κ. Θεοδωρίδου εξήγησε τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να εμβολιαστούν. Συγκεκριμένα, όπως είπε συστήνεται για την προσωπική τους προστασία, σωματική και ψυχική. Επίσης, δεύτερος λόγος είναι σημαντική η θωράκιση για την επιστροφή της στο σχολείο. Ένας τρίτος λόγος είναι η μείωση της διασποράς του ιού. Τέλος, είναι η μείωση των πιθανοτήτων να δημιουργηθούν νέες μεταλλάξεις όταν ο ιός δηλαδή δε βρίσκει πρόσφορο έδαφος.

indicator.gr

error: Content is protected !!