Σκληρή επίθεση στον Δημήτρη Μαρκόπουλο από την επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων Σκληρή επίθεση στον Δημήτρη Μαρκόπουλο από την επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων
Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο υμνητής των ναυπηγείων και της απαράδεκτης κατάστασης στους αρχαιολογικούς χώρους, σύμφωνα με την επιτροπή Δεν παραξένεψε κανένα η συνέντευξη του κου... Σκληρή επίθεση στον Δημήτρη Μαρκόπουλο από την επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων

Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο υμνητής των ναυπηγείων και της απαράδεκτης κατάστασης στους αρχαιολογικούς χώρους, σύμφωνα με την επιτροπή

Δεν παραξένεψε κανένα η συνέντευξη του κου Μαρκόπουλου στην εφημερίδα Ανατροπές όπου εξακολουθεί να υμνεί τα ναυπηγεία αδιαφορώντας αν λειτουργούν νόμιμα ή παράνομα, αν έχουν νόμιμους περιβαλλοντικούς όρους ή όχι, αν το Υπουργείο Πολιτισμού θέλει να παραμείνουν ή όχι, αν τα δημοτικά συμβούλια και ο λαός της Σαλαμίνας είναι διαχρονικά εναντίον τους, αν ο ΟΛΠ βρίσκεται νόμιμα στη Σαλαμίνα ή όχι.

 Όλα αυτά είναι “λεπτομέρειες” για τον κο Μαρκόπουλο ο οποίος είτε από κομματική τύφλωση, είτε από άγνωστους σε μας λόγους, εξακολουθεί να υπεραμύνεται της παραμονής τους στη Σαλαμίνα κρυπτόμενος πίσω από τη δήθεν απώλεια θέσεων εργασίας.

Να υπενθυμίσουμε στον κύριο Μαρκόπουλο ότι καμία θέση εργασίας δεν χάνεται διότι κανένα ναυπηγείο δεν κλείνει, απλώς μεταφέρεται σε άλλη θέση νόμιμη και συμβατή με τη λειτουργία του.

Να υπενθυμίσουμε επίσης στον κύριο Μαρκόπουλο ότι με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες και καθαρές και ότι η Σαλαμίνα θα γίνει παγκόσμιο τουριστικό αξιοθέατο.

Να υπενθυμίσουμε τέλος στον κύριο Μαρκόπουλο ότι το ναυπηγείο για το οποίο κόπτεται, είναι το πιο παράνομο απ’ όλα και ότι ο Δήμος Σαλαμίνας έχει προσφύγει στο ΣΤΕ για την απαράδεκτη άδεια διαλυτηρίου την οποία πήρε.  Το αγαπημένο του ναυπηγείο ισοπέδωσε την ανατολική πλευρά του Τύμβου καταστρέφοντας δεκάδες τάφους τους οποίους έριξε στη θάλασσα, δεν έχει καμία έγκριση του Υπ. Πο. για τα λιμενικά, κτιριοδομικά, χωματουργικά και μηχανολογικά έργα τα οποία κατασκεύασε, λειτουργεί επί δεκαετίες παρά την αντίθετη γνώμη του Υπ.Πο., επειδή “προκαλεί σοβαρή άμεση και έμμεση βλάβη στον αρχαιολογικό χώρο και κυρίως στο παρακείμενο μνημείο του Τύμβου των Σαλαμινομάχων”, έχει τις περισσότερες καταγγελίες και μηνύσεις εναντίον του,  έχει λάβει πρώτη και τελευταία έγκριση του Υπ.Πο. το έτος 1977,  λειτουργεί σε χώρο αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού τον οποίο κατέχει παράνομα ο ΟΛΠ και για τον οποίο ο Άρειος Πάγος έχει αποφανθεί ότι: “ο χώρος της ναυπηγοεπισκευαστικής βάσεως και ο προ αυτής αιγιαλός δεν περιλαμβάνεται στη λιμενική ζώνη Πειραιώς και με την έννοια αυτή δεν περιήλθε ποτέ κατά χρήση και εκμετάλλευση στον ΟΛΠ”. 

Η κα Μενδώνη είχε εισηγηθεί την απομάκρυνσή του το έτος 2001 διότι λειτουργεί εντός απολύτου προστασίας ζώνη όπου απαγορεύεται ρητά η λειτουργία τέτοιων μονάδων.

Δεν έχει τέλος η “προσφορά” των εκλεκτών του κου Μαρκόπουλου στη Σαλαμίνα όπου λειτουργούν “νομιμότατα” και με απόλυτο “σεβασμό” στο περιβάλλον και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Περιμένουμε από τον κο Μαρκόπουλο περισσότερη σοβαρότητα και περισσότερο σεβασμό στη νομιμότητα, η οποία θίγεται βάναυσα.

Υ.Γ.1. Ο ακτιβισμός είναι μορφή νόμιμης αντίδρασης, ιδίως όταν οι ταγοί της νομιμότητας έχουν άλλες δεσμεύσεις και περί άλλων τυρβάζουν.

Υ.Γ.2 Αν η σιωπηρή διαμαρτυρία μπροστά στον Τύμβο λέγεται αριστερισμός τότε οι γιορτές και τα πανηγύρια μπροστά στην παρανομία και την καταστροφή που προξενούν οι σύγχρονοι βάρβαροι λέγεται μειοδοσία και φασισμός.

Υ.Γ.3 Πληροφορούμε τον κύριο Μαρκόπουλο ότι η βουλευτική ασυλία δεν μπορεί να τον σώσει από την μήνη του λαού ο οποίος άλλον ψήφισε και άλλος του βγήκε.

Επιτροπή Διάσωσης Αρχαιολογικών χώρων της Σαλαμίνας

error: Content is protected !!