Όνειδος – Ντροπιαστική σύμβαση για τoν Βλητικό Σταθμό φέρνει για ψήφιση η Δημοτική Αρχή Όνειδος – Ντροπιαστική σύμβαση για τoν Βλητικό Σταθμό φέρνει για ψήφιση η Δημοτική Αρχή
Θα είναι ντροπή για την Σαλαμίνα και κάθε Σαλαμίνιο αν περάσει η Σύμβαση για τον Βλητικό Σταθμό που φέρνει άρον-άρον προς ψήφιση η Δημοτική... Όνειδος – Ντροπιαστική σύμβαση για τoν Βλητικό Σταθμό φέρνει για ψήφιση η Δημοτική Αρχή

Θα είναι ντροπή για την Σαλαμίνα και κάθε Σαλαμίνιο αν περάσει η Σύμβαση για τον Βλητικό Σταθμό που φέρνει άρον-άρον προς ψήφιση η Δημοτική Αρχή.

Θέλοντας να εκμεταλλευθεί την επικοινωνιακή προβολή που θα έχει ο Δήμος μας από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο νησί την Μ.Τρίτη, άρον-άρον η Δημοτική Αρχή φέρνει προς ψήφιση στο Δημοτικό συμβούλιο την Μ.Τετάρτη, σαφέστατα για να προλάβει λόγω του κλίματος των ημερών τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά κυρίως για να εξαπατήσει πολιτικά τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και της συνεργαζόμενης με αυτήν μειοψηφίας, μια σύμβαση που θα αποτελεί παντοτινή ντροπή για όποια από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την ψηφίσουν και ταφόπλακα στις όποιες πολιτικές βλέψεις μπορεί να έχουν στο μέλλον.

Ας δούμε πρώτα τι λέει η εισήγηση του Δημάρχου πριν προχωρήσουμε στα επιμέρους θέματα που καθιστούν αποικιοκρατική τουλάχιστον και πραγματικό όνειδος για τον τόπο μας την προτεινόμενη σύμβαση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Παρακαλώ όπως συμπεριλάβετε στα θέματα της Η.Δ. το θέμα που αφορά :

< Αποδοχή της υπ΄αριθμ.649/19.01.2022 απόφασης της ΕΤ.Α.Δ..Α.Ε., έγκριση του σχεδίου σύμβασης παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου με ΑΒΚ 149Π (Βλητικός Σταθμός) & εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της>.

EIΣΗΓΗΣΗ

Ο Δήμος Σαλαμίνας στις 4.12.2020 με το με αρ. πρωτ. 262 έγγραφο του αιτήθηκε από την ΕΤΑΔ την παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου με ΑΒΚ 149Π (Βλητικός Σταθμός). Κατόπιν συνεργασίας με την ΕΤΑΔ και αφού η τελευταία προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες τεχνικές και νομικές ενέργειες ελέγχου της συνολικής εικόνας του ακινήτου καθώς και στην αξιολόγηση του πλάνου ανάπλασης και αξιοποίησης που γνωστοποίησε ο Δήμος μας, η ΕΤ.ΑΔ ΑΕ απέστειλε το ΑΠ 13379/14.10.2021 ενημερωτικό σημείωμα στο οποίο ορίζονται το αντάλλαγμα και οι βασικοί όροι της παραχώρησης χρήσης .

Στη συνέχεια με την υπ΄αριθμ. 198/30.11.2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας , εγκρίθηκαν οι όροι παραχώρησης χρήσης του ακινήτου με ΑΒΚ 149Π (Βλητικός Σταθμός) από την ΕΤΑΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤ.Α.Δ..Α.Ε. με την υπ΄αριθμ.649/19.01.2022 απόφασή του η οποία επισυνάπτεται της παρούσης , μας γνωστοποιεί τους βασικούς όρους που θα διέπουν την παραχώρηση χρήσης με αντάλλαγμα (μίσθωση) του εν λόγω ακινήτου (σκοπός -διάρκεια- ετήσιο οικονομικό αντάλλαγμα -υποχρεώσεις του Δήμου κ.λ.π.).

Στην απόφαση της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε. επισυνάπτεται επίσης σχέδιο της σχετικής σύμβασης το οποίο αφού λάβουμε υπόψη και θα επισημάνουμε τις τυχόν παρατηρήσεις θα εγκρίνουμε το τελικό σχέδιο που θα υποβληθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο ως οφείλει η ΕΤΑΔ να πράττει λόγω του ύψους του συνολικού ανταλλάγματος και της χρονικής διάρκειας της σύμβασης.

Κατόπιν θα προχωρήσουμε στην από κοινού υπογραφή της σύμβασης.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω το Σώμα θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά με:

1.-την αποδοχή της υπ΄αριθμ.649/19.01.2022 απόφασης της ΕΤ.Α.Δ..Α.Ε.

2.-την έγκριση σχεδίου σύμβασης παραχώρησης της χρήσης του ακινήτου με ΑΒΚ 149Π (Βλητικός Σταθμός)

3.-την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή της σύμβασης

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτή είναι η εισήγηση του Δημάρχου, άραγε όμως δεσμεύεται ενώπιον της Σαλαμίνας, που θα παρακολουθεί με ενδιαφέρον το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι το τελικό σχέδιο της σύμβασης, αφού ληφθούν οι παρατηρήσεις θα το φέρει προς τελική ψήφιση γιατί η κοινή λογική λέει ότι φάσκει και αντιφάσκει ζητώντας αμέσως παρακάτω από το Δημοτικό Συμβούλιο να το εγκρίνει σαν τελικό σχέδιο και μάλιστα ζητάει την εξουσιοδότηση του να το υπογράψει.

Πιστεύει άραγε ο κ. Δήμαρχος ότι αυτό το κατάπτυστο κείμενο που φέρνει με εισήγησή του θα είχε ποτέ πιθανότητα να περάσει από επιτροπή Διαβούλευσης;

Προσπαθεί να εξαπατήσει πολιτικά το Δημοτικό Συμβούλιο τελικά με την εισήγηση του; Υπάρχει άραγε κάποιος Σαλαμίνιος που αγαπάει τον τόπο του από απλός πολίτης μέχρι αιρετός οποιασδήποτε βαθμίδας που το εγκρίνει;

ΕΙΔΩΜΕΝ

Δείτε το σχέδιο που μας έστειλε η ΕΤΑΔ και ο κ. Δήμαρχος θέλει να εξουσιοδοτηθεί να υπογράψει και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα:

και για πιο εύκολη ανάγνωση σε μορφή flip στον σύνδεσμο:

https://online.fliphtml5.com/kqcqm/kvbm/

Όλοι κρινόμαστε από την πολιτική που ασκούμε ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Όλοι έχουμε τις δικές μας πολιτικές απόψεις άλλες φορές σωστές και άλλες φορές λάθος. Το παραπάνω κείμενο, αποτελεί κατά την δική μας άποψη, όνειδος και ντροπή για τον τόπο μας υποβιβάζοντας μας στο επίπεδο μιας τοπικής ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ. Δεν έχει καμία μα καμία σχέση με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και σε τελική ανάλυση φαίνεται καθαρά πλέον πως η παρούσα Δημοτική Αρχή υπονομεύει το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας απλά για να βγάλει έναν ακόμη τίτλο προς χρήση στα κοινωνικά δίκτυα και αυτό την καθιστά άκρως μα άκρως επικίνδυνη.

Με νεώτερο άρθρο θα επανέλθουμε σε συγκεκριμένα σημεία της σύμβασης που την καθιστούν επιζήμια για τον τόπο θέτωντας συγκεκριμένες ερωτήσεις που κατά την κρίση μας πρέπει να απαντηθούν ώστε ο κόσμος της Σαλαμίνας να κρίνει.

Διαβάστε επίσης

https://left.gr/news/enanti-enoikioy-i-parahorisi-toy-vlitikoy-stathmoy-ston-dimo-salaminas

https://koinoniki.gr/2021/12/o-vlitikos-stathmos-epistrefi-ston-dimo-salaminas/

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!