Για ακόμη μια φορά και σίγουρα όχι τελευταία φάνηκε υπερφίαλος ο Δήμαρχος στο Αμπελάκι για τις δωρεάν συνδέσεις της αποχέτευσης. Για ακόμη μια φορά και σίγουρα όχι τελευταία φάνηκε υπερφίαλος ο Δήμαρχος στο Αμπελάκι για τις δωρεάν συνδέσεις της αποχέτευσης.
Όπως είχαμε γράψει ο Δήμαρχος δεν έπεισε στο Αμπελάκι. Παρουσιάστηκε για ακόμη μια φορά πολιτικά υπερφίαλος και λέγοντας, όπως συνήθως , μισές αλήθειες προσπάθησε... Για ακόμη μια φορά και σίγουρα όχι τελευταία φάνηκε υπερφίαλος ο Δήμαρχος στο Αμπελάκι για τις δωρεάν συνδέσεις της αποχέτευσης.

Όπως είχαμε γράψει ο Δήμαρχος δεν έπεισε στο Αμπελάκι. Παρουσιάστηκε για ακόμη μια φορά πολιτικά υπερφίαλος και λέγοντας, όπως συνήθως , μισές αλήθειες προσπάθησε να καπηλευτεί πολιτικά, έργα που ανήκουν σε άλλους, αδειάζοντας, πάντα πολιτικά, ακόμα και την κυβέρνηση που τόσο τον έχει στηρίξει. Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή ξετυλίγοντας το κουβάρι για το πώς οι κάτοικοι θα συνδεθούν ΔΩΡΕΑΝ στην αποχέτευση των Αμπελακίων, σε αντίθεση με τους κατοίκους του Αγίου Νικολάου.

Την άνοιξη του 2020, πριν ακριβώς 2 χρόνια το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με αρμόδιο υπουργό τότε τον Κ. Χατζηδάκη (του χρωστάτε ένα ευχαριστώ τουλάχιστον Δήμαρχε και όχι να τον αδειάζετε έτσι) ψήφισε τον Ν.4685/2020 ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Τεύχος Α΄92/ 7-5-2020, ο οποίος μεταξύ των άλλων αναφέρει επακριβώς στο συγκεκριμένο άρθρο που μιλάει για τις συνδέσεις

Άρθρο 96

Χρηματοδότηση δαπάνης κατασκευής δικτύου αποχέτευσης για τους οικισμούς της Οδηγίας

91/271/ΕΟΚ

1. Για τους οικισμούς που εμπίπτουν στις διατάξεις της Οδηγίας 91/271/ΕΟΚ για την επεξεργασία αστικών λυμάτων, η οποία μεταφέρθηκε στο εσωτερικό δίκαιο με την κοινή υπουργική απόφαση 5673/400/1997 «Μέτρα και όροι για την επεξεργασία αστικών λυμάτων» (Β’ 192) και βρίσκονται είτε σε περιοχή αρμοδιότητας δήμου ή ΔΕΥΑ είτε σε περιοχή αρμοδιότητας της ΕΥΔΑΠ ή της ΕΥΑΘ, η δαπάνη για την κατασκευή της εξωτερικής διακλάδωσης της αποχέτευσης από τη ρυμοτομική γραμμή του ακινήτου μέχρι τη θέση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης, καθίσταται επιλέξιμη και ως εκ τούτου δύναται να χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή άλλα προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή μη.

2. Στις περιπτώσεις της παραγράφου 1, η δαπάνη κατασκευής δεν βαρύνει τους ιδιοκτήτες των συνδεόμενων ή των μελλόντων να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης ακινήτων.

Με απλά λόγια αποφάσισε οι ιδιωτικές συνδέσεις σε όλους τους δήμους της επικράτειας από το 2020 και έπειτα να χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή άλλα

προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε ή μη.

Το Υπουργείο δηλαδή με νόμο απάλλαξε τον απλό πολίτη από το δυσβάσταχτο ποσό που απαιτείται για τη σύνδεση. Παρόμοια έργα εκτελούνται και στους υπόλοιπους όμορους δήμους όπως στις Σπέτσες, την Ύδρα, την Αίγινα κ.α. Ο νόμος φυσικά, δεν μπορεί να ισχύσει για τις ιδιωτικές συνδέσεις του Αγ.Νικολάου, που οι κάτοικοι λόγω του μεγάλου χρηματικού ποσού αδυνατούν να συνδεθούν στο κεντρικό σύστημα, παρόλο που το έργο στην περιοχή έχει ολοκληρωθεί από το 2015. Αυτό γιατί ο νόμος αναφέρεται μόνο στα έργα ιδιωτικών συνδέσεων που γίνονται από το 2020 και μετά , στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι οικισμοί των Αμπελακίων και των Σεληνίων. Ο νόμος επίσης θα ισχύσει και για την αποχέτευση των Εργατικών κατοικιών στο Ρέστη.

Καταλήγοντας θα πρέπει συμπερασματικά να πούμε ότι στη συνάντηση-εκδήλωση-ενημέρωση στο Αμπελάκι δεν είχαμε ένα ακόμη φαινομενικό “success story” αλλά την πιστή εφαρμογή ενός νόμου της Κυβέρνησης, ως άλλωστε όφειλε η Δημοτική Αρχή, με ταυτόχρονο πολιτικό άδειασμα της για ίδιο πολιτικό όφελος. Μιας Κυβέρνησης που τόσο έχει σταθεί στο Δήμο. Δυστυχώς όμως για την υπερφίαλη Δημοτική μας Αρχή ο κόσμος είναι σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει γύρω του.. Ξύπνησε πια..Μην τον υποτιμάτε κε Δήμαρχε,σερβίροντάς του ξαναζεσταμένο φαγητό πασπαλισμένο με μπόλικες πολιτικές κορδέλες.

Υ.Γ Τι λένε για όλα αυτά οι νυν Βουλευτές της Κυβέρνησης και οι πολιτευτές του κυβερνώντος κόμματος;

Νικόλας ο Ψαράς και για την Αντιγραφή

Νίκος Γιαννόπουλος

error: Content is protected !!